Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №26

• 45 043
  • 760
  •   1
Отговори
# 705
Споко, Мими!
Аз съм със спирала. Какво е питането?

# 706
Мими, каква операция? Аз съм пропуснала.
За махане на матката, поради изсипване. Чаках да дойде края на цикъла...иначе трябваше преди години да я направя. Смятам а е с Давинчито, да видим мнението на професора.
Пожелавам ти да мине успешно и безпроблемно възстановяване!
По отношение на робота, виж какво ще ти каже опериращият лекар, но понеже се допитвах преди време за плюсове и минуси, двама акушер гинеколози ме увериха, че открита операция в тоя случай е за предпочитане, поради по-голяма видимост и яснота на опериращия. Там има много кръвоносни съдове и специфики, заради които е по-добре класическа операция. Това е моята информация, не знам.

# 707
Арвен, каквото каже опериращия професор това ще е ! И късмет! Blush

# 708
Миме, всичко ще е наред.Стискам палци.❤

# 709
Дами, а този подут корем и газове как ги премахвате? На 43 г съм и от няколко години е просто ужас. Като бременна съм, предполагам че е на хормонална основа.

Това беше  един от признаците на пременото при мен. Аз бях ужас, направо. Много ми помогна  Силактис с въглен. но го пих много дълъг период от време, заедно с едни ензими за подобряване на хланосмислянето , ЗИРИД за по-бърз пасаж и едно лекарството за прегънатата жлъчка. Пазех и диета за дразнещи зеленчуци.
Гастротата от болницата където ходих за колоноскопия ми изписаха схемата. Преди това дори ме водеха със СРДЧ, макар да нямах симптома с вариабелност на ходенето в тоалетната и болките в червата. Но куркането, метеоризмът ме влудяваше. Като ходех на гости гледах да не ям или да не ходя на публично място след храна. Абе качеството ми на живот беше паднало много.

# 710
Направете си изследване и за лактозна нетолерантност.

# 711
Направете си изследване и за лактозна нетолерантност.

Това също ми беше проблем в един момент.  След като цяло живот бях пила по едно мляко с кафе всеки ден като навлязох в пременото прясното мляко започна да не ми понася. Преминах на друг тип мляко, което никак не ми се съчетаваше вкусово. След като обаче с онази схема  от болницата ми стабилизираха всичко по стомашно-чревните оплаквания се върнах към прясното мляко и сега мога да си го позволя по половин чаша с каже без да ми създава проблеми. Искам да кажа че перименопазузата е един такъв момент, в който разбираш хормоните какво значение са имали за правилното функцониране  и за качеството ти на живот - сън, хранене, движение, емоции, памет... И когато тези хормони се бутнат почва всичко да се руши.

Днес намерих някаква стара разпечатка на цитомазка която съм правила преди 5 години. Отдолу пише атрофия. Даже не съм го забелязала тогава. Още тогава  съм имала ясен знак че естрогена ми не е бил висок и то не за кратко време за да се стигне до атрофия, а дълго след тези изследвания  имах цикъл. Т.е. цикъл и да имаш на заден фон се случват едни ей такива ...

# 712
Оф, писна ми. А още не се е започнало...
Значи, да оставим настрани това колебаене на цикъла - един път идва през 50 дни, друг път през 25.
Ето сега пак съм с 10 дена закъснение.
Обаче другият ми проблем е, че не мога да сваля кг. Не, че имам прекалено много за сваляне. Но да речем, че ще се чувствам по-приятно с едни 5-10кг. по-надолу.
От януари месец съм започнала да се опитвам да се придържам към хранене по Зоната. Първия месец свалих 3,5кг., което си пролича и визуално и много се зарадвах. Втория месец не свалих нищо. И така си и остана. Общо взето се придържам към този режим. Само по Великден за няколко дни хапнах козунак. И другите ми прегрешения са по 2-3 дни около цикъл. Но така или иначе съм спряла всякакви теста, брашна, захар, дори алкохол. Хапвам единствено по една филийка хляб Живена сутрин за закуска и това ми е по Зоната.
Не намирам за нормално при тези рестрикции и  придържане към този режим за толкова време, аз да не свалям нищо....... Това адски ме депресира и ме кара да се чувствам зле всеки ден.
Защо съм зациклила така???? Disappointed Relieved
Идва ми на ум единствено идеята да инсулинова резистентност.
Може ли да е друго?

