Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №26

• 45 074
  • 760
  •   1
Отговори
# 675
Щом се изолират при цитонамазка, има свръхрастеж и прецакана флора. Точно затова трябва да се направи грамотно изследване.

Eто така изглежда:

# 676
Всичко ви е наред. Кое ви притеснява в такъв случай? Тя ви е посъветвала профилактично да си вземете клотримазол, защото няма да навреди, а може да спре развитието в лоша посока. Попитайте и за пробиотици.

# 677
Ами аз усещам, че не всичко ми е наред, обаче то това може да се дължи на хормонални промени, защото и цикълът ми прескача по 2 месеца. А и рядко ми е много обилен, както беше до скоро всеки месец. Т.е. не е еднакъв всеки път. От друга страна не искам да вземам силни лекарства, които ще ми нарушат флората, а като прочетох листовката на това, не ми се видя съвсем безобидно.

# 678
Ако нямате оплаквания (от типа на сърбеж, течение, сухота и т.н.), може и да не се лекувате. Но това изследване е недостатъчно за диагностика. Ако искате лечение, трябва да се направи и друго и тогава гинекологът да взема решение.
Клотримазолът е напълно безобиден - той е слаб препарат, продаван без рецепта. Но не виждам каква полза бихте имали от него, след като не се изолират гъбички.
И вагинални пробиотици можете да си вземете без лекарско предписание, има най-разнообразни на пазара, но тяхното предозиране също може да доведе до негативни ефекти.

Всичко това няма отношение към цикъла и няма да го нормализира, но колебанията на хормоните в тази възраст оказват влияние и на микробиома.

# 679
  • Под Сините камъни
Такааа, явно и аз ще влизам скоро в някаква фаза на менопаузи или тем подобни.
На 44г до сега не съм имала никакви проблеми с МЦ. Като момиче беше на 30 дни, болезнен доста и с продължителност от 7дни. След раждането на двете деца стана на 27-28 дни, почти неболезнен и с продължителност от 5 дни.
Идва и същинския проблем, но като ви чета явно при доста е така. Тоя месец М ми дойде на 18, нормален като дни и количество, но  вчера забелязах че ми прицапва и днес при забърсване направо си е кръв. Сложих си тампон(знам че не са за предпочитане) при ходени до WC забелязах че той е зацапан в кафяво, а при забърсване пак си е ярка кръв и то не малко. Други симптоми за идване нямам.
Запазих си час за другия петък да ме види лекар, въпроса ми е да изисквам ли някакви изследвания?
Да си подбутна питането и да ъпдейтна, че кървенето се увеличи до нормалното при мен кървене при МЦ и все още си продължава.

# 680
На 44г до сега не съм имала никакви проблеми с МЦ. Като момиче беше на 30 дни, болезнен доста и с продължителност от 7дни. След раждането на двете деца стана на 27-28 дни, почти неболезнен и с продължителност от 5 дни.
Идва и същинския проблем, но като ви чета явно при доста е така. Тоя месец М ми дойде на 18, нормален като дни и количество, но  вчера забелязах че ми прицапва и днес при забърсване направо си е кръв. Сложих си тампон(знам че не са за предпочитане) при ходени до WC забелязах че той е зацапан в кафяво, а при забърсване пак си е ярка кръв и то не малко. Други симптоми за идване нямам.
Запазих си час за другия петък да ме види лекар, въпроса ми е да изисквам ли някакви изследвания?
Да си подбутна питането и да ъпдейтна, че кървенето се увеличи до нормалното при мен кървене при МЦ и все още си продължава.
По колко дни ви тече при мен миналия месец стигна 16 дни не обилно но чиста кръв на 45 години съм

# 681

Ами аз от декември месец съм с цикъл на 14-16 дни, с прицапване почти през цялото време. Чак тоя месец увеличи и вече 25 дни нямам нищо, но с помощта на прогестеронов крем...
Не съм си изследвала хормони, лекарката ми не е споменала, а и според мен няма никакъв смисъл, ясно е че прогестеронът е залипсвал. Тя ми назначи само пробно абразио с диагностична цел, за да се изследва тая лигавица дали е нормална. Слава Богу, засега е ок.

# 682
  • Под Сините камъни
Скрит текст:
По колко дни ви тече при мен миналия месец стигна 16 дни не обилно но чиста кръв на 45 години съм
[/quote] около 5-6 дни като първият ден ми прицапва кафеникаво. Сега на 19 пак си беше така, нормален МЦ

# 683
Аз чакам шести ден МЦ да се появи, но няма никакви изгледи на този етап.........
Преди два месеца ми закъсня с 20 дни, после дойде нормално, а сега пак го няма.
Явно са нормални тези аномалии. Станах на 47.

Не приемам абсолютно никакви добавки.

Интересно, че по няколко дни преди да ми дойде усещам тъпа болка в корема, дори и през нощта. Не е постоянна, на моменти е. Но по принцип цикъла ми откакто родих е съвсем безболезнен и да ме боли не е обичайно за мен.

# 684
Какви хормони се изследват при акне на 19 годишно дете

Момче или момиче?
Къде е акнето?

То ще трябва да се обсъди с ендокринолог. От къде сте?
Момиче

Къде е акнето.
С дъщеря ми /не за акне/ ходим при една ендокриноложка в София и изписва 99% добавки. Ако искате ми пишете да ви дам координати.
Акнето може да е бактериално, но може да е хормонално.

# 685
Какви хормони се изследват при акне на 19 годишно дете

Момче или момиче?
Къде е акнето?

То ще трябва да се обсъди с ендокринолог. От къде сте?
Момиче

Къде е акнето.
С дъщеря ми /не за акне/ ходим при една ендокриноложка в София и изписва 99% добавки. Ако искате ми пишете да ви дам координати.
Акнето може да е бактериално, но може да е хормонално.
Благодаря пишете ще ви бъда благодарна

# 686
  • София
[/quote]
И аз съм така, днес 15- ти ден, но един ден е обилно, а на другия не.  Ужас някакъв.

# 687
И аз съм така, днес 15- ти ден, но един ден е обилно, а на другия не.  Ужас някакъв.
[/quote]Аз откачам вече честно

# 688
  • София
За коките в цитонамазка, най-добре да се пусне вагинален секрет. Сега, аз съм малко против изписвано лечение по интернет, но да ви кажа съм голям фен на Полижинакс глобулите. След тях Гинофилус няколко дни да се насити с пробиотик и си пушка😊
Тоя Клотримазол го мятай в кофата, за гъбички е, слаб е, най-много да умножи коките. Дано микробиолога не е същия “специалист” като гинеколога, че думи нямам за този Клотримазол изписан след тази цитонамазка.

# 689
Благодаря, Aurora. Ако имам някакви оплаквания, ще отида за изследване на секрет. А и силно се надявам тези неща да могат да се махнат сами. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт