Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 10

• 55 009
  • 908
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте.Направих тези изледвания

# 256
Здравейте! Може ли коментар за тези изследвания. Притеснява ме че някои стойности са много ниски,макар че са във норма. Лекарят ми е във отпуска и ще се върне чак на 5 август,а дотогава ще се пръсна от притеснение. Благодаря ви!

Последна редакция: чт, 18 юли 2024, 08:42 от Silvia Toncheva 642426

# 257

Здравейте,може ли да ми кажете в случая какво означава завишения показател?
Благодаря!

# 258
  • Б

Благодаря!
Не е ли свързано с инфекциозна мононуклеоза? Сега ли някой е болен ?Моя малкия кара през 2О18, но антитела след 2018 не са пускали. Дано отговори някой по компетентен!

Последна редакция: чт, 18 юли 2024, 23:48 от Здравец розов

# 259
Да,отнася се за мононуклеоза,но не знам дали е активен вируса в момента или е прекаран,то реално това ми беше въпроса май.
Утре ще го погледне лекар.

# 260

Благодаря!

Показва прекарана инфекция, антителата остават в организма. Другият показател е за налична инфекция в момента.

# 261
Здравейте, може ли да споделите мнение за изследванията ми и да кажете нещо за уратите

# 262
Здравейте! Някой да се е сблъсквал с такива изследвания? Часа ми е другата седмица, но се тревожа малко.

На 25г., изследванията са във връзка с подозрения за артрит..

Последна редакция: пт, 19 юли 2024, 17:59 от nusholina307

# 263
Май вече никой не отговаря във тази тема! Преди Слеек отговаряше и помагаше,сега май само си пишем въпроси!

# 264
Май вече никой не отговаря във тази тема! Преди Слеек отговаряше и помагаше,сега май само си пишем въпроси!
На 10-та страница, потребителят Moon1 беше публикувала голям набор от изследвания.
Отне ми значително време и усилия да ги разчета и напиша анализ.
Някой модератор реши да се изгаври с мен и изтри целия пост, не за пръв път.
Вместо 'благодаря', че отделям от времето и знанията си да помогна на потребителите тук, получавам това.
Спрях да разчитам изследвания и резултатът се вижда. Всеки си пита, но съществен отговор - няма.

Па вашия въпрос Силвия, изследванията са ви странни и силно съмнителни. Допускам, че лекарите ви ще искат да ги повторят. Така разчетени, говори за надбъбречна недостатъчност с неясен произход. Не бих правил каквито и да е заключения, преди да се повторят (или дори потретят) изследванията, защото има данни или за грешно взета проба, или лабораторна грешка. Имате ли предишни такива с 24-часова диуреза?

# 265
На 10-та страница, потребителят Moon1 беше публикувала голям набор от изследвания.
Отне ми значително време и усилия да ги разчета и напиша анализ.
Някой модератор реши да се изгаври с мен и изтри целия пост, не за пръв път.
Вместо 'благодаря', че отделям от времето и знанията си да помогна на потребителите тук, получавам това.
Спрях да разчитам изследвания и резултатът се вижда. Всеки си пита, но съществен отговор - няма.

Па вашия въпрос Силвия, изследванията са ви странни и силно съмнителни. Допускам, че лекарите ви ще искат да ги повторят. Така разчетени, говори за надбъбречна недостатъчност с неясен произход. Не бих правил каквито и да е заключения, преди да се повторят (или дори потретят) изследванията, защото има данни или за грешно взета проба, или лабораторна грешка. Имате ли предишни такива с 24-часова диуреза?

Слеек съжалявам за лошото отношение което сте получили!
Ние потребителите оценяваме вашата помощ! Предполагам и другите които пишат тук ще го потвърдят!

Благодаря за отговора за моите изследвания! Имах криза със кръвно 160 и за това пуснах катехоламини ,метанефрини и серотонин. Кризата ме държа цял ден. Във спешния кабинет ми направиха една система физиологичен разтвор.Да имам същите изследвания без серотонин. Правила съм ги около двадесет дена по рано. Правих ги защото имах феохромацитом на криза. Така мисли ендокринологът ми,че има друго огнище или операцията не е извършена както трябва. Ето ги:

Последна редакция: сб, 20 юли 2024, 18:45 от Silvia Toncheva 642426

# 266
Здравейте, може ли коментар и за моите резултати, като съмнението е за ревматоиден артрит.

# 267
Привет ,може ли мнение относно тези изследвания !? На свекъра ми са 69годишен , има и диабет...

# 268
Привет ,може ли мнение относно тези изследвания !? На свекъра ми са 69годишен , има и диабет...
Гликираният хемоглобин е добре за диабетик.
Има микро албумин в урината - добре е да повтори защото при диабет се увреждат бъбреците;
Холестерола му е висок. При диабет LDL трябва да е под 2;
Има леко завишен PSA - да си провери простатата.

# 269
  • на Русе
Здравейте, направих рутинни изследвания на дъщеря ми, 11 г. Може ли мнение за резултатите?

Общи условия

Активация на акаунт