💛 Януарски бебета 2024г /тема 2 💛

• 32 106
  • 798
  •   1
Отговори
# 645
Доколкото съм чела за да се отучи от асоциация за даден шум няколко вечер подред се намаля шума докато напълно не се спре.
Аз също давам различни предмети докато я преобувам, защото наистина иначе няма шанс Grinning

# 646
Ами при нас с памперса е същата ситуация...и някъде бях споменала, че забелязахме, че рекламите я вцепеняват доста...когато е много сложно за съжаление прибягвам до тях....връщам някакви реклами и бързо действам...иначе всичко друго изпробвано не действа....доста кофти....

# 647
Ние също сме така с памперса и обличане, но дребния го тренирах доста време с раз два триии четири и само като го чуе вече очаква да се случи нещо Grinning
На раз примерно откопчавам памперса на две го махам на три слагам новия и на четири залепвам. С дрехите пак така на раз едната ръчичка на две другата на три мушкам главата и като се покаже четири и ми се хили Joy
Но той вече си е свикнал с този подхоод, репетираме раз два три четири още от гимнастиката и така се справям аз.

# 648
При нас смяната на памперс също е много трудна ..особено сега от както сме с гащички...рита ..бута...върти се...а преобличането е с три ката сълзи и сополи ...пищи...реве...тръшка се...
Мами на някой бебчето вдигало ли е температура при никнене за зъбче...ако да до колко висока и повлиява ли се от лекарства...моето момиче снощи вдигна 37.5 и цяла вечер я поддържаше 37-37.5 ,днес два пъти давах Панадол и одеве вече беше 38.5...сложих свещичка преди около час и сега е 37.7...други симптоми няма...отказва всякаква храна...иска само кърма
Иначе тази седмица я записах на Държавна кухня и много и допада...само трябва да пасира Всичко гладко...вчера за десерт имаше бананов кекс и с кисело мляко и го пасирах и така с кекса въведох и белтък...

# 649
Наде,  не мисля, че тази температура е от никнене на зъб. Звънни на педиатъра и нека да я види, 38.5 температура не е шега работа.

# 650
  • София
Здравейте,  Данчо вече има 2 зъба, но последните дни е много неспокоен  нощно време,  буди се постоянно да суче . Отделно не иска да стои в количката,  нося го в раницата,  но ми става много и топло и двамата ставаме мокри, Отделно кръста и гърба ми Simple Smile През деня е много активен,  пълзи, изправя се вече и сам. Похапва на обяд пюре по около 100 гр. ,но изберателно и следобед плод, вчера ме дадох и овесена каша, мисля да вкарвам глутен, чета сега книгата на Маги Пашова.
И според мен 38 е много за зъби, може комбинация зъби и паднал имунитет и да е нещо вирус.  За твое успокоение да я прегледат, зя всеки случай.

# 651
Дениз вече има 2 зъба, преди да избие първото зъбче беше 3 дена с температура, вдигал ми е до 39 градуса , от Нурофена спадаше и после пак я вдигаше . Преди второто зъбче имаше хрема .

# 652
Не знам ама пазете бебоците, че от задна хрема и следователно кашлица от нея, стигнахме до бронхиолит и болница ..
Междувременно изби единия горен зъб! 😍

# 653
  • София
Има ли бебчета, които още не сядат самостоятелно и не се изправят?
На мен ми е първо дете, знам че при всяко е различно и не трябва да се сравняват, но така ми се иска да си сверя часовника.
Малката е активна от самото начало, супер шавлива, крачета, ръчички, все нещо да пипне, да бутне, да ритне. Но на този етап не лази, а по-скоро пълзи като войник ( иначе е бърза), не сяда сама и дори ако по-силно се заклати си пада настрани, не се изправя също така, а иначе като я държа все иска да си стъпи на крачетата.
Правите ли някакви упражнения с децата или просто ги оставяте сами и инстинктивно да си се случат нещата?
Само да допълня, че след 4 дни навършва 8 месеца

# 654
Предлагам ти да споделиш на педиатъра си когато отидете за преглед. В приложението Бебо пише, че между 7 и 9м трябва за седят самостоятелно.  Най-добре да бебенцата е да си играя на земята върху килимче или в кошара. Моята се научи да седи самостоятелно като от поза за пълзене (на длани и на колена) подложи дупето и седна.

# 655
  • София
Предлагам ти да споделиш на педиатъра си когато отидете за преглед. В приложението Бебо пише, че между 7 и 9м трябва за седят самостоятелно.  Най-добре да бебенцата е да си играя на земята върху килимче или в кошара. Моята се научи да седи самостоятелно като от поза за пълзене (на длани и на колена) подложи дупето и седна.

Тя си играе основно на килимчето. Ако не сме навън, то е на него. Обаче не знам… замислих се, че ако лази на четири крака ще е по-лесно да намери поза, от която да седне, както си описала и ти. Но не знам дали ще реши да пролази изобщо или ще си остане на пълзене и после директно ходене. В такъв случай не мога да си представя как ще може и да седне …

# 656
Моето момче пълзи само тип червейче и си сяда сам от каквато и да е поза по принцип... Научи се когато стана на 7 месеца да сяда сам...https://vm.tiktok.com/ZGeKecC5b/
Това клипче показва точно как да го учиш... опитай да и покажеш как става може прпсто да сина нужда от малко помощ... Не се притеснявай за момента според мен може да се научи за един ден как да седи самостоятелно като му доиде времето... Аз се бях притеснила страшно много че на почти 8 месеца все още няма зъби и никакви признаци да се по дадът  и преди няколко дни прост осе събуди с двата долни избили...

Тя си играе основно на килимчето. Ако не сме навън, то е на него. Обаче не знам… замислих се, че ако лази на четири крака ще е по-лесно да намери поза, от която да седне, както си описала и ти. Но не знам дали ще реши да пролази изобщо или ще си остане на пълзене и после директно ходене. В такъв случай не мога да си представя как ще може и да седне …

# 657
Нашето момче се застоява малко седнал и се отпуска настрани. Не е стабилен седнал, на 25 ще направи 9м. Активно го слагам седнал, облегнат .. ще се научат, няма къде да отидат. Чувала съм, че при момченцата някои неща се случват по-бавно .. да видим.

Последна редакция: нд, 08 сеп 2024, 17:33 от krystall

# 658
Ходихме на педиатър...гърло чисто,дробчета чисти,сополи няма...температурата беше 2 вечери и един ден и изчезна...никакви други симптоми нямаше...и зъби няма 😂най вероятно вирус...ние след няколко дни ставаме на 9 месеца и все още въобще не пълзи ..все така се обръща по корем и почва да мрънка...или се надига на 4 опори и само се клати назад напред ..ако я сложа седнала стои...но сама да седне не...в количката почти се изправя сама,ако е легнала...иначе ако седи до мен се хваща за мен и се изправя права..на нас ни се появиха някакви петна...по гръбчето...леко червени ...нито са релефни...нито има пъпки...дали е алергия От някоя храна или от горещите станало незнам...правиха ли ви манту ,на тези които нямате белег от БЦЖ

# 659
Ние от два дни имаме проблем... Будува по два час си малко записва за 20-30 мин и пак будува така... И вечерно време преди 22:30 не мога да го приспя.. Притесняват ме честите дремки... Дали е признак на разболяване...

Общи условия

Активация на акаунт