Значението на апартамента в романтичната връзка

• 22 542
  • 639
  •   1
Отговори
# 270
Проблемът е там, че има куп мъже, които на 40+ си имат собствено жилище, но въпреки това са сами. И самотни.
Защо ли?
Къде са меркантилните жени, толкова „масово“ явление днес, защо не ги прилапват като топъл хляб?
Явно апартаментът не е панацея. Нито колата. Нито вилата. Нито дори въдичката „IT съм“ винаги работи. И рибите захитряха.
Съжалявам, че се явявам нещо като пратеника с лошата вест, но... естественият подбор важи дори в 21. век.
Жената (или мъжът) не ти се полагат по презумпция, само защото искаш. Ако можеш – ще ги имаш. Като не можеш... Сори.
Може пък в някой друг живот?

# 271
Съгласна съм, че нормалните, адекватни и можещи жени  няма да търсят само и единствено облаги, а отношение и качества за семейство от мъжа срещу тях.
И вероятно на автора някъде там му е проблема, а не единствено липсата на жилище.

# 272
Бихте ли дали шанс за връзка на такъв мъж, мили дами?
Не, и то не защото няма апартамент, а защото се е запитал за значението на същия за връзката чак на 44. Някак не кореспондира с образован съм, работя и се развивам...От което следва точно обратното - инертен съм и неинициативен. Какво да ти кажа, действай както досега - търси гостоприемник...

Това че не няма реален поглед върху нещата, не значи, че е необразован. Един човек може да си разбира от работата, ама в други сфери просто да не го бива.
Човека си има професия. ИТ е.
И аз имам един съсед ИТ специалист.
Къпе се от дъжд на вятър. Смрад голяма. От косата му олио може да събереш. Идваше един два пъти вкъщи, че се сприятели с брат ми за известно време. Ама за малко. Брат ми замина и много не е искал контакти с него. Брат ми е чистоплътен човек.
Като с ожени, жена му роди, поседя,пък избяга някъде в чужбина. Детето му го остави. И детето едно такова смрадливо. Симпатично, но смърди. Живее с баща си  и баба си. Само бабата не съм забелязала да смърди така. Как пък не се сетила да му каже, че ако се поизкъпе има шанс с жените.
Имах една среща с него. Покани ме. Третата покана уважих, ама защото майка ми много мрънка да изляза. Изглеждал и читав. Оф, горката, какво разбира тя. Ох, ужас ви казвам. Смях. Много приказки през цялото време колко е велик ит, колко знае, как работи за много хиляди и вчера отказал на интервю работа за 6000 хиляди. Било му ниско. Това беше някъде 2015 година. И беше преди да се ожени де.
Като отидохме за билети, така го нагласи, че аз да съм първа и да си купя билета. Заблея се в таблета си нещо.Не че е ми е проблем.
Смърдеше на мръсно, прикрито с тон парфюм. Ужас ви казвам.
Вечерята също си платих. Гледах бързо да ям и да приключа и да си ходя. Стана ми ясен де. Просто като приключих, извадих 15 лв, моята беше 12 и нещо. Бакшиш оставям уж. Не каза, аз черпя, недей. Извади пари за неговото си като сметна моите 2 лв и ги сложи. Тоест един вид, използва моите  2 лв, а жената остана без бакшиша. Да е имала 20 стотинки. Ужас. Joy
Абе други мъже с по-ниска заплата не са ми позволявали да плащам. На прибиране имаше наглостта да ми каже да съм се качила гора да пием бира. Викам му директно бира не пия и нямам какво да правя горе при теб, лека ти вечер. След това всяка година се пробва да ме кани чат пат.

И като ИТ спец какво.
Кух, надут, с шкембе и миризлив.

# 273
Ако ще започнем да си вадим очите - ти с колко инертни мъже на средна възраст би започнала семейство?

Естествено, че да започнеш семейство при несигурни обстоятелства с човек, който половината му живот е зад гърба му, е тъпа инвестиция. Всеки би я избягнал. Жена с апартамент няма интерес да осиновява зрял мъж, а жена без би предпочела ако ще бъде със стар ерген, поне да е осигурен.

