Третиноин /Ретин-А/, Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди -Тема 13

• 59 368
  • 770
  •   1
Отговори
# 645
aDream, мисля че това е от витамин ц-то . сега сложих серум с витамин ц , отгоре хидратиращия с факторр на Paulas choice и има кир ефект ,дори без грим

# 646
Аз нямам белене, за ензимните пудри чета в темата за азиатска козметика. Вижте там или питайте catalinne - тя е спеца в темата.

# 647
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Кои са корейските ензимни пудри, че и аз нещо се беля, уж отдавна съм на 1%?
Много марки предлагат ензимни пудри. Ето няколко от произволни сайтове:
https://www.stylevana.com/en_GB/vt-cica-mild-powder-wash-75g.html
https://douglas.bg/by-wishtrend-green-tea-enzyme-powder-wash-73067
https://www.notino.bg/tirtir/hydro-boost-enzyme-powder-wash-enzo … hdane-na-kozhata/
https://bestcare.bg/product/enzimna-pudra-fraijour/
https://kocos.bg/bg/Enzimna-Pochistvashta-Pudra-Skin-Watchers-En … er-Wash-60g.p2954
https://bestcare.bg/product/enzimna-pochistvashta-pudra-ginseng-lon-g/
Ензимите /най-често папаин/ разтварят и отстраняват мъртвите кожни клетки по много по-щадящ начин от механичните ексфолианти.
Разбира се, в българските сайтове са несравнимо по-скъпи.

# 648
Мислех, че говорите за пудра, като грим Simple Smile. Сега разбрах, благодаря.

# 649
  • Mostly in my mind
От вас разбирам за тези ензимни пудри. Нещо ново ще да е.
Така като чета май може да се ползва за почистване, втора стъпка? Или?

# 650
Здравейте, бях при дерматолог, които ми изписа Акнатак за петна от пъпки. Преди това използвах ретинол от 2 месеца. Без схема на мазане и започнах да си го мажа всеки ден само на петната. Мажа го от петък може би и вчера забелязах много малки сърбящи незабележими пъпчици около устата и като се сложа някакъв крем започва да ме сърби там, но след 5мин спира. Въпроса ми е дали е нормално да има сърбеж и нещо като малък незабележим обрив и не знам какво да правя като цяло дали е добре да продължавам да го ползвам

# 651
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
От вас разбирам за тези ензимни пудри. Нещо ново ще да е.
Така като чета май може да се ползва за почистване, втора стъпка? Или?
Не са нещо ново. Ензимна маска си купих за първи път през 2011-та. Оттогава не съм ползвала механичен ексфолиант за лице.
Вече има и доста пудри на некорейски брандове.
Да, точно като втора стъпка ползвам най-често - хем измива, хем ексфолира. Може и самостоятелно, разбира се. Някои са с по-меко действие, някои са по-груби и агресивни, човек трябва да си намери "своята" като с всеки продукт.

# 652
  • София
Скрит текст:

0,025 % е най-ниският, аз започнах с него ежедневно и нямах проблем. След една опаковка минах на 0,05 и ми раздразни кожата. Така че бих препоръчала да се започне с 0,025 %.
Освен беленето, виждаш ли друга промяна в сравнение с 0,025 в положителна посока?
Питам, защото се чудя дали да вдигам на 0,05; около очите твърдо ще си остана на 0,025 - страх ме е от пресушаване.
Аз от доста време съм на 0,1%. Вече 3 години станаха. Аз лично съм доволна - кожата ми светна, видимо се уплътни, контурът се поприбра, че бяха тръгнали едни увисвания. Имам си признаците на стареене, но нещата не само се забавиха, но и сякаш успяха да се обърнат леко. Бръчките не са толкова ясно изразени примерно.
Отделно поддържам и широка рутина, комбинирам с доста активи и може би ако не бях започнала трет, нямаше да се заинтересувам толкова. Simple Smile

Кати, може ли да споделиш рутините си и типът кожа? Любопитна съм и бих си "откраднала" нещо от теб, ако ми допадне 🙂

Последна редакция: ср, 12 мар 2025, 21:41 от Соренда

# 653
Зеленият ретинал на Theramid по-силен ли е от белия? Нещо не мога да им сметна концетрациите с тези комбинации от различни форми на ретиноиди.

# 654
Здравейте, бях при дерматолог, които ми изписа Акнатак за петна от пъпки. Преди това използвах ретинол от 2 месеца. Без схема на мазане и започнах да си го мажа всеки ден само на петната. Мажа го от петък може би и вчера забелязах много малки сърбящи незабележими пъпчици около устата и като се сложа някакъв крем започва да ме сърби там, но след 5мин спира. Въпроса ми е дали е нормално да има сърбеж и нещо като малък незабележим обрив и не знам какво да правя като цяло дали е добре да продължавам да го ползвам

Здравей,
нормално е всичко засега според мен, не се притеснявай. Акнатак е 0.025% ретиноид, т.е. много по-силен от ретинала, и в началото има прочистващо действие, на английски е purging ефект. Може пъпчиците да са от това, най-вероятно. Сърбежът също е нормален в началото, значи, че кожата ти още не е свикнала с гела. Ще отмине. Ако след седмица, две продължаваш да имаш същите оплаквания, отиди на дерматолог да те погледне. Внимавай и колко количество нанасяш, да не прекалиш и пресушиш кожата, нанася се само колкото грахово зърно за цялото лице.

# 655
  • Mostly in my mind
Зеленият ретинал на Theramid по-силен ли е от белия? Нещо не мога да им сметна концетрациите с тези комбинации от различни форми на ретиноиди.
Според мен не.

# 656
Здравейте, имате ли представа от къде мога да купя Tretionoin 0.1% in Nourivan, изписано е от дерматолог, но няма намиране.

# 657
Такъв продукт се продава само в САЩ и като гледам е за болници/клиники, защото разфасовката е буркан 500 грама и кофа 2.5 кг.
 Това nourivan е някаква база, защото гледам в сайта на фирмата са дадени различни рецепти за приготвяне. В нея се слага третиноин, резорцинол, ретинол, хидрохинон..
 Попитайте в някоя аптека, която приготвя лекарства, дали могат да поръчат тази субстанция отнякъде.
 Мен ме съмнява, че ще намерите, защото сащ си се водят по тяхната агенция fda и много неща не отговарят на изискванията на ЕС.

# 658
marinadp, много благодаря, аз стигнах до Fragon в Европа, но продукт за аптеките не се вижда.
Утре, ще звъня на аптеки, които приготвят лекарства.

# 659
Има една аптека, която приготвя лекарства, близо е до Централна гара, отбива се по Христо Ботев по една пряка/срещу 2 мбал/.
Тя основно се приготвя лекарства, които не се внасят/произвеждат вече тук.
Обаче името не го помня, помня,  че дерат на живо, но аз нямах избор и ги ползвах.

Или ако искаш пробвай в аптека Нота Бене

Общи условия

Активация на акаунт