Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 60

• 40 975
  • 757
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Защото до тази възраст са включвали хора в проучванията и няма как да препоръчат да се ползва за друга възрастова група без съответните данни.

# 706
Здравейте дами, не съм срещала из темите мисля, но получавали ли сте сърбежи седмица след LLETZ? Такива неприятно, където не можеш всъщност да се почешеш Simple Smile

# 707
# 708
Здравейте! За първи път резултата от цитонамазката ми е 2C. Лекарят ми ми каза, че няма нищо тревожно и да ида за нова след 6 месеца, не ми изписа нищо. В интернет попадам на различни статии. Тревожен ли е този резултат. На 36г. съм и имам две лаждания + горена раничка.

# 709
  • София
naqnaq, на колпоскопския преглед всичко чисто ли е? Ако не сте правили hpv тест, хубаво е да направите, за да имате яснота.

# 710
naqnaq, на колпоскопския преглед всичко чисто ли е? Ако не сте правили hpv тест, хубаво е да направите, за да имате яснота.
не съм правила нито едно от двете. Не ме е и насочил към тях. Всичко, което ме посъветва е да ида след 6 месеца за нова.

# 711
Щом имате горена раничка е хубаво да имате както hpv тест, така и колпоскопия.

# 712
  • София
Отидете за още едно мнение при друг лекар, който прави колпоскопия, за да сте спокойна, че сте здрава.

# 713
Здравейте, имам въпрос към момичетата с HPV. Имали ли сте някакви индикации за вируса преди да ви потвърдят наличието му?
Питам тъй като при мен от години ми се повтаряше някакво неуточнено възпаление, което уж все лекувахме, но се чудя дали може да е свързано с вируса.

# 714
Аз лично не, никакви възпаления, цитонамазка 1 група. На профилактичен преглед, случайно при нов гинеколог, тъй като нямаше часове за моя, направи колпоскопия. Видяха се изменения и пусна ЧПВ тест, който излезе положителен.

# 715
  • Сф
Аз също не съм имала никакви поводи. Нито възпаления, нито колпоскопът показа нещо, цито- 1ва група. Пуснах си тест за ЧПВ абсолютно профилактично и тогава цъфна.

# 716
  • София
Аз съм друга крайност - добри цитонамазки, отрицателни hpv тестове, но изменения на колпоскопски преглед. Следват биопсия, лийп и хистология потвърждаваща измененията.

# 717
Здравейте, в момента съм на 40 г. но февруари месец бях на 39. Столична лаборатория ми даде възможност за безплатна течно базирана цитология. Винаги съм правила само обикновена. И така:
NILM намазка с метаплазия - не е уточнено за какъв вид метаплазия става дума.
Наличие на Candida, Actinomyces видове и Херпес симплекс видове.

Имам и проблем с черно течение преди менструация. Писала съм в друга тема.

2022 пак цитонамазка 2Б с метаплазия.

Благодаря сърдечно.

# 718
Не разбирам какво точно питате и постът е малко хаотичен.
Коментираме изследвания правени февруари или сега?
Каква е групата на цитонамзките?
Имате черно течение преди цикъл? Какво мисли гинекологът Ви? Други изследвания, микробиология, хормони? А някакви оплаквания имате ли (болки, сърбежи, кървене при контакт или по друго време извън цикъл), други течения, неразположения?

# 719
Тази цитонамазка как може да се коментира?
Колпоскоп съм правила миналата година -  смяташе се за нормален. Слагах глобили макмирор , бяха ми казала ,че съм с Остър Вагинит. Хормони съм правила началото на годината - с висок пролактин съм от години. За съжаление съм възпрепятствана да си направя както Пригестврон такс и щитовидна жлеза. Нямам контакти, имала съм преди около 4,5 години болезнени с парене. 2022 цитонамазката беше 2Б пак с метаплазия.
Тази течно базирана я водят 2 група.
Благодаря.
Ще посетя СГ при възможност.

Общи условия

Активация на акаунт