Значението на апартамента в романтичната връзка

• 22 620
  • 639
  •   1
Отговори
# 225
На 40 и 42 бяхме, когато се роди четвъртото ни дете, а на 48 и 50, когато се роди петото. Но и за това се иска инициативност и има сериозна цена.

Леле! Живи и здрави да сте! Heart

Бъдете живи здрави Fever !!!!!! 😍😍

# 226
Авторе, отиди на финансов консултант, започни да четеш подобна литература, ако трябва изтегли кредит не за апартамент, ами за да инвестираш в нещо, което ще ти докара доход!
Да, бе, съвсем да се забатачи. Тези неща се правят на 20, най-късно в ранните 30 за да имаш време да отскочиш ако нещо се забатачи. На 44 да вземе кредит за бизнес, който не познава... не знам коя банка ще се съгласи. Едина ипотека има поне възвръщаемост.

Хора, престанете с тези срокове. Изобщо не е издържано това, което говорите. Тук говорим за нещо, в което автора би бил поне малко уверен и естествено, ако се прояви някаква предприемчивост у него, предвид ситуацията му. Най-богатият човек, когото познавам, е с много голяма фирма, която е създал след 35-тата му годишнина.

Тази култура, която има българинът да прави пасивни инвестиции, е най-големия бич и води след себе си много лоши неща. Този апартамент няма да му донесе никакви доходи, а ще го зароби с някакъв кредит, който ще се опитва да го погасява, някак.

Той трябва да търси варианти и инвестиции за изкарване на пари.

# 227
Майките тук да се изкажат. Аз не съм майка и не разбирам от това.
Визирам разходи. Кое е по-финансово ангажиращо? Да отгледаш бебе или апартамент?
От познати съм чувала, че си трябват пари за отглеждане. И може би месечно ще почти колкото вноска по апартамент, знам ли.
И автора не може и не иска един апартамент да си купи, все отлага, пък дете иска.
Или по презумпция преполага, че неговите грижи по детето ще са там 100 лв, цунки, гушки чат пат, игричка и всичко друго майката ще прави.

Елора, всичко иска пари. И жилището и семейството. Обаче и ергенския живот струва пари. Аз като мома не съм харчила по-малко от сега в % съотношение. Просто сега ги харча за ипотека и дете Simple Smile Така да кажем, че се пренасочват. Въпрос на приоритети.

# 228
  • France
Ти някога взимала ли си кредит от банка за собствен бизнес? Разкажи, любопитна съм

# 229
  • София
И на късни години могат да станат нещата, но трябва амбиция, трябва предприемачески нюх, трябва информираност, и трябват сериозни умения. Съжалявам, но не виждам тези неща у автора. Не мисля, че и ако човек не носи определени черти в характера си, може да ги развие на дърти години. Авторът трябва много внимателно да си прецени възможностите и да действа според тях, вместо да се цели във (все по-) невъзможни цели. Иначе рискува да загуби още време и дори да се вътри съвсем. Мое мнение, разбира се, основано на дотук представената информация. Може да ме изненада, кой знае.

# 230
Финансово погледнато, детето е много по-скъпо от един апартамент. Детето е два апартамента, само до 14-та си година. Говоря за нормално отглеждане на дете - с внимание, лични грижи, изграждане на добър имунитет, образование, изграждане на уверено в себе си дете, спокойно, не някакъв невротик, че напоследък много деца като гледам имат проблеми с емоциите, добри по качество стоки и услуги, добри забавления, отделно платени образователни и/или спортни дейностии т.н. Сега, ако някой визира да износва стари дрехи, да ходи в държавни градини, да го вижда вечер за един час, защото няма как да му осигури свободно време, да не му купува нищо хубаво, да го води по мизерни хотели на почивка, да яде каквото и да е…. може и с много по-малко. Те затова пишат хората тук, че е малко позакъснял, но както и да е. Важното е оттук нататък дали ще успее в нещата, в които иска да успее.