И аз не съм от феминитиските, ама малко ми е писнало да слушам за претенциите на мъжете - да няма деца, да е слаба и мила, и домакиня. И жените си имат изисквания и никой не може да ни го отнеме. Дори другите жени.

# 274
  • Бургас
Ми, колко от вас си купиха апартамент сами със заплатите?
Ами, аз например. А съм и разведена с дете. Разликата с автора навярно, че е имало периоди съм работила и на две места, а авторът нещо..по скоро  е паразитирал. С тез периоди на безработица и "заврян зет", какво друго да мислим?!

# 275
  • Paris, France
То има и жени по на 25-35 с деца разведени. И такава може да му роди дете теоретично. Patchwork. Но не всеки мъж се съгласява де…

За какво и е на вече родила и отметнала графа дете/внуче да ражда отново, че и от много по-стар, който и жилище няма?

25-35г с дете излизат с мъже само като има кой да им гледа детето и обикновено не търсят обвързване, поради което изискват заведения, покупки, хахо хи хи. Ако приберат някой, той е млад, по-млад от самите тях и трябва да пълни хладилника, ако не гардероба, да гледа детето, да слушка. Даже и разведената ми майка ми казваше, че бягала от стари ергени, защото искали и собствено дете.

В момента в България е много по-лесно за самотна майка на 25 и 35г да намери мъж с апартамент, желаещ да е с нея, отколкото за 40+ годишен ерген със или без апартамент да намери каква да е на 25-35г.

# 276
  • София
Ако бях на 30-35, щях да си хвана някое лъвче на 30-35, ако и двамата имаме работа, всичко останало ще се нареди.
Честно казано, дори аз в момента избягвам стари ергени моя възраст.

# 277
  • София
То има и жени по на 25-35 с деца разведени. И такава може да му роди дете теоретично. Patchwork. Но не всеки мъж се съгласява де…

Жени, които вече имат дете и са се разделили с бащата са особено внимателни да не се озовават с още едно дете от някой безперспективен.

Аз не хейтя автора. Гледам реалистично на нещата. Колкото и да ни се иска да мислим, че всеки има шанс винаги, за всичко, това просто не е така. Много малко хора успяват на тези години, от нищото, особено ако не са супер амбициозни и дейни. Много по-вероятно е да се хвърлят през глава в някое опасно начинание, и да загубят малкото им оставащо време и какъвто капитал все пак са натрупали. След което ще са още по-назад и с нова торба оправдания. Затова и е важно авторът да прецени възможностите си трезво, според капацитета си, а не според високата летва на някой друг. Той каза много общо какво очаква от жената, не спомена нищо за възраст, външен вид, предишни деца. Според мен трябва да съобрази внимателно критериите си и да си изготви финансов план с конкретни цели и срокове, който да е реалистичен и да спазва без оправдания. Разбира се, ако смята че е типажа да се бори за повече и до няколко години да е наваксал целия си живот, нека не губи повече време, а да действа.

# 278
Връщам се на тези думи на автора:

5. Какво предлагам - образован съм, добре изглеждаш, имам добра и перспективна професия, добър и верен партньор съм, готов съм да се грижа за жена и семейство. Мога да пиша много
6. Трябва ми добра жена, която иска семейство, верен партньор, на когото да разчитам, и с когото мога да посрещам трудностите в живота. Мога да пиша много, затова ще спра тук.
[quote

[/quote]
Търся любовта, хора. Искам да обичам и да бъда обичан, а не да сключвам сделка по практичност от типа "апартаментът е от мен, а ти ще ми готвиш". Мога да си готвя и сам. И да, май съм романтик.

[/quote]

Всъщност търся какво ми липсва на мен, но и какво мислят жените по въпроса като цяло.
[/quote]

Отговарям с друго разбиране, поглеждам по друг начин на човека, именно, einMann - човек, който е в повратен момент от  живота си и няма много време за губене.

