Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 10

• 55 272
  • 908
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте,
Притеснително ли е и на какво може да се дължи това повишено PCT? Момиче, 3г2м.

# 541
  • Варна
Здравейте,
Може ли да ми разясните тези показатели:
MCH 26.6  реф. ст. 27-33
MCV 78.9  реф. ст. 82-96
Еритроцити 5.67 реф. ст. 4.20-5.50
Хемоглобин 151
На първите три има отклонения.
Изследванията са на 16 год. тийнейджър.
Благодаря предварително!

# 542
Здравейте,
MCH 26.6  реф. ст. 27-33
MCV 78.9  реф. ст. 82-96
Хемоглобин 151
Благодаря предварително!

Хематокрита в норма ли е?
Има ли някакви оплаквания?
Разликата е съвсем малка, аз лично не бих се хванала за това.  Гледат се и другите показатели от кръвната картина. Щом хематокрита и Хемоглобина са добре, няма място за притеснение.

# 543
  • Варна
Здравейте,
MCH 26.6  реф. ст. 27-33
MCV 78.9  реф. ст. 82-96
Хемоглобин 151
Благодаря предварително!

Хематокрита в норма ли е?
Има ли някакви оплаквания?
Разликата е съвсем малка, аз лично не бих се хванала за това.  Гледат се и другите показатели от кръвната картина. Щом хематокрита и Хемоглобина са добре, няма място за притеснение.

Благодаря Ви!
Хематокрита е в норма, изследванията са профилактични, назначени от лл.

# 544
Извинете, че съм така упорита, но съм доста обезпокоена. Дали някой би могъл да помогне в разчитането на този резултат?

Здравейте,

# 545
Извинете, че съм така упорита, но съм доста обезпокоена. Дали някой би могъл да помогне в разчитането на този резултат?

Здравейте,

Кръвната картина е добре. Тромбоцитите са добре.
Боледувало ли е детето? По принцип може да има отклонения при възпалителни процеси.

# 546
Симптоми има ли детето? Може да се касае за някаква лека инфекция.

# 547
В началото на септември беше настинала - около началото на септември до около 10-11.09. сопол, доста време го влачи. Днес я заведох жадна, ако има значение. Прочетох, че в някои лаборатории е указано пиенето на достатъчно течност преди това изследване, но при ПКК знам, че това дори е противопоказно. Още повече се притесних сега. В момента е много добре, без никакви оплаквания.

# 548
В началото на септември беше настинала - около началото на септември до около 10-11.09. сопол, доста време го влачи. Днес я заведох жадна, ако има значение. Прочетох, че в някои лаборатории е указано пиенето на достатъчно течност преди това изследване, но при ПКК знам, че това дори е противопоказно. Още повече се притесних сега. В момента е много добре, без никакви оплаквания.

Не се притеснявайте! Няма нищо в тези изследвания според мен.
Иначе преди изследвания може да се пие вода, това не влияе по никакъв начин.

# 549
Здравейте , сина ми на 13г ,от една година има установена Базедова болест  - хиперфункция на ЩЖ) , приема по 3 таблетки Пропицил ,вече година .....ще ви пусна изследванията от днес , и стойностите на хормоните през тримесичие! Посления преглед се установи че ЩЖ от 11мм е станала 14мм..... детето ми е със синдром на даун и понеже неможе мвого да говори ми показва ,че го боли в търлото и го душало 🤷‍♀️Във вторник сме на второ мнение в София при детски ендокринолог ,но дотогава бих ви била благодарна да ми споделите мнение 🙏🙏

# 550
При мен не е болезнен възела, само при силен натиск.

Може ли мнение относно тези резултати за Епщайн-бар?
 Предполагам означава, че съм прекарала вируса, но не знам дали това са много високи резултати, нещо друго? Имам и увеличен лимфен възел на шията.

Благодаря

Имам същия проблем. Моя igG даже е по-висок от вашия 50 и нещо.
Имам лимфен възел отстрани на шията ( ляво )
Но аз прекарах и КОВИД.

Съжалявам...какви други прегледи и лечение са Ви назначили? Мен ме пратиха и на ехограф, но това беше преди да излезе резултата. Все още не съм ходила, нямам и лечение.

Нищо не ми е назначено. Личния ми лекар не взима отношение. На своя глава си пуснах изследвания след като прекарах КОВИД.
Все още съм с подути лимфни възли, но поне не болят вече.
Мисля и аз да се консултирам с ендокринолог понеже имам едно стягане в гушата от август.. странно, изследванията са ми добре.

# 551
Ето това са стойностите на хормоните на сина ми в продължение на година на всеки тримесичие.....

# 552
На последните резултати TSH е даден с различни, от горните резултати, мерни единици: 8.83 IU/L. В горните резултати мерните единици за TSH са uIU/mL микро IU единици на милилитър. Според мен 8.83 IU/L = 0.83 uIU/mL. Така че резултатът 8.83 IU/L ( = 0.82uIU/mL) е съизмерим с 0.72  uIU/mL.

Грешка: 8.83 IU/L = 0.883 uIU/mL. Така че резултатът 8.83 IU/L ( = 0.883uIU/L) е съизмерим с 0.72 uIU/L.

Последна редакция: нд, 22 сеп 2024, 03:51 от Следа

# 553
На последните резултати TSH е даден с различни, от горните резултати, мерни единици: 8.83 IU/L. В горните резултати мерните единици за TSH са uIU/mL микро IU единици на милилитър. Според мен 8.83 IU/L = 0.83 uIU/mL. Така че резултатът 8.83 IU/L ( = 0.82uIU/mL) е съизмерим с 0.72  uIU/mL.

Извинете ме но нищо не разбрах 🤷‍♀️🙏 какво ще каже това ,повлиява ли се от лечението или не 🤷‍♀️ а иначе на ехографа ще се види повече

Последна редакция: сб, 21 сеп 2024, 23:31 от Plamennna89

# 554
TSH 8.83 IU/L е  много малко по-голям от 0.72 mIU/mL , горе-долу еднакви са. Според мен лечението е в правилна посока, но за сега почти не се е повлиял.

Общи условия

Активация на акаунт