Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 60

• 42 083
  • 757
  •   1
Отговори
# 375
Сега забелязах нещо в супердок. Като се освобождава час за някои лекари, той изобщо не се появява в системата като свободен.
В такъв случай вече не може да се разменят или преотстъпват часове за Карагьозов, ако не си премиум член на супердок.

# 376
  • Sofia
Здравейте дами ! Simple Smile Предстой ми конизация , със скалпел. Моля за информация колко време е възстановяването след процедурата , кога можеш да се върнеш на работа , боли ли самата процедура? Всякаква информация ще ми бъде от полза .
Благодаря предварително.
Здравей, моята беше такава. Ако всичко е наред със кървенето след това и махането на тампонадата те държат 1 макс 2 вечери да седиш в болницата.  Мен ме правиха Понеделник, следващият Понеделник се върнах на работа .Кървенето не беше въобще много, първите часове след нея ми беше като контракции болката но поносими, препоръката е месец без полови контакти и вдигане на тежко. Имай предвид, че все си цапа едно течение червеникаво розово все си е за ежедневна превеъзка след като мине по обилната част. 1цикъл обикновено е обилен възможно е съсиреци, и като дни по дълъг  .При мен нещата влезнаха в ритъм с дата точна за цикъл към 9-10м. Имам 3цито след това и 3те 1ва гр. важното е да е чиста резекционната линия. Аз попронцип доста кървя и да се боцна и на конизацията е било така и сега ми е деформирана шийката от манипулацията. Няма нищо страшно, но като не знаем и ни е паника. Спокойна бъди всичко ще е наред 🌸
Самата процедура е под пълна или спинална упойка няма усещане никакво, бях със спинална, но трудно излезнах от нея 4дни лежах.

# 377
  • Ланкър, планините Овнерог
Сега забелязах нещо в супердок. Като се освобождава час за някои лекари, той изобщо не се появява в системата като свободен.
В такъв случай вече не може да се разменят или преотстъпват часове за Карагьозов, ако не си премиум член на супердок.
Аз съм си платила за Супердок +. Задавам си период, за който чакам за час за дадения лекар и ако се освободи, получавам съобщение/мейл. Часът се пази в рамките на 6 часа, след това го дават на следващия, ако не направя резервация. Последния път имах драма с картата (Карагьозов иска гаранция с карта заради много кухи часове) и не успях да довърша за 1/2ч и го изпуснах, след 6ч пак ми го предложиха. Вече така успях да си запазя часове за Карагьозов за края на август и за декември.

# 378
Здравейте момичета, споделяла съм, че съм била с 3А група, последвала конизация, изрязано до здраво и дойде време за първия преглед и цитонамаска след всичко. Пих 4 месеца Ahcc не съм правила тест за HPV, но лекаря смята, че със сигурност имам за да доведе до тази дисплазия 1-2 цин. И каза, че на прегледа ще ми пусне за да види. Може ли да ми кажете колко струва, някъде бях чела, че нещо минава и по здравната каса и, ако излезе положителен какво следва. Много ме е страх. За известно време се бях откъснала от това, но ето, че пак идва момента на чакането и страха.Надвавам се и групата на цитонамаската да излезе добра🤗

# 379
  • Sofia
Здравейте момичета, споделяла съм, че съм била с 3А група, последвала конизация, изрязано до здраво и дойде време за първия преглед и цитонамаска след всичко. Пих 4 месеца Ahcc не съм правила тест за HPV, но лекаря смята, че със сигурност имам за да доведе до тази дисплазия 1-2 цин. И каза, че на прегледа ще ми пусне за да види. Може ли да ми кажете колко струва, някъде бях чела, че нещо минава и по здравната каса и, ако излезе положителен какво следва. Много ме е страх. За известно време се бях откъснала от това, но ето, че пак идва момента на чакането и страха.Надвавам се и групата на цитонамаската да излезе добра🤗
За по ЗК не знам, но зависи колко и какви щамове ще изследват . Обикновенно предлагат първо често срещаните високорискови и пак зависи от лабораторията. Моят в Геника беше ококо 140лв по спомени +- 10-15лв. Аз пих 6м АНСС и въпреки всичко моят лекар не иска още да взимаме повторен тест. Имам 3цито в 1гр от тогава и чист колпоскоп и за това и не ми взима все още . Успех
Ако излезе положителен нищо, няма как да пиеш хапче и хоп после отрицателен веднага. Трябва си му време и моят лекар казва "здрава имунна система"  реално и за това ги пием разни добавки и хапчета. Но може и година, две да минат докато видиш заветното ➖️. Дай Боже на всички ни 🙏🍀

