Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 10

• 55 011
  • 908
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте от пет дена ми закъснява , днес бях на преглед , прегледа ме вагинално и коремен ехограф , не останови нищо , прегледа ме първо на корема останови съсрек , след това вагинално но чисто беше . Попитах я дали се касае за бременност , каза категорично не , но другата седмица да отида отново ако не ми е дошло . Това са резултатите , дали има нещо нередно . Благодаря

# 271
Здравейте,

Днес си правих профилактични изследвания. Бихте ли ме ориентирали дали има нещо важно, докато се видя с лекаря ми. Утре сутрин ще ми взимат кръв без пиене на глюкоза, но отново заради кръвната захар.

# 272
Здравейте, нямам идея дали тук е подходящото място за разчитане на изследванията ми, но все пак реших да пробвам (знам, че има тема за този тип изследвания, но там не ми отговориха).. Изследването е направено в “Геника” причината е спонтанен аборт в 10 г.с преди 3 години.. Ще съм много.. много благодарна ако някой ми помогне с разчитането.. Simple Smile

# 273
Dimitrova, изследванията ви са добри.

happy.women, повечето лаборатории не го правят, тази е изготвила разчитане на резултатите в заключението:

Имате частична (непълна) обремененост (50%) или още полиморфизъм на ACE и Factor XIII гените, което води до увеличен риск за фертилитет, прееклампсия, кървене и въобще проблемна бременност. Важното в случая, е че макар и мутацията да е хеторозиготна (частична) на отделните гени, находката и при двата генна има кумулативно-негативен ефект.

След като е известна обаче, тази информация на лекарите ви, те ще могат да предприемат адекватни мерки, за да минимизират усложнения с една бъдеща бременност.

# 274

happy.women, повечето лаборатории не го правят, тази е изготвила разчитане на резултатите в заключението:

Имате частична (непълна) обремененост (50%) или още полиморфизъм на ACE и Factor XIII гените, което води до увеличен риск за фертилитет, прееклампсия, кървене и въобще проблемна бременност. Важното в случая, е че макар и мутацията да е хеторозиготна (частична) на отделните гени, находката и при двата генна има кумулативно-негативен ефект.

След като е известна обаче, тази информация на лекарите ви, те ще могат да предприемат адекватни мерки, за да минимизират усложнения с една бъдеща бременност.

Изключително съм ви благодарна за изчерпателния отговор!
Може да прозвучи странно, но ако може да ме посъветвате какъв специалист е най-добре да посетя за тези изследвания? Хематолог? Гинеколог?..

# 275
Здравейте, може ли коментар и за моите резултати, като съмнението е за ревматоиден артрит.

Здравейте отново, аз пак се включа със същото питане.
Предстои ми преглед при ревматологът отново, но до тогава ще го мисля и ще се радвам, ако някои запознат даде ориентир поне как са резултатите.
Благодаря предварително.

# 276

Благодаря за отговоря. Това което ме притесняваше е урината и ниският холестерол.

# 277
happy.women, най-вероятно този, който ви ги е пуснал сегашните изследвания? Иначе най-добре е да посетите специалист по репродуктивна медицина. Добрите АГ също би следвало да са запознати.

hintt, имате добри изследвания, без данни за РА.

Dimitrova, слузата в урината я игнорирайте, нищо не означава, както и HDL - не са проблемни. Ако искате да си вдигнете ХДЛ, може да започнете прием на омега-3, както и да повишите движението/спорта.

# 278
Много благодаря за включването! Hug

# 279

Здравейте,
Имам нужда от помощ, посетих ендокринолог и той ми назначи тези изследвания, като следващият ми час е за 12.08, а до тогава ще се побъркам от притеснение, беше ми открит и възел с калцификат на щитовидната жлеза. .
Благодаря Ви!

# 280
Здравейте! Някой да се е сблъсквал с такива изследвания? Часа ми е другата седмица, но се тревожа малко.

На 25г., изследванията са във връзка с подозрения за артрит..

Дали някой може да съдейства.. имах час за разчитане, който отмениха в последния момент, не мога да си намеря добър ревматолог..

# 281
  • Terra incognita
Нали виждате, че са в норма. За какво се притеснявате?

# 282
Щитовидните са добре. Иначе според мен инсулина е сравнително висок, на нормалните лаборатории границата е до 10.

# 283
  • Sofia
С този инсулин бих направила обременяване.

# 284
Здравейте! Някой да се е сблъсквал с такива изследвания? Часа ми е другата седмица, но се тревожа малко.
Скрит текст:

На 25г., изследванията са във връзка с подозрения за артрит..

Дали някой може да съдейства.. имах час за разчитане, който отмениха в последния момент, не мога да си намеря добър ревматолог..

Има данни за автоимунно заболяване. Тестовете обаче, не са особено дефинитивни. Ревматологът би следвало да ги повтори и вероятно разшири. Заболяването, ако се потвърди, не е задължително да е РА. Ако това се е подозирало, е трябвало да се изследва и ревматоиден фактор. Има вероятност да е системен лупус или синдром на Сьогрен, или друго заболяване на съединителната тъкан.

Общи условия

Активация на акаунт