Значението на апартамента в романтичната връзка

• 22 620
  • 639
  •   1
Отговори
# 300
Не е ли доста груб форума към автора?

Сред редовните потребители от мъжки пол има къде, къде по мухльовци, женомразци, редовно твърдящи, че жените са безкрайно меркантилни и стават само за ... Но чак такива обиди не са получавали!

Нарцùса, ФАКТ е, че има много меркантилни жени!

# 301

"Търся партньор, на когото мога да разчитам"
Скрит текст:
е същото клише като "млад и динамичен екип". Ако жена го казва, е ясно, че търси мъж с по-високи доходи от нейните, ако мъж го казва, е даже още по-зле, неминуемо ще се наложи да разчита на жената, а всъщност той това трябва да го предлага, да може да се разчита на него. При положение, че женският пол, с бременност, раждане и гледане на малки деца, реално има много повече житейски ситуации, в които може да се наложи да разчита, отколкото един мъж.
А авторът не е на 20, на неговата възраст трябва да осъзнае, че той е човекът, на който трябва да може да се разчита, а не обратното.

Да, това прави впечатление. Вместо да разчита жената на него, той иска женица като бившата му,  на която той да разчита.

Е как ще остава "без нищо" след като е живял в чужд дом без да плаща наем толкова години?!??! Амм я сметнете за 10 години дето живял там, колко наем е щял да плати ако не е била тя да го приюти?!
Една позната дойде от провинцията и живя около 8-10  години с един мъж. Логично не плащаше наем. Обаче хитро не му казваше колко взима и си заделяше в банката една част. Практична жена. Даже твърде практична.
Просто си знаеше, че отношенията им няма да са дълго,  но пък 10 години живя с него докато не срещна правилния. Но и беше от полза. Учеше, работеше.
После си купи апартамент след раздялата.
Даже ми е казвала как му иска 20 лв за панталон, но си купува за 10 лв. Другите 10 ги прибира.
После вече си срещна човека и не е правила такива работи да лъже.

Нещото, което ме учудва в такива теми е, като се каже - авторът не е лош човек. Моля?! Авторът пуска завоалирано обвинение срещу меркантилните жени, обаче не бил лош човек?!

Тоест меркантилните жени са готини ли?

Не е ли доста груб форума към автора?

Сред редовните потребители от мъжки пол има къде, къде по мухльовци, женомразци, редовно твърдящи, че жените са безкрайно меркантилни и стават само за ... Но чак такива обиди не са получавали!

Нарцùса, ФАКТ е, че има много меркантилни жени!

Права си. По-големи изроди има. Авторът не е крадец, убиец, депутат, мафиот и т.н.
Но и аз ако ми каже един мъж, че търси партньор на който да разчита, няма да продължа комуникация.
Инертен, несигурен, несериозен.
Той си е просто такъв типаж.
Ама пък може и да си намери някоя за която да е подходящ. Някоя която да коли и беси както се казва.

# 302
Той такива дреболии споменава за негов принос, че помогнал на приятелката си, като ѝ казал да кандидатства някъде на висока длъжност и тя кандидатствала и я одобрили (да беше помогнал на себе си, ако е толкова безценна тази помощ, вместо да седи по година безработен), че ако беше ремонтирал или купил нещо, нямаше начин да го е пропуснал

И не, това, че не е успял да задели достатъчно за апартамент, а само си е спестявал отделно някакви дребни суми, говори само за капацитета му за изкарване и спестяване на пари, а не за намеренията му за временност на връзката.

Десет години подобна връзка изключително малко мъже биха търпели жена, която е хронично безработна през половината време и се налага да ѝ покриват масрафа. А вероятно нито една от тези жени не би си позволила да учи мъжа, който е осигурил жилището и носи заплатата вкъщи, че трябвало да домакинства наравно с нея, защото някой ден щял да има дете и щяло да се наложи да го гледа
Това нарочно си го цитирам, защото искам да ми стои в профила с мнения и ще си го принтирам и рамкирам и ще си го сложа на стената да си го гледам всеки ден и да помня колко съм била проста!!!!
Благодаря ти! Благодаря ти, че го написа това!