Последна редакция: вт, 30 юли 2024, 20:50 от katerinia

# 380
  • Дубай
Моят в Геника излезе 90 лв , но без здравна каса - лабораторията е частна и уж се води най-добрата за подобен вид изследвания.
Доцента в Плевен беше 90% сигурен, че моите поражения са от хпв,3Б група-две конизации.3 месеца след втората конизация 2ра група и отрицателен хпв, възможно  е при изразяването и вирусът да е бил првмахнат, но е възможно и да не го нося...след година отново ще пусна тест да проверя. Не всичко е свързано с хпв.Спокойно, и да го имаш ще пиеш нещо за имунната система и те така.

# 381
Може по ЗК , но тесен пакет за високорисковите.И в Геника мисля го правят.

# 382
  • В градината...
Здравейте, момичета.
Правих си цитонамазка и резултатът е втора Б група. Другата седмица ще ми правят колпоскопия. Има ли някакви изисквания за нея и за след изследването? Тъй като на другия ден заминаваме на почивка. Благодаря.

# 383
Без секс, промивки.Това се сещам.

# 384
  • Сф
Здравейте,

След 3 седмици чакане, най- накрая ми излезе цитото във Вита. Притеснява ме тази метаплазия, тъй като съм с HPV 56. Само наблюдение ли трябва за сега или да потърся лекар?

# 385
  • София
Здравейте,

След 3 седмици чакане, най- накрая ми излезе цитото във Вита. Притеснява ме тази метаплазия, тъй като съм с HPV 56. Само наблюдение ли трябва за сега или да потърся лекар?

Ако имате чист колпоскоп, нямате никакъв повод за притеснения. Цитонамазката ви е идеална.

# 386
  • Сф
Да, казаха, че е добра колпоскопията. Благодаря.

# 387
Здравейте момичета. Почти месец след Лийп съм и все още имам кафеникаво зацапване. Минал е и първия МЦ. При вас колко продължи това зацапване?

# 388
Излезе ми цитонамазката , течно базираната,от Геника- Пап 2.
Здравейте момичета. Почти месец след Лийп съм и все още имам кафеникаво зацапване. Минал е и първия МЦ. При вас колко продължи това зацапване?
Доста време продължи при мен.

# 389
Здравейте,момичета. Мислех изобщо да не пиша,но нещо се разрових пак. 7 м минаха от раждането на малкия ,та миналия месец правих профилактичен,това е резултата от цитонамазката. Имах и симптоми като за гъбична инфекция,последните 3-4 месеца лекувах гъбички 2-3 пъти,сърбеж,типичното бяло течение…и накрая си отидох в Надежда при докторката,при която си раждах за профилактичния,изписана ми е терапия за 3 м заради бактериална вагиноза+гъбичките. Мен ме притесни групата,не съм имала такава+ описанията въпреки че лекарката ми казва ,че отговаря на възпалението и ме вика за контрола след месец… между другото видях си в епикризата от болницата след раждането ,че е записана “бактериална вагиноза”,това дали не съм си го докарала с бременноста и в следствие на дисбаланс🤔
И уж съм спокойна,ама като се замисля и ме хваша шубето заради резултата,та реших да ви пиша за мнение…

Общи условия

Активация на акаунт