Нека да оставим всичко казано за инициативата, апартаментите и т.н. Дори и миналото, връзките му, няма значение. Тук и сега.
Не съм търсила какво е писал в други теми и какъв човек е, но някой каза, че е добър човек, просто му липсва да е инициативен.
Това не е престъпление. Така е живял, такива са били разбиранията му или му е било удобно. В крайна сметка не е извършил нищо осъдително. Не е съсипал живота на някоя жена (като мъже със зависимости алкохол, наркотици, хазарт, физическо насилие или др).
Просто е човек, който сега казва, че иска да обича и да е обичан +семейство и деца.

Авторе, възможно ли е връщане назад към родния ви град? Ако имате добри  отношения с родителите си и къщата позволява като размери да се обособят 2 малки жилища евентуално с 2 отделни входа?
Така ще спестите пари за наем, няма да искате кредит от банката, няма да имате напрежение и ще търсите подходящата жена в своя град лично, с агенции, апчета, както намерите за добре.
И като я намерите, ако и тя желае това - в бебеправенето (което понякога отнема повече време, отколкото двойката си мисли).

Ако тези неща се уредят в близките година и половина-две, ще имате на разположение и родителите си, а по принцип те са най-добрите детегледачи в случай на нужда - безплатни, доверени хора и винаги на разположение).
Така ще можете вие и любимата ви жена да работите повече, съответно печелите и спестявате повече.
В следващ момент, когато детето ви е малко поотраснало, може да мислите за свое жилище - тогава ще имате някакъв капитал + 2 заплати за ипотеката.

Ако сте се почувствали добре през този период в този град, може да останете там. Да купите там друго жилище, да построите още един етаж (ако е възможно). Ако ли не, ще помислите за друг град. Но вече няма да сте сам. А с жена, която ви обича и ваше дете (това което казвате, че искате), може да имате много повече енергия и желание за инициативи, отколкото досега.

Пиша това, защото си дадох сметка, че други са мъжете за осъждане днес.
Вие сте само човек, който е изпуснал малко  времето, но все още може да го навакса.

# 279
Ако погледнете в старата му тема, ще разберете, че и тогава е искал дете.
Но за тия 10 години живот с тази жена, няколко пъти е бил без работа. Тя е носила парите, той често си е седял вкъщи и въртял домакинството. Тя не е искала дете. Явно не е била сигурна в него.
Била е наясно, че има ли дете, ще има период в който ще трябва да го гледа това дете и да не може да изкарва пари, а честата безработица на ЛГ я е притеснявала много.
Та няма много реална представа за нещата,нищо че е на 44 години.

То лошо няма, жената да печели повече а мъжа да остане вкъщи с детето и домакинството. Има такива двойки. Има и разделено майчинство демек: първата година жената остава с детето, втората година мъжа.
По стечение на обстоятелствата когато родих малкият мъжа ми остана без работа. Върнах се на 9 месец за да имаме доходи. Да си призная честно въпреки, че оставането без работа не зависеше от него, той ми беше черен Simple Smile
В тази възраст детето има нужда от майката най-много. Та това с оставането и бащинството е нож с две остриета.

# 280
Апартамента ли е най-важен та да имаш дете и под наем да живееш какъв е проблема? Това не е довод. И стига с това, как е "безпроблемно" да имаш дете на 40 и, та дори и на 50 г. Единици са случайно забременелите на тази  късна  възраст, а се тиражиране как е някак масово, природата си е природа, нека да не го забравяме обикновенно в късна възраст е инвитро и често с донорска яйцеклетка и добре, че в България е разрешено. Детето не му трябват пари, а любов, нито гладно ще остане, нито жадни, искате ли дете пречка не трябва да са парите и всички глупости и излишни разходи, безумно количество играчки, който дори не забелязва, без който детето ще порасне живо и здраво, тук четях как само бебешката козметика била някакви си колосалната сума, сякаш ако му мажеш дупето с обикновенно детско коремче, детето няма да го бъде. Такива дето чакат финансова стабилност и чакат "точния" момент, този момент не идва. Някои си представя някакви идеални условия и супер мъж, но реалността е друга, ще остане без работа, ще си намери друга, съвсем реални условия. Нереално е да живееш нашироко извън стандарта си на живот, да робуващ на вещи, марки, а всъщност от масата неща дори нямаме нужда за да живеем добре и да се отгледа дете.