# 303
Меркантилните жени са толкова далече от хора като ЛГ, че самото им споменаване от него е поредният признак колко е зле.
Въпросът не е дали има меркантилни жени. Въпросът е, че хора като ЛГ са сметкаджии в червата, но като не им излязат сметките, все наричат някой друг меркантилен.
По кой точно начин използвачеството, мързелът и обвиняването на другите за собствените неудачи те прави добър човек?!

# 304
То няма лошо някой да е меркантилен, обаче обикновено мъж, който не може да си позволи определена жена я нарича меркантилна. А може наистина той да не й на нивото. Нямате такива примери ли? Някой смотльо,  който си харесал тунингована мадама, чиято издръжка не може да си позволи-автоматично е боклук и меркантилна.
А реално, за всеки влак си има пътник, няма нужда от епитети и квалификации.
Автора може да е добър човек, но е непреспективен за партньор. И го знае.

# 305
Нарциса, а кой е написал, че е добър човек?
Аз съм написала, че не е лош човек, а не че е добър човек Grinning
Във форума както вика Дорис е имало къде по-големи описани боклуци. Даже лош е слаба дума.

Имах съсед 30 години пиеше като разпран, имаше жена, две деца, редовно ги малтретираше  като пиеше. Имаше и два апартамента и къща.
Да го наречем добър човек, щото 3 жилища и 20 години брак ли?

Точно Karina-88, за една ще става, за друга няма да става.
Дали в този живот ще я бъдат неговите планове - кой знае Grinning

# 306
Ако автора си търси нова, която да го гледа следващите 10 години как се въргаля на дивана й, това не го ли прави НЕГО меркантилен? Само питам. Или това е като един мъж с много жени не е равно на една жена с много мъже, демек мъжете златотърсачи не са меркантилни, само жените златотърсачки могат да са такива? Обърках се...

# 307
  • София
Шугърбейбитата имат цял наръч фокуси, освен младост и визия. Не става само с един …. нали.
Автора не е меркантилен, просто толкова си може.

# 308
Не мисля, че автора намекваше, че си търси жена с апартамент. Но със сигурност зад думите "търся жена, на която да разчитам" се крият типичното за смотаняци - "да чисти, готви и да си гледа децата без да ме намесва".

# 309
Не мисля, че автора намекваше, че си търси жена с апартамент. Но със сигурност зад думите "търся жена, на която да разчитам" се крият типичното за смотаняци - "да чисти, готви и да си гледа децата без да ме намесва".
Плюс това да се случва в нейния си апартамент,.щото той милия нещо не могъл, объркАл се по трасето.... Хахахахах и тогава идва единствения логичен въпрос, ми за кво й е ???

# 310
Много злоба, много нещо.
Нарцùса, ти на колко години си, имот имаш ли твой, ти да си го купила, мъж, деца? Ама да злобеем по човека на воля може, нали.

# 311
Ми той сам си скочи гол и бос при лъвовете Grinning

# 312
Много злоба, много нещо.
Нарцùса, ти на колко години си, имот имаш ли твой, ти да си го купила, мъж, деца? Ама да злобеем по човека на воля може, нали.

Не спират. Никакво чувство за мярка, а се каза всичко по темата, но така се разтоварват. Тази жлъч трябва да се генерира някъде. Аз още се чудя темата защо не са я заключили. Ама сигурно ще се намесят по някое време.

# 313
Ок, не пишело, че е добър, ще перифразирам тогава. По кой точно начин използвачеството, мързелът и обвиняването на другите за собствените неудачи те прави нелош човек? Измяукваш горкият аз и автоматично не си лош, ами само леко неориентиран?

# 314
И аз това се чудя
Толкова го смачкаха тоя автор, как темата още не е заключена. То малко се преобърна в линч

Общи условия

Активация на акаунт