# 231
И на късни години могат да станат нещата, но трябва амбиция, трябва предприемачески нюх, трябва информираност, и трябват сериозни умения. Съжалявам, но не виждам тези неща у автора. Не мисля, че и ако човек не носи определени черти в характера си, може да ги развие на дърти години. Авторът трябва много внимателно да си прецени възможностите и да действа според тях, вместо да се цели във (все по-) невъзможни цели. Иначе рискува да изгуби още време и дори да се вътри съвсем. Мое мнение, разбира се, основано на дотук представената информация. Може да ме изненада, кой знае.

То и аз не ги виждам, но това му е най-полезния ход, ако изобщо иска нещо хубаво да му се случи, пък дали ще стигне до там, само той си знае. Ще трябва доста да се потруди и да чете.

За мен целта на подобни теми е някак хората да се мотивират поне малко, а не всичко да се поставя в някакви срокове, рамки и едва ли не до 30, ако не си направил нищо - ми тегли си въжето, вече е късно, няма да можеш. Край. Всичко приключи за теб.

# 232
  • France
Аз продължавам да съм любопитна, след като се потруди и почете с какви думи ще се обоснове пред банковия служител?

# 233
Ако погледнете в старата му тема, ще разберете, че и тогава е искал дете.
Но за тия 10 години живот с тази жена, няколко пъти е бил без работа. Тя е носила парите, той често си е седял вкъщи и въртял домакинството. Тя не е искала дете. Явно не е била сигурна в него.
Била е наясно, че има ли дете, ще има период в който ще трябва да го гледа това дете и да не може да изкарва пари, а честата безработица на ЛГ я е притеснявала много.
Та няма много реална представа за нещата,нищо че е на 44 години.

# 234
Аз продължавам да съм любопитна, след като се потруди и почете с какви думи ще се обоснове пред банковия служител?

Права сте. Няма как.

Като цяло живота си приключва на 30 и шанс за развитие натам няма, каквото и да направиш. Също така успели хора след 30-40 няма. Трудно им е да се обосновават пред банковите служители.

Аз нарочно не влизам в обяснения с вас, защото цял живот съм бягала от хора, които не спират да ти обясняват как едно нещо няма да се получи, защото е много трудно и от 100 села вода ще донесат, за да ти намерят оправдание за всичко, да те смачкат и това, че на тях не им се е получило и им е било много трудно, на теб също трябва да е. Затова, че ти не си убедил банковия служител, за мен трябва да важи същото.

Аз съм имала прекрасни примери в живота си и знам, че нещата се получават, когато го искаш и работиш в тази посока. Другото са простотии.

# 235
Може да получи наследство и да му излезе късмета.

# 236
  • France
Не ми слагай думи в устата ако обичаш. Не казвам, че не е възможно в общия случай, но самостоятелно, без кредит. За кредит се искат много документи и гаранции, с които ти явно не си запозната. Дори и за закупуване на вече установен бизнес с последни 5 печеливши години.

# 237
Но за тия 10 години живот с тази жена, няколко пъти е бил без работа. Тя е носила парите, той често си е седял вкъщи и въртял домакинството. Тя не е искала дете. Явно не е била сигурна в него.
Била е наясно, че има ли дете, ще има период в който ще трябва да го гледа това дете и да не може да изкарва пари, а честата безработица на ЛГ я е притеснявала много.

То лошо няма, жената да печели повече а мъжа да остане вкъщи с детето и домакинството. Има такива двойки. Има и разделено майчинство демек: първата година жената остава с детето, втората година мъжа.

# 238
Скрит текст:

То лошо няма, жената да печели повече а мъжа да остане вкъщи с детето и домакинството. Има такива двойки. Има и разделено майчинство демек: първата година жената остава с детето, втората година мъжа.

Е, но такива връзки са рядкост.
Явно автора не намира такава жена.

# 239
  • София
Авторът трябва да внимава с инвестициите, да не изгуби и спестяванията. Тази работа просто не е за всеки и не става само с позитивно мислене.

Общи условия

Активация на акаунт