Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 10

• 55 314
  • 908
  •   1
Отговори
# 480
Хубаво е да приема допълнително и от двата, но няма дефицит.

Разбира се, че има.

В България има, в Канада ние би имала. Лекувайте се, момичета. Пийте безразборно витамини и добавки. Добре поне, че този е водно разтворим.

Аз на нейно място бих вземала дневна доза от 1000 мг и проверила нивото след 3 месеца, както казах по-горе.

# 481
Кандиларов е лабораторията. Ако до края на деня няма промяна, ще се свържа с тях. Днес е 3ти работен ден откакто съм дала пробите, така че ще изчакам, може да се появи нещо.

Трябва да отидеш във Кандиларов и да разпечатат на бланка .
Да сложат подпис и печат .
Аз на малкия там пуснах тези изследвания.

Да, отидох днес и ми ги дадоха разпечатани и подпечатани. Не ми го бяха уточнили при подаването на пробите и затова не знаех, че трябва да отида и резултатът онлайн ме озадачи.

# 482
Кандиларов е лабораторията. Ако до края на деня няма промяна, ще се свържа с тях. Днес е 3ти работен ден откакто съм дала пробите, така че ще изчакам, може да се появи нещо.

Трябва да отидеш във Кандиларов и да разпечатат на бланка .
Да сложат подпис и печат .
Аз на малкия там пуснах тези изследвания.

Да, отидох днес и ми ги дадоха разпечатани и подпечатани. Не ми го бяха уточнили при подаването на пробите и затова не знаех, че трябва да отида и резултатът онлайн ме озадачи.
Радвам се.
Дано всичко да е наред.
Успешна учебна година и по малко да се разболяват децата.

# 483
И аз да се включа с едно питане..
тъй като майка ми има операция на щитовидната жлеза, всяка година си пускам профилактично изследвания.  Правени са в Рамус:

Виждам, че са в реф. Стойности, но TSH не е ли много към долна граница…
Ще се радвам да чуя мнения, благодаря!

Покрай моето следене на щитовидна зная, че е хубаво ТСХ да е под 2, а за забременяване ми казват, че най-оптимално е дори под 1. Имах резултат, подобен на твоя и лекарката ми каза, че е перфектен. Това е моят опит Simple Smile

# 484
abadjieva80, добре, ама ти си противоречиш. Simple Smile Първо пишеш, че няма дефицит, после я пращаш да суплементира. Е, какво ще наваксва, ако на практика няма дефицит?

# 485
abadjieva80, добре, ама ти си противоречиш. Simple Smile Първо пишеш, че няма дефицит, после я пращаш да суплементира. Е, какво ще наваксва, ако на практика няма дефицит?

Не си противореча. Няма дефицит, но е на долната граница. Това е “моментна снимка”. Ако не започне да приема B12 може да изпадне в дефицит. Явно, че или не приема достатъчно с диетата, или наскоро е започнала да приема лекарства, които водят до дефицит на B12, а може да е била с дефицит и сега да се покачва. Няма как да знаем от една стойност, особено ако няма симптоми. Затова ще препоръчам да приема орално и ще и дам направление за ново изследване след 3 месеца. Ако тенденцията е към покачване, ще и препоръчам да продължи да взема лекарствен препарат. Ако след три месеца не е повишен или е намален, ще и назнача изследвания. Това, че стойността е в рамките на референтните стойности не означава, че не трябва да се приема допълнително. При хора на метформин, при вегани, без лекарство обикновено настъпва дефицит.

# 486
Здравейте, имам ли повод за притеснение от този резултат/освен, че не съм бременна/?
Скрит текст:
Скрит текст:

# 487

Този резултат какво трябва да означава? Че съм изкарала вируса ли?

# 488
  • Plovdiv
Момичета, моля ако някой е правил лумбална пункция, да пише дали има нещо притеснително в тези резултати от ликвора?Благодаря, усмихнат ден!

# 489
Здравейте, АМХ ми се е вдигнало двойно за 3 години и понеже знам, че се понижава с годините се притесних. На 35 г съм моля да погледнете изследванията притеснявам се да нямам диабет.

# 490
Здравейте, АМХ ми се е вдигнало двойно за 3 години и понеже знам, че се понижава с годините се притесних. На 35 г съм моля да погледнете изследванията притеснявам се да нямам диабет.

Повишаването на АМХ по принцип може да е свързано със СПКЯ. На гинеколог ходили ли сте скоро? СПКЯ и ИР вървят ръка за ръка, а гледам, че и инсулина е височък. ТСХ също, за тази възраст не е в добри граници и е добре да изследвате хормоните и другите показатели на щитовидната жлеза.

# 491
Взех направление, за да проверя, благодаря.

# 492
Здравейте, аг ми пусна тези изследвания, но съм чак след 2 седмици при нея. Има ли нещо притеснително според вас?

# 493
Здравейте! Моля за мнение.Вит.В12 и вит.Д е ниско,но не мога да разбера кортизола дали е нисък или е във норма.

Последна редакция: пт, 13 сеп 2024, 15:22 от Silvia Toncheva 642426

# 494
Здравейте! Моля за мнение.Вит.В12 и вит.Д е ниско,но не мога да разбера кортизола дали е нисък или е във норма.
Снимка?

Общи условия

Активация на акаунт