Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 60

• 42 023
  • 757
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте. Три месеца след LLETZ съм и първата ми цитонамазка е IIB, докторът каза да му звънна само от III нагоре, ама си се шашнах като видях IIB. При Вас как е контролната цитонамазка?

# 511
  • Сф
https://cibalab.com/wp/25_years_more/

Напомням за кампанията на Цибалаб за безплатно изследване за ЧПВ.

# 512
Също и по здравна каса с направление , което издава гинеколог:

# 513
  • Дубай
Също и по здравна каса с направление , което издава гинеколог:
дай повече инфо... Аз се изследвам в Геника и плащам

# 514
Ето, но и повечето други лаборатории, включително Геника го правят:
https://www.credoweb.bg/publication/133260/zdravnata-kasa-veche- … i-papilomen-virus

# 515
  • Благоевград
При мен след операцията започнаха цистите след всеки полов акт, независимо дали с/без презерватив, нежен или по-груб секс... Обиколила съм сумати уролози и гинеколози, изследвала съм се и аз и приятеля ми, ад е. Само че при мен в стерилната урина винаги излиза бактерия. При вас може би става въпрос за алергична реакция, пробвайте да пиете антихистамини 2-3дни преди полов акт да видите дали ще има промяна.

Здравейте, дами!

След направена биопсия на шийката на матката, поради цитонамазка с резултат 3А и лекуване на ЧПВ 53 щам, започнах да изпитвам цистоподобни симптоми, първоначално бяха 1-2 пъти, но последният месец са всекидневни. Пуснах всякакви изследвания, два пъти стерилна урина, два пъти микробиология, два пъти цервикален секрет за ППБ - всичко е чисто, но болките продължават… държа да отбележа, че след преглед се засилват (или през двата пъти, в които през това време опитах да имам предпазен полов контакт с приятелят ми). Възможно ли е да е от интервенцията.. предполагам, че не, но все пак ако някой има сходен опит Sad

# 516
  • Дубай
Ето, но и повечето други лаборатории, включително Геника го правят:
https://www.credoweb.bg/publication/133260/zdravnata-kasa-veche- … i-papilomen-virus
Да де, но Геника е частна, тоест няма как да извърши изследването по здравна каса...

# 517

Те почти всички лаборатории са частни.

# 518
  • Дубай
Благодаря, ДХЗ! Наистина не знаех това, сега, през септември ще пускам изследвания и дам отзив. Бях останала с впечатление, че не работят по здравна каса.

# 519
Според мен не би трябвало да се притеснявате. Всички Аг при които съм била намират 2ра група за добра.
Въпреки всичко бих ви препоръчала да звъннете на лекаря си, нищо че ви е казал само над 3та група да му звъните. Все пак си плащате и за коментар на изследванията..

Здравейте. Три месеца след LLETZ съм и първата ми цитонамазка е IIB, докторът каза да му звънна само от III нагоре, ама си се шашнах като видях IIB. При Вас как е контролната цитонамазка?

# 520
Здравей, моята цитонамаска е ll група след leetz.Но щом доктора така е казал. bg   quote author=Reni1999
    link=topic=1649312.msg48513864#msg48513864 date=1725605975]
    [/quote]

# 521
    • Sofia
    Здравей, моята цитонамаска е ll група след leetz.Но щом доктора така е казал. bg   quote author=Reni1999
      link=topic=1649312.msg48513864#msg48513864 date=1725605975]
      [/quote]
      Още първата след 3месец ми беше 1гр
      От мин .година до сега 3пъти 1гр.
      Преди грозната 3А винаги съм била 2гр и док казваше, че е нормално.

# 522
      Момичета, имам записан час за утре при д-р Щърбанова, но няма да мога да го ползвам. Дори съм забравила, че съм го записала и току що системата на Супердок ми напомни. Ако някоя от вас го иска, нека да ми пише на ЛС, за да се обадя и да сменя данните.

# 523
      Здравейте, мили момичета! Излязоха и моите резултати, имам ХПВ 56 и дисплазия 2ра група на биопсия (цитонамазката мисля, че е 1ва група, пише NILM). Лекарят ми препоръчва хирургическа конизация, но на мен много ми се иска да опитаме с изгаряне (не съм раждала). Бихте ли ме посъветвали кое да избера, дали “горенето” би било също толкова успешно? Има ли по-лоши последствия, ако не е и дисплазията се върне?

Последна редакция: ср, 18 сеп 2024, 23:55 от Pizziif

# 524
      • София
      Pizziif,не съм медицинско лице. Не бих се подложила на изгаряне, горят се клетките в горния епителен слой, ако има някакъв процес зад тях, неговото развитие продължава. При другата интервенция, проблемният участък се отсранява, при чисти резекционни линии, сте като нова.
      В темата е пълно с момичета износили здрави бебета след подобна хирургична намеса.

Общи условия

Активация на акаунт