Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 60

• 42 158
  • 757
  •   1
Отговори
# 345
  • Ланкър, планините Овнерог
Ооо, не знам. За мен е късно за такъв тест, но преди сигурно бих го направила, знам ли. То, ако недай Боже, излезе кофти резултат, предполагам че всеки би отишъл на лекар, което си е все от полза.
То и за мен вече свирено. Сега  на всеки 6м съм при доктора, но съм щастлива,че вече година и...след всичко съм все 1гр.без никакви оплаквания пу пу....
Е, аз сега ще съм през 3м, догодина, живот и здраве, ще мина на 6м прегледи. Междувременно и онкологично следене, барабар с пет скенер (първият ще ми е през октомври и от сега ми е сдух)

# 346
  • Дубай
И аз  съм на три месеца, като през 3 правя колпоскопия.

# 347
  • Sofia
По график и аз трябваше на 6м
Но реално първо след 2м, после нали имах едно необичайно кървене беше на 6м от конизацията, след това на 9м от нея и дефакто последно сега юни. 4 колпоскопии и 3цито  и сега др месец пак ще ида за спиралата. Абе прави струвай все съм там на магарето 🤣
Весело спокойно лято на всички.
Вкъщи имах кандидат студент-приет, 7кл-на 1во класиране приет, на мама мамото и 5скенера след махането на гърдата, мисля че и моето време за почивка дойде вече ☺️🙃🌸

# 348
Pap 3а и 3б
Момичета с този резултат какво се случва след това ?
Много съм уплашена

Последна редакция: пт, 19 юли 2024, 23:49 от Не се сърди, човече

# 349
  • Дубай
Влез в темата за цитонамаската.
1во се успокой!
2ро. час за колпоскопия и биопсия  ако не си минала, за да се установят поражението докъде е стигнало.
3то. според резултатите ще решите с онкогинеколога, ще обсъдите  какви са ти вариантите... Подчертавам, трябва ти онкогинеколог не просто гинеколог.
4то. Евентуално типизация за ЧПВ

# 350
Pap 3а и 3б
Много съм уплашена
Нищо засега, трябва да се установи има ли или не повод за повишаването на групата, извън възпаление.Микробиология-колпоскопия-биопсия.Това трябва да се направи сега.Имала съм Пап 3Д и беше възпалителен проблем.

# 351
Pap 3а и 3б
Много съм уплашена
Нищо засега, трябва да се установи има ли или не повод за повишаването на групата, извън възпаление.Микробиология-колпоскопия-биопсия.Това трябва да се направи сега.Имала съм Пап 3Д и беше възпалителен проблем.
Pap 3а и 3б
Много съм уплашена
Много благодаря за отговорите !
Давате ми надежда !
Бъдете здрави!

# 352
Влез в темата за цитонамаската.
1во се успокой!
2ро. час за колпоскопия и биопсия  ако не си минала, за да се установят поражението докъде е стигнало.
3то. според резултатите ще решите с онкогинеколога, ще обсъдите  какви са ти вариантите... Подчертавам, трябва ти онкогинеколог не просто гинеколог.
4то. Евентуално типизация за ЧПВ
По график и аз трябваше на 6м
Но реално първо след 2м, после нали имах едно необичайно кървене беше на 6м от конизацията, след това на 9м от нея и дефакто последно сега юни. 4 колпоскопии и 3цито  и сега др месец пак ще ида за спиралата. Абе прави струвай все съм там на магарето 🤣
Весело спокойно лято на всички.
Вкъщи имах кандидат студент-приет, 7кл-на 1во класиране приет, на мама мамото и 5скенера след махането на гърдата, мисля че и моето време за почивка дойде вече ☺️🙃🌸
Колко време след биопсия има кървене ?

# 353
Аз 2-3 дена имах зацапване след биопсията.

# 354
  • Дубай
Зависи, ако всичко е наред не повече от 4,5 дни и то леко зацапващо.
Ако течението е силно, тоест, като цикъл- не е наред.

# 355
Зависи, ако всичко е наред не повече от 4,5 дни и то леко зацапващо.
Ако течението е силно, тоест, като цикъл- не е наред.
А,ако се редуват пак ли е проблем ....един път в деня е като цикъл ,ярка кръв ....иначе зацапване?

# 356
Момичета, излезе ми днес резултат от цитонамазка, който обаче е много оскъден като инфо и изобщо не го разбирам. Търсих инфо, но не откривам нищо конкретно в нета, а докторката е в лятна отпуска и леко изперквам… 😕 Пише само: Умерена дискариоза в някои клетки от СС PAP 3a cc.
Някой има ли представа какво е това?
П.С. Все още чакам резултати от микробиология. Прегледът беше чисто профилактичен.

# 357
Момичета, излезе ми днес резултат от цитонамазка, който обаче е много оскъден като инфо и изобщо не го разбирам. Търсих инфо, но не откривам нищо конкретно в нета, а докторката е в лятна отпуска и леко изперквам… 😕 Пише само: Умерена дискариоза в някои клетки от СС PAP 3a cc.
Някой има ли представа какво е това?
П.С. Все още чакам резултати от микробиология. Прегледът беше чисто профилактичен.
При мен също от профилактичен преглед без оплаквания също излезе pap 3а и 3б ....последва биопсия и чакам резултат
Лекарската ми обясни наличие на атипични клетки ....не ми говори нищо това ,чакам резултат от биопсия и съм много напрегната ,ако има минали по този път кажете какво се случва след това!

# 358
Аз минах, само че цитото ми беше 2гр, иначе пак се видяха атипични клетки. Моето излезе лошото, но може и да е някой полип.

# 359
Аз минах, само че цитото ми беше 2гр, иначе пак се видяха атипични клетки. Моето излезе лошото, но може и да е някой полип.
Кое имаш предвид  ЛОШОТО

Общи условия

Активация на акаунт