Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 60

• 40 950
  • 757
  •   1
Отговори
# 630
Колпоскопия имате ли правена?
Попитах изрично лекарката , каза , че няма нужда , въпреки , че знам , колко е важно оглеждането с колпоскоп .
Но последните седмици само за това мисля , сега прочетох и темата и ще отида на преглед при друг лекар

# 631
Задължително!

# 632
Здравейте , чета последните мнения тук и   се замислих за себе си .
С 3А група цитонамазка съм и 18  тип HPV .  Имам предписано лечение с  гропринозин и папилоркеър за 6 месеца , като второто слагам по два пъти на седмица . Такава ми е схемата от лекуващият лекар .
Гропринозин не си взех , защото не ми харесаха предупрежденията за  образуване на камъни в бъбреците при продължително лечение .
Заместих го с АНСС по мое решение .
Но сега след споделените ваши мнения се чудя дали  въобще биха подействали тези лекарства . На 41 години съм  и както каза потребителка тук има вече поражения  и си е нужно по - обстойно внимание .
Цитат на: ДХ3
link=topic=1649312.msg48660831#msg48660831 date=1728421461
Задължително!

Как приемате АНСС ,колко време се приема и колко се почива ?

# 633
Сутрин на гладно по три таблетки . Една опаковка вече приключих. 103 лв за 120 таблетки . Онлайн си ги купувам от аптека . Пристигат с допълнителна информационна книжка , в която е обяснено всичко .
Аз бих искала да помоля момичетата , които са ползвали папилоркеър да ми пишат на лично , за да попитам някои неща .

Последна редакция: ср, 09 окт 2024, 13:56 от This_season

# 634
Несериозно е да има цитонамазка с 3А и да не прегледа с колпоскоп.

# 635
  • София
season, На 41 г. с този резултат от цитонамазка и тест за hpv, лечение с папилокеър и АНСС е губене на време и пари. Отидете при онкогинеколог за второ мнение и проследяване. Аз от Папилокеър освен дискомфорт и кървене, друг ефект нямах.

# 636
За мен папилокер и хупавир са адски прехвалени, както казахте аз също съм много разочарована от тях. Рекламата е голямо нещо.. Вместо да помогнат за тези месеци, времето вървеше и състоянието се влошаваше. Ако на някоя дама са помогнали, на нас с теб не.

# 637
  • Дубай
На мен също папилокеър вместо да помогне, влоши нещата. За шест месеца от 3А станах 3Б Цин 3

# 638
Знам момичета. Нещо вътрешно ме бута да отида на преглед отново и да не продължавам с предписаните лекарства до тук.
Благодаря ви за споделените мнения и насоки .
Ще пиша , когото мине прегледа при онкогинеколог , за да споделя информация, която на друг може да е полезна .

# 639
  • ту тук, ту там
Момичета, колко зле изглежда положението? 😢 Откъде да започнем? Онкологията в София? Или конкретен лекар? Но трябва явно да се действа бързо, затова да е достъпен. 🙏 (Не е мое изследването).

Последна редакция: пт, 11 окт 2024, 15:56 от elleni

# 640
Нямам опит с лекари в Онкологията.Мен ме оперираха във ВМА и знам, че там ходят много жени с различни подобни проблеми за операция.Моят лекар работи в това отделение-по гинекология.Д-р Цветан Тончев, а колежката му е д-р Гановска.Препоръчвам ги.
Като излязоха моите изследвания и не бяха добри, лекарят ми организира до седмица да се случат нещата и така беше.

# 641
  • Дубай
Елени, Кератинизиращ означава, че туморните клетки произвещадт кератин, добре е да разберете степента и от там вече лечението какво ще е.
Пожелавам успех!
Мога да препоръчам св.Марина в Плевен  Горчев и Томов занимават се именно с такива неща.

# 642
  • ту тук, ту там
Благодаря! 😞
Успяха да запишат час за утре за София, доктор Щърбанова.
В това изследване няма нещо, което да подсказва стадия, нали?

# 643
  • Дубай
Благодаря! 😞
Успяха да запишат час за утре за София, доктор Щърбанова.
В това изследване няма нещо, което да подсказва стадия, нали?
Не

# 644
Здравейте момичета,

Получих резултат от цитонамазка с коментар :

Нормална цитонамазка, || - ра група, с изразена възпалителна реакция. Чак в четвъртък ще мога да отида пак и ми е притеснено.

Някой получавал ли е подобен резултат и какво се оказа?

Общи условия

Активация на акаунт