Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №26

• 45 094
  • 760
  •   1
Отговори
# 660
Сигурно тестостерона е висок. Пускате целия пакет. Питайте в лабораторията, ще ви кажат.
благодаря за дъщеря ми питах бъдете благословени

# 661
Именно. Скоро пускахме на дъщеря ми подобни изследвания и затова ви казвам. Тя е на 21.

# 662
“Здравословно хранене” означава всичко и нищо. Всеки си го разбира по своему. По колко хранения имате дневно? В колко часа вечеряте? Закусвате ли? Консумирате ли слънчогледово олио, маргарин, захар, брашно? Такива неща.

Имам едно основно хранене, а другото са 2-3 малки снака като плодове, ядки, кисело мляко, от време на време протеинов шейк, но не съм много редовна с него. Не закусвам от много години. Такъв режим имам поне от 20 години. Никакви олиа, сладко - предимно черен шоколад. Тестени ям, но рядко. Направо светица ще стана скоро. Пробвах да съм на Кето диета, но ми отключи ужасен рефлукс и след месец я спрях. Тествах щитовидната жлеза, но всичко е ок.

# 663
  • Бургас
Аз извадих пак добавките.Бях решила едно известно време да карам само на храни-яйчен прах, пшенична трева, хлорофил, пчелен прашец, златно мляко.Не става.Започнах В комплекс, магнезий, хром, вит.Д, вит.С .За една седмица забелязвам, че апетита ми е променен, нямам желание толкова голямо, забравям.

# 664
напълнях при 1 бремен., напълнях при 2 брем., напълнях преди диагноса Намалена фиа на ЩЖ, напълнях преди диагноза ИР - т.е. имаше си хормонална причина. Сега в премено напълняване нямам, пък колкото и да се бъркат хормоните, НО внимавам какво и кога ям. Сега има намален метаболизъм, намалена стомашна киселина, пропускливи черва, дефицити и т.н.
Апелирам към Gabonka, да забрави, какво е било преди 20г. и да преразгледа храненето, заболявания и движението си.
Рефлукс не идва от кето, вие си го имате в следствие на проблем при ЩЖ. Колко са ви t3 i t4?

# 665
Това щях да попитам - как е установено, че нисковъглехидратно хранене й е причинило рефлукс?
Всички много обичат да се хвърлят стръвно срещу кето или НВХ, веднага при най-малкия проблем, изкарват храненето причина. Ама иначе диабетик да яде хляб и картофи, няма проблем, даже трябвало...Flushed

Глутенът причинява пропускливи черва обаче. В тая книга е обяснено достъпно:
https://it.scribd.com/document/457788636/%D0%9F%D1%88%D0%B5%D0%B … 8%D0%B5%D1%86-pdf

# 666
Какви хормони се изследват при акне на 19 годишно дете

Момче или момиче?
Къде е акнето?

То ще трябва да се обсъди с ендокринолог. От къде сте?

# 667
Това щях да попитам - как е установено, че нисковъглехидратно хранене й е причинило рефлукс?
Всички много обичат да се хвърлят стръвно срещу кето или НВХ, веднага при най-малкия проблем, изкарват храненето причина. Ама иначе диабетик да яде хляб и картофи, няма проблем, даже трябвало...Flushed

Глутенът причинява пропускливи черва обаче. В тая книга е обяснено достъпно:
https://it.scribd.com/document/457788636/%D0%9F%D1%88%D0%B5%D0%B … 8%D0%B5%D1%86-pdf
Рефлукс се причинява и от прекалено ниска киселинност в стомаха, не само от висока. А понякога се оказва така, когато човек започне да яде месо по-редовно, не само естествено но месото иска по-ниско рН да кажем от нишестетата. Не че решението е да се наплюе диетата де, но като цяло не е изцяло невъзможно.
Но то всъщност всякаква по-рязка промяна в храненето може да мине отначало с недобро храносмилане, независимо в каква посока е промяната. Напълно нормално е и обикновено отминава след известно време, може отначало и с разни ензими да си помогне човек ако има нужда.

# 668
Здравейте! В резултатите от цитонамазката ми имаше отметка на коки, без повече информация. Моята лекарка ми препоръча да си взема клотримазол, обаче се опасявам да не станат по-зле нещата от него. Не съм привърженик на лекарствата. Нямам кой знае какви оплаквания, но от друга страна усещам понякога някакво много леко бледожълто зацапване. Гледах скоро някакъв комплекс от полезни бактерии и други такива неща за женско здраве, за около 75 лв, та се чудя дали да не пробвам нещо такова. Някой може ли да ми препоръча нещо?

Последна редакция: пн, 03 юни 2024, 12:06 от celika

# 669
Каква повече информация трябва да има? Клотримазол не е нищо страшно като лекарство.

# 670
Добре де, клотримазол е противогъбично а коките са бактерии... нещо не ми се връзва поне на мен. Една микробиология повече работа може да свърши да се разбере какво има и какво няма.

# 671
Какви хормони се изследват при акне на 19 годишно дете

Момче или момиче?
Къде е акнето?

То ще трябва да се обсъди с ендокринолог. От къде сте?
Момиче

# 672
Трябва да се направи посявка на стъкло и да се види цялата вагинална микрофлора - лактобацили, левкоцити и др. Коки не се лекуват с клотримазол (слаб антимикотик). Като цяло лечението е насочено към възстановяване на флората, която дава фира от възрастта (понякога и от други фактори). Обикновено е терапевтичен курс с локален антибиотик за бактериите + различни пробиотици вагинално и перорално.

# 673
Коките не е нужно да са болестотворни. Могат да обитават и здрава флора, която ако е добре балансирана, няма да създадат никакъв проблем. При хормонален дисбаланс поради настъпващи промени заради менопаузата могат да доведат до проблеми.
Лечението с антибиотик е много агресивна намеса и след него обикновено се появява вагинална гъбична инфекция.
Да си доизследва вида на коките. Никакви антибиотици.

# 674
Щом се изолират при цитонамазка, има свръхрастеж и прецакана флора. Точно затова трябва да се направи грамотно изследване.

Общи условия

Активация на акаунт