# 281
  • Paris, France
Скрит текст:
А къде е оная "сляпата звезда" дето ме нахейти на пета страница, щото казах същите истини?! Нещо се покри и не пише вече в темата да обяснява как не му е късно на автора ни за бебе, ни з аапартамент. Казах аз, че истината боли, ама поне яинаги излиза наяве..

Ох, пак ли ти. Тук съм, не съм се покрила. Все още си така невъзпитана. С теб каквото имах да казвам, го казах.
Къде да се покривам? Ще ме намериш да ме набиеш ли? Какви истини си казала? Къде са тези истини?
Тук има потребители, които по-културно се изразяват на тази тема от теб и не стоят да обясняват кой колко фертилен е и ражда деца с увреждания.
Засрами се. Такива озлобени жени съм срещала в живота милион пъти.

Вежливо поднасям малко истини:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5597845/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3111019/

Масово имат възпроизводствени проблеми мъжете над 40г. Не си личи, защото повечето, които са искали дете, на 40г го имат.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3253726/

Той и в ранните 30г не е бил особено фертилен. 10г не могъл да оплоди бившата заради гинекологичните проблеми и на 11тата била бременна от новия тъпкач.

Няма да е зле авторът да посети възпроизводствена клиника за да разбере как стоят нещата. Няма да става по-добре. Ако има хормонални проблеми, те се отразяват отрицателно и на външност, мъжественост, амбиция, стамина и намаляват женския интерес.

# 282
Разчувствах се от емоциалните слова и ти завиждам за розовите очила, но ако родя от беден мъж в магазина с любов ли ще се разплащам? И ако бедния ми мъж остане без работа и трябва да напуснем квартирата - новия дом пак ли с любов ще се уреди?

# 283
Скрит текст:
Има нещо друго, не е жилището. Нещо относно личните ви качества, не финансовите ви възможности. Може да нямате собствен имот, но имате спестявания, което говори много добре за вас. За успокоение: и други не можем да разчитаме на родителите си грам. 30-годишна ипотека, от моя гледна точка, означава  единствено глупав човек, роб на три стаи три десетилетия, след които ще е изплатил още две жилища за банката. Това е несериозно, едни стени, заради които често хората нямат времето да си обръщат достатъчно внимание, да инвестират в здравето си и любовта. Има и други инвестиции, а и добре сте го измислили да не се набабанвате с кредити за дълго време. Сигурността е илюзия, каквото и да има човек, писала съм го и друг път тук. Никой не е хванал господ за шлифера.  В живота / в жилище под наем или собствено, няма значение / е важен уютът, който ще създадете заедно; важно е да се подкрепяте и да поддържате любовта. А любовта създава всичко останало, включително и материалното. За мен е така. В никакъв случай не отричам парите; с тях е свързано всичко, включително и здравето. Когато обаче цената на материалното е духовното, човекът не може да се нарече богат; той е беден човек със скъпи вещи. Материалното е тогава, когато човек може да си го позволи, без да плаща за него с хора. Не е проблемът в жилището, нищо че съзнанието натам ви дърпа. Човек може да живее и в много стаи, може и в две. Защо не се получи с приятелката, как се стигна до изневяра от нейна страна? И още нещо: вие купувате жилището и го имате. Ок. Ами нали то е ваше. И ако имате семейство и се разделите? То пак е ваша лична собственост.
И като е избрал да си инвестира в здраве и любов, след 20 години, когато се пенсионира и получи пенсия 750лв, а наема му е станал 800, същевременно има разходи за преживяване и същевременно разклатено здраве (всичко това хипотетично), как ги виждате нещата? Да отиде да живее под някой мост или да се надява, че със свежия си ергенски чар ще успее да влезе под кожата на някоя застаряваща дама, която в подходящия етап от живота си не е била отдадена единствено на любов и приключения и е успяла да се сдобие с жилище? Въпроса ми не е заяждане, просто ми е интересно да вникна в тези разсъждения.

Авторът писа, че родителите му са живи и имат имоти. Като се пенсионира и не е вързан с работа в определено населено място, може да се върне при някой от родителите си. Имотите на родителите му няма да останат за кучетата или съседите, все  пак.

Въпроса, който зададох не е насочен към автора. Разбрах, че има все пак жилище някакво някъде. Въпроса ми е към Руми и е провокиран от начина на мислене. Подобни съвети се дават и на хора, които нямат 2кв/м, колкото за външна тоалетна. Искам да вникна в подобно мислене. Какво би предложила тя да прави с живота си човек, който цял живот не е станал роб на банката, за да влага в здраве, любов и хората около себе си, в момента, в който ще получава просто една пенсия, която няма да може да покрива дори нормалните му битови нужди, камо ли наем, който и за работещите хора е изпитание?
Много напред живеете. Първо не се знае кой ще доживее до пенсия. После в живота конфигурациите/ неочакваните/, които могат да настъпят са много; обстоятелствата налагат деца да гледат родителите си или има болни деца и нужда от странична помощ и какво ли няма на този свят, нищо не се знае, бъдещето е неизвестна. Утре може да стане война или земетресение и като загубите безценните си три кирливи стаи, спирате да живеете ли, защото нямате имущество?  Ние с мъжа ми нямаме нищо от никого, всичко дължим на мозъците си. А основата е мисленето ни и отношението един към друг.  И ако той мислеше като някои тук, нищо нямаше да стане. Заради подкрепата, която аз съм му давала и съответно той на мен, дойде и материалното. Имаме сериозни знания в различни области и ги използваме. Никой не мисли как да прецака другия. Аз може да не съм знаела на кой свят съм от недоспиване и битовизми, когато детето беше малко,  но не съм издребнявала, гледала съм и да се държа, въпреки убийствената умора, защото той през това време се е грижил за друго и така. Гледали сме кое е най-доброто за всички, за семейството и сме разпределяли кой за какво да се грижи, за да не стане някакъв батак от нерви и дребнавости, които да ни спънат и да отиде всичко по дяволите. С отношението му започнах да виждам още повече възможности, финансови имам предвид, започнах да действам. За него са все едно китайски моите неща - не разбира нищо. Аз също не разбирам нищо от неговата област. И двете са много сложни. Постигнахме и продължаваме, но никога не сме плащали с хора. Не приемаме такава цена. И преди имах самочувствие; не съм се считала за по-малко. Единият от родителите ми се постара за брат ми, подсигури го, мен не. Сметките са хубаво нещо, но вие трябва да сте в състояние, ако ви занули светът, под моста да спите и пак да го изградите всичко отново. Нарича се характер. Всичко тръгва от знанието и личните качества. Това не е никаква романтика. Не знам, може би не се изразявам добре и не се разбира какво всъщност искам да кажа. С банки никога не сме се занимавали.
Чудесен ферман! Благодаря! Но зададох прост и ясен въпрос, а отговор по същество не чух. Поздравления, че се подкрепяте с половинката, но не сте единствени. И не сте единствените, които заедно са се преборили за всичко по някакъв начин (банка не е мръсна дума😉).

# 284
Ох...
Наричането на дома кирлив е много крещящ признак за три неща - некадърност да се осигури такъв, неудовлетвореност от тази некадърност и дива простакелщина. Разбирам, че е по-лесно да се прехвърли цялата тази гнусотия върху друг, знам и рефрена с мъжа ми направихме/взехме/купихме/успяхме.... Знам и че точно по финансово-имотната част жените от горния типаж са на кота нула без мъжете си.
Хубавото е, че такива женички, които успяват по втория начин, са малко. Иначе всички ги знаем как точно правят нещата.

П.п. реакцията на въпроса ми е абсолютно еднозначен отговор. Няма нужда вече да ровя в мненията.

Последна редакция: сб, 20 апр 2024, 19:56 от Нарцùса

Общи условия

Активация на акаунт