Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 10

• 55 020
  • 908
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте,може ли мнение за следните резултати, според лекаря се каса за възпаление на черния дроб, но точно в деня на вземане на кръв, лицето беше с утикария ( копривна треска) , като преди това се оплакваше от болки в рамото от около месец пи някакви лекарства, има и инжекция поставен дори малко преди да получи обрива( съмняваме се за алергична реакция от инжекцията), може ли да се повлияят толкова резултатите на изследването от възпаление на рамото, само преди три месеца са били перфектни, благодаря предварително!

# 286

Имах болки в корема леки и доста газове няколко дни. Преди 10 дни ядох от лютеницата и забравих буркана. Днес беше така. Дали може да се познае по снимката каква бактерия е според вас?

# 287
Лютеницата е отворена от 10 дни, нормално е да се развали. Като я ядохте, нали е била добре?

# 288
Да, разбира се. Беше отлична. Но се чудя това плесен ли е, гъбичка ли е, какво е бялото? Не е мухъл.

Последна редакция: нд, 28 юли 2024, 00:19 от perla23i

# 289
Лютеница, доматен сос... все така ми мухлясват като се развалят. Появява се малко след като почне да киселее (се вкисне). Особено ако не е държана в хладилника след отварянето. Ако е било от самата лютеница (ако е била развалена още в началото сте щели да разберете) може да е било реакция към някоя съставка. Над 90% от лютениците са с картофено нишесте, един куп консерванти и стабилизатори. Ако е било от лютеницата до 24ч след яденето обикновено се проявяват ефектите.  Също така в момента има и вирус (стомашно-чревен, без температура в повечето случаи).

# 290
  • Sofia
И при купена,и при домашна лютеница се получават такива гъби/мухъли след 4-5дни в хладилник.

# 291
Здравейте от пет дена ми закъснява , днес бях на преглед , прегледа ме вагинално и коремен ехограф , не останови нищо , прегледа ме първо на корема останови съсрек , след това вагинално но чисто беше . Попитах я дали се касае за бременност , каза категорично не , но другата седмица да отида отново ако не ми е дошло . Това са резултатите , дали има нещо нередно . Благодаря

# 292
ЧХГ пускано ли е? Прогестерон?

Не съм специалист, не искам да давам надежди, споделям от четене из форума няколко евентуално възможни варианта:  има бременност, но още е прекалено рано да се види нещо (късна овулация да е била и закъснението да е по-малко; точно на 5 ден закъснение не знам сакче може ли изобщо да се види); има задържана яйцеклетка/фоликул/ и се бави от това цикъла; или хормонален дисбаланс (може цикъла да изчезне или да си промени дните ако нещо не е наред със щитовидната жлеза или е имало много рязко сваляне на тегло).

Ако бях аз, още след прегледа (ако не и преди това) щях да пусна ЧХГ+прогестерон, за да знам има ли бременност или не.

# 293
ЧХГ пускано ли е? Прогестерон?

Не съм специалист, не искам да давам надежди, споделям от четене из форума няколко евентуално възможни варианта:  има бременност, но още е прекалено рано да се види нещо (късна овулация да е била и закъснението да е по-малко; точно на 5 ден закъснение не знам сакче може ли изобщо да се види); има задържана яйцеклетка/фоликул/ и се бави от това цикъла; или хормонален дисбаланс (може цикъла да изчезне или да си промени дните ако нещо не е наред със щитовидната жлеза или е имало много рязко сваляне на тегло).

Ако бях аз, още след прегледа (ако не и преди това) щях да пусна ЧХГ+прогестерон, за да знам има ли бременност или не.
извинявам се не съм съм коригирала , ня 25 бях на преглед при пет дена закъснение , но на 26- ти ми дойде , притеснявам се от това , което се вижда на втората снимка .. разбира се , че пак ще мина преглед тази седмица , но все пак ако има някой компетентен би ли ми разяснил . Благодаря

# 294

Здравейте, може ли коментар и какви допълнителни изследвания да се насрочат в случая - диабетът е ясен и е от няколко години, приема и ланвексин и хлорпротексен.

Благодаря предварително!

# 295

Здравейте, от май месец се лекувам от инсулинова резистентност, приемам глюкофаж и вигантол. За б12 обаче нищо не ми казаха, а на места чета, че моят даже се води нисък, въпреки че е в реф.граници. някой би ли ми казал дефицитен ли ми е, или е добре?

# 296
Албуминът в урината ми е почти до горна граница. Мога ли да го смъкна?

# 297
Здравейте, може ли коментар и какви допълнителни изследвания да се насрочат в случая - диабетът е ясен и е от няколко години, приема и ланвексин и хлорпротексен.

Благодаря предварително!
От няколко години, а каква е терапията за него, защото гликемичният контрол е слаб.
Има данни за чернодробно омазняване.
Всеки диабетик трябва минимум на всеки 12м да изследва функция на бъбрек и урина, както и преглед при офталмолог.

Yoana , Б12 може да се вдигне още, да, и вероятно ще се почувствате по-добре, като го вдигнете.

Албуминът в урината ми е почти до горна граница. Мога ли да го смъкна?
Зависи от това, какво го е вдигнало.

# 298
Може ли жокер, Слийк? Къде да съм бдителна?

# 299
Ако само албуминът е завишен, не означава нищо.

Най-вероятно сте били дехидратирана в тези жеги преди вземане на проба и/или сте изяли някоя пържола или някой омлет...

Ако само той е завишен, а останалото е в норма, не го мислете.

Общи условия

Активация на акаунт