Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 60

• 42 064
  • 757
  •   1
Отговори
# 495
Но идеята на биопсията е да се прецени дали изобщо има нужда от конизация. Може да се окаже излишна операцията. Въпреки, че такава висока група на цитонамазка не знам дали може да се дължи на някакво възпаление. Освен това е хубаво да отиде на второ мнение, поне аз бих.

Да.. надявам се всичко да е наред … каквото и да е, да сме взели мерки навреме

# 496
  • Благоевград
 Извинявам се предварително, тъй като отговора ми вероятно ще бъде провокативен.

Моля ви да четете внимателно, преди да правите свободни интерпретации. При Карагьозов не е ходено 2 пъти, а само веднъж - преди 4 години. Това, което четете и "не вярвате какво четете" са 2 различни разказа за една и съща ситуация. Преди 4 години авторката е била доволна от него, а преди няколко дни разказва същата случка, като загатва, че навремето е отпратена/отказана ѝ е помощ. Защо двете мнения са толкова различни, няма да ровя, от уважение към авторката и тежката ситуация, в която се намира. Но това със сигурност не говори за липса на професионализъм у лекаря.

Последно време прочетох странни, осъдителни и дори абсурдно звучащи мнения тук. Включвам се просто с молба да се абстрахирате колкото ви е възможно от личните си предразсъдъци, и ако сте на път да сипете хули за лекари, забавете темпото и първо помислете.

Така от този анонимен профил да настройваме хората, не е ок някак.
[/quote]

Ходила съм два пъти при него тогава, първия път ми каза, че трябва Славов да ми направи канал, и след като Славов пробва два пъти и не успя да ми направи канал, отидох пак при Карагьозов, който тогава ме отпрати да си ходя пак при Славов, че той няма  да му оправя грешките.

# 497
Здравейте,
Какво означава резултат "плоски епителни клетки с възпалителни промени", 2ра група съм? Притеснително ли е?

# 498
Здравейте,
Може ли малко помощ - правиха ми Leetz и хистологията е "малък конус от маточна шийка с ovulae Nabothi, акантоза, папиломатоза, койлоцитоза и low grade дисплазия на тапициращия епител (CIN I)". Какво ще значи? Трябва ли някакво продължаващо лечение? (Ще ходя на преглед, но ще е след месец, тогава чак ще ми разясни).
Да търся ли второ мнение?

# 499
  • софия
Момичета ,ако някой има нужда от час при Карагьозов давам моя на 4.10.24.Записах го преди 2г ,но няма да го използвам.

# 500
Magi mei, ако все още е свободен часа бих се възползвала от него. Пиши на лично,ако някой не ме е изпреварил. Благодаря предварително.

# 501
Историята на МиаЕлпида е една от най-тежките за мен тук в тази тема. Направо ме боли като се сетя през какво премина, и се налага все още да преминава.

Наистина не знам защо Карагьозов е отказал да се намеси. Може би наистина не иска да оправя чужди грешки, макар че клетвата му да е друга. Не знам. Познавам го в коренно различна светлина и изключително се изненадвам на това му поведение. Не го оправдавам, не го заклеймявам. Сигурно си има своите причини…

Миа, продължи при Горчев и дано видиш светлина в края на този тунел. Искрено и истински се надявам!!!

# 502
  • Дубай
Успех, Мия! Ще стискам палци и съм сигурна, че ще намериш светлина в тунела.
Съветвам те, да се обадиш на Горчев и Томов и обясниш, няма да те върнат-сигурна съм!

# 503
Здравейте, дами!

След направена биопсия на шийката на матката, поради цитонамазка с резултат 3А и лекуване на ЧПВ 53 щам, започнах да изпитвам цистоподобни симптоми, първоначално бяха 1-2 пъти, но последният месец са всекидневни. Пуснах всякакви изследвания, два пъти стерилна урина, два пъти микробиология, два пъти цервикален секрет за ППБ - всичко е чисто, но болките продължават… държа да отбележа, че след преглед се засилват (или през двата пъти, в които през това време опитах да имам предпазен полов контакт с приятелят ми). Възможно ли е да е от интервенцията.. предполагам, че не, но все пак ако някой има сходен опит Sad

# 504
Уреаплазма и микоплазма често са причинители на цистити също.

# 505
Уреаплазма и микоплазма често са причинители на цистити също.

И двата пъти беше отрицателно, в които ги пусках през този период, заедно с хламидия, трихомони и т.н. Преди години също съм пускала..☹

# 506
  • София
krist, възможно е да имате нужда от време за възстановяване след биопсията и лечението след нея - физически и психологически. Пробвайте да възстановите комфорта си с хубави пробиотици и бани със смрадлика.

# 507
  • Sofia
krist не съм имала подобно, но ще  споделя моето мнение и мислене.
Като цяло при щипването на материал от там все пак си е леко разраняване на тъканта. Имам 2 биопсии и едно горене на раничка. След нея слагах през вечер Цикатридина овули за подпомагане на зарастване и възстановяване на изгореният участък. Пробвай и ти с една опаковка, ако не даде  желаният резултат ,поне няма и да ти навреди точно тя 🌸

# 508
Здравейте,
Някой може ли да ми помогне да разтълкувам какво ще рече хипоцелуларен материал и базални епителни клетки с възпалителни промени ?
Микробиологията беше отрицателна, какво може да е това възпаление ?
Лекарската ми отсъства 3 седмици и не мога да я попитам и започвам да се притеснявам. Disappointed Relieved

# 509
Аз цистит получавам и при силен секс.Също от премръзване.Периодично пия Уростим по 3м и вече много рядко ми се случва.На младини имах серии постоянно.Така че може би биопсията няма връзка.Може да е съвпадение.

Общи условия

Активация на акаунт