🌹 ЕРГЕНЪТ 🌹 - Сезон 3, Тема 9

• 123 285
  • 2 592
  •   1
Отговори
# 1 275
чии пари е редно да профукаш за да не си много зле Joy
На някой мъж естествено, още по-добре ако са няколко.

# 1 276
Изобщо не ми е чудно защо и как Магдалена и Йоана имат скъпи парцалки и защо едната не инвестирала в нещо по-смислено и живее под наем. Ами защото най-вероятно повечето са ѝ подаръци, а собствените ѝ доходи не са особено впечатляващи. Както и финансовата култура.

А пък Йоана, като страшно много момичета от средната класа на Запад, най-вероятно пазарува от аутлети, намаления и сайтове за втора ръка маркови дрешки тип Poshmark, Vinted и т.н. Всяка втора има шляпки Ермес, маратонки Баленсиага и чантичка YSL. Като посъберат още малко пари, следващата покупка е чанта Шанел, от тези дето са карирани като соц юргани, и ако имат гадже им подарява Love гривната на Картие.

Ментетата от истанбулските чаршии и златарски магазини са отделно, да не говорим, че има и специални сайтове с изключително добри китайски имитации, само професионалисти могат да направят разликата.

Сега ако наистина има автентичен Ролекс, това вече е сериозна сума и трябва да си много зле да профукаш свои $30-50к и нагоре, това и Капитонова го знаеше. Сигурно е подарък от някой турски бей или близкоизточен шейх. Тя си каза, че много харесва тези култури. А може и някой пилот да е развързал кесията.
думите ти важат и за двете. Може и на Маги да са й както на Йоана реплики или стари колекции, купувани от аутлети. Както няма лошо някой турски бей или пилот да е купил ролекса на Йоана, така е и напълно ОК дългогодишното гадже на Магдалена да й купи маратонки за 1000лв или да си ги купи самата тя със заплатата на управител. Не виждам причина защо скъпите вещи на Магдалена са определени като признак на лоша финансова култура.

имам приятелки, които още нямат закупено жилище в София, въпреки че имат събрана голяма част от сумата. едни са нуждите на сама жена с кучета, съвсем други ще са като тръгнат с партньора й да създават семейство. Не бих съдила защо някой живее под наем, а не в собствено жилище. Липсата на собствен имот не е признак на лоша финансова култура.

# 1 277

Сега ако наистина има автентичен Ролекс, това вече е сериозна сума и трябва да си много зле да профукаш свои $30-50к и нагоре, това и Капитонова го знаеше. Сигурно е подарък от някой турски бей или близкоизточен шейх. Тя си каза, че много харесва тези култури. А може и някой пилот да е развързал кесията.

чии пари е редно да профукаш за да не си много зле Joy

Само и винаги чужди, разбира се Grinning

FreesiaR, абсолютно не смятам, че тук-там по-скъпи дрешки са признак на лоша финансова култура, даже и сама да си ги купуваш. Част от добрата финансова култура е да имаш перо в бюджета за глезотии Blush

Но да живееш над десетилетие в София под наем и да не си си взел поне стартово жилище тип студио или гарсониера, дори още да го изплащаш, наистина не е много далновидно. Просто трябва да се инвестира в нещо, а съм далеч от мисълта, че Маги има капацитета за алтернативни вложения. Но не я съдя. Ако беше лесно, всички щяхме да сме милионерки.

Последна редакция: чт, 25 апр 2024, 18:56 от Clare

# 1 278
Маги работи и като модел. Не бих се учудила, ако може да задържи някоя друга рокля.
Тъй или иначе не ми е ясно защо й държат сметка как си харчи парите.