Преди година, отново поради неуспешни опити с диети, си правих някакви изследвания на инсулина, които уж показаха, че няма проблем. Не съм си правила натоварване с глюкоза, защото докторът каза, че предвид другите изследвания няма нужда.

Не искам да напълнея повече отколкото съм. А имам чувството, че и от въздуха качвам... Ето сега кантарът показва 1 кг. повече от обичайното. Предполагам, защото имам 10-дневно закъснение на цикъла и последните дни ми е трудно да спазвам режим.......

# 713
Значи, да оставим настрани това колебаене на цикъла - един път идва през 50 дни, друг път през 25.
Обаче другият ми проблем е, че не мога да сваля кг. Не, че имам прекалено много за сваляне. Но да речем, че ще се чувствам по-приятно с едни 5-10кг. по-надолу.
От януари месец съм започнала да се опитвам да се придържам към хранене по Зоната. Първия месец свалих 3,5кг., което си пролича и визуално и много се зарадвах. Втория месец не свалих нищо. И така си и остана. Общо взето се придържам към този режим. Само по Великден за няколко дни хапнах козунак. И другите ми прегрешения са по 2-3 дни около цикъл. Но така или иначе съм спряла всякакви теста, брашна, захар, дори алкохол. Хапвам единствено по една филийка хляб Живена сутрин за закуска и това ми е по Зоната.
Не намирам за нормално при тези рестрикции и  придържане към този режим за толкова време, аз да не свалям нищо....... Това адски ме депресира и ме кара да се чувствам зле всеки ден.
Може ли да е друго?

Преди година, отново поради неуспешни опити с диети, си правих някакви изследвания на инсулина, които уж показаха, че няма проблем. Не съм си правила натоварване с глюкоза, защото докторът каза, че предвид другите изследвания няма нужда.

Не искам да напълнея повече отколкото съм. А имам чувството, че и от въздуха качвам... Ето сега кантарът показва 1 кг. повече от обичайното. Предполагам, защото имам 10-дневно закъснение на цикъла и последните дни ми е трудно да спазвам режим.......

И на мен ми писна, а едва се започва....Ако не ми идва се радвам, но като ми закъснее не спира после без хапчета, инжекции и т.н. А за килограмите- аз два искам да сваля и не става. Но сега пия Регулон за регулиране и се надявам като го спра да слезна малко надолу. Хич не е добре това състояние, но мен ме мъчи най- вече кървенето когато не спира само.

# 714
То в Зоната има много възможности. Ако се храниш повече с храни в червената и оранжевата Зона, мини в зелената.
Най добре влез в някоя група за Зоната, да ти видят менюто, и да дадат съвети.
Предполагам, че във форума също има такава тема.

# 715
Аз си поддържам теглото сравнително лесно, но и при мен вече става много по-бавно, с много търпение и от време на време правя промени, ако се появи друг проблем, свързан с ЕГН-то.

# 716
Утро, освен да намалиш порциите и да проследиш дали отслабваш с тази тактика преди да се откажеш от режима.

# 717
Може ли да е друго?

И на мен ми писна, а едва се започва....Ако не ми идва се радвам, но като ми закъснее не спира после без хапчета, инжекции и т.н. А за килограмите- аз два искам да сваля и не става. Но сега пия Регулон за регулиране и се надявам като го спра да слезна малко надолу. Хич не е добре това състояние, но мен ме мъчи най- вече кървенето когато не спира само.
какво пиете

# 718
Аз съдя само по приятелки и познати около мен - с тая зона май само в началото свалят нещо и после ....мъка.
Не знам де, може би има дълготрайно доволни, щом е толкова популярна.
Но лично за мен и това което съм прочела и научила, няма как 6 пъти ядене на ден да спомага сваляне. Абсурдно ми е. Инсулинът така стои постоянно висок. А с висок инсулин няма как да се свали нещо.

# 719
Аз също съм много скептична относно Зоната, да оставим настрана влудяващото мерене и шерене на грамажи.

Отделно, много млечни има там, а не смятам, че на наша възраст те са най-подходящата храна. И броят на храненията за мен е абсурден.

Общи условия

Активация на акаунт