Последна редакция: чт, 25 апр 2024, 19:22 от GaliaHayashi

# 1 279
И според мен роклите и обувките не са голямо мерило, има хиляди варианти, пък и българинът обича да изглежда, че притежава стандарт, който няма. Този Ролекс, ако е истински, е една друга история. Grinning

# 1 280
Здравейте, къде мога да изгледам епизода от снощи от чужбина?
Благодаря Simple Smile

# 1 281
  • Тайланд
Здравейте, къде мога да изгледам епизода от снощи от чужбина?
Благодаря Simple Smile
Tokyo0505, аз ползвам bgtime точка tv от щатите - има лайв, има записи, много съм доволен! Ако не гледаш мачове - вземи си най-евтиния план.

Последна редакция: чт, 25 апр 2024, 19:26 от TraumaTeam

# 1 282
Защо е нормално да имаш кола за 80хил, но не е нормално да имаш ролекс за 20хил?

# 1 283
То и двете са си нашенска черта. Grinning Важното е да бляска. Grinning

# 1 284
Малко ставаме като Надя и Йоана (които се държат типично като бабите на пейката пред блока).Що тая имала скъпи дрехи :не знам как повечето се вързаха на твърдението на Йоана,че това струва 3 хиляди,онова-две.Чиста завист си е,според мен.Дреме ми Ганка или Пенка какви пари дават за дрехи и обувки,пък и няма как да знам колко струват,ако аз самата не съм се интересувала.Работя в сферата на Магдалена-да,наистина управителите работят по 16 часа,някой път са от 7 сутринта до 4 ч.на другата сутрин,и да,едната си купува обувки за четирицифрена сума-еми,изкарала я е тая сума,с кеф си ги е купила.Да си ги носи със здраве! Не ни ги навира в лицето да се хвали и никой не я съди за това и не и завижда.И тя няма собствено жилище-да я критикувам  ли утре за това?Всеки си живее живота както намери за добре.Аз пак да питам-а как един безработен човек отваря студио за красота ?

# 1 285
На мен Маги започна да ми става симпатична, не я оставиха намира, не знам защо толкова ги дразни "младите".
Надежда ми е много лигава, освен това не я намирам за някаква особена красавица, да, висока и стройна е, но на мен честно казано ми изглежда по-възрастна отколкото е.
Надя и Йоанна се излагат, като някакви стари баби са, които въздават справедливост:). Не знам тези момичета колко годишни са, но на мен ми изглеждат около 30-те години и коментарите към по-възрастните са смехотворни, тъй като не са кой знае колко по-млади.
Криси е потресаваща и външно и като човек, но най-лошото е тъпотата на тази жена.
Мария много си е повярвала, рускинята си е рускиня.
Екатерина ми е симпатична, но е прекалено пасивна.
Валерия е секси, хубава е, (татуировките ѝ са ужасни), но и липсва възпитание, опит, сприхава и импулсивна е.

# 1 286
Защо е нормално да имаш кола за 80хил, но не е нормално да имаш ролекс за 20хил?

И двете са нормални и няма лошо, стига да има кой да плаща масрафа, не се теглят кредити за целта и не се жертват по-важни житейски и финансови приоритети.

Ако трябва да се избира, е много по-добре да купиш Ролекс всъщност, защото запазва до голяма степен стойността си във времето. Колата е сифон за пари, не е инвестиция, а харч и има само утилитарна стойност. Е, и за фръцкане става Simple Smile

# 1 287
Не мога да кажа, че Маги ми е фаворитка, но не ме и дразни. На моменти ми е абсурдна с някои изказвания, но цялостно не провокира лоши чувства. Доста по-неприятно е как наистина изглежда все едно останалите 'и завиждат и всячески се опитват да я нападнат.

# 1 288
То и двете са си нашенска черта. Grinning Важното е да бляска. Grinning
Само нашенци купуват скъпи автомобили? Интересни разсъждения.

# 1 289
За Надежда - кой е казал, че салонът е нейн? Тя ли? Защото може да е под наем. Тогава не виждам кой знае каква инвестиция да й трябва да отвори салон. А и може да ползвала кредит. Има си много варианти.

Общи условия

Активация на акаунт