Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 10

• 55 201
  • 908
  •   1
Отговори
# 420

Здравейте, това са ми резултатите и ако може някой да ги разчете. Гинеколожката ми каза, че имам леки отклонения. Назначи ми терапия с вагинални глобули, но симптомите ми не намалиха.

# 421
Здравейте, искам да попитам какви изследвания да си направя при отити за бебе?

# 422

Здравейте, някой да каже какви биха могли да бъдат причините за CRP / CYE? Винаги CRP е било около 0.5, каква би могла да е причината за повишено?

# 423

Здравейте, някой да каже какви биха могли да бъдат причините за CRP / CYE? Винаги CRP е било около 0.5, каква би могла да е причината за повишено?
Боледували ли сте скоро? Crp е в норма, така че не е повод за притеснение. Суе по принцип пада по-бавно след инфекции например.

# 424
Здравейте, искам да попитам какви изследвания да си направя при отити за бебе?
За жената - изследвания на житовидна жлеза, женски полови хормони, антимюлеров хормон, вродени тромбофилии, уреаплазма и микоплазма, цветна снимка
За мъжа - спермограма
За това се сещам в момента, може и да пропускам нещо 😇

# 425
Здравейте,
преди седмица пуснах ПКК с вкл. желязо, витамин Д, Б12.
Винаги съм била с ниско желязо, но този път беше 17,42 с референтни стойности 6,60-26.
Феритин не съм пускала този път, но юни месец ми беше на долна граница - 13 от 150.
В ПКК открих и високо Б12 без да съм вземала добавки (освен билкова кръв преди месец и половина, вкл Магнезий пак с Б12 вътре, но не знам дали е възможно да е от тях), та както и да е, направих консултация с хематолог, който каза, че всичко е наред, само феритинът е “малко нисък” и следователно ми изписа Сорбифер Дурулес 320мг.
Пия го вече 3-ти ден, но се притеснявам да не би желязото ми от него да се покачи много при положение, че нямам дефицит?

Прикачвам резултатите.

# 426

Здравейте!
Ще се разчетат чак след седмица, но този "флаг" ме притеснява.
Ще съм много благодарна, ако някой ми обясни за какво става въпрос!
Благодаря предварително!

# 427
Здравейте! Нивото на вит. В12 прекалено високо ли е? Не пия редовно от витамина, а когато се сетя. Бяха ми останали 20на таблетки с доза 1000 метилкобаламин, които изпих за около 2-3 месеца. Над 2 седмици преди изследването вече бях свършила таблетките. Други добавки с този витамин не пия.
Хемоглобина също е нисък, но имам напредък. От 110 вече е 119.

# 428
Здравейте! Нивото на вит. В12 прекалено високо ли е? Не пия редовно от витамина, а когато се сетя. Бяха ми останали 20на таблетки с доза 1000 метилкобаламин, които изпих за около 2-3 месеца. Над 2 седмици преди изследването вече бях свършила таблетките. Други добавки с този витамин не пия.
Хемоглобина също е нисък, но имам напредък. От 110 вече е 119.

Вит б12 и витамин Д ти са високи.
Доста над референтните стойности са.
Знам, че б12 не трябва да е много висок като стойност .
Тук във Питай специалиста има лекар.
Може там също да попиташ.

# 429
Б12 след като си спрял таблетките ще се нормализира, просто преустанови приема. В някои лаборатории по света референтните са до 900. За вит Д обаче искам да чуя как си постигнал такова ниво, за първи път виждам.

# 430
Моето Витамин D също беше много над нормата, докато бях бременна, а пиех само витамини за бременни. 😃

# 431
Моля ви за мнение?

Има ли смисъл да изследвам полови хормони, Б12и витД, при положение,че пих кафе?

Мислех утре (4ти двн от менструацията) , ама се оказа,че в града няма работеща лаборатория

# 432
Моля ви за мнение?

Има ли смисъл да изследвам полови хормони, Б12и витД, при положение,че пих кафе?

Мислех утре (4ти двн от менструацията) , ама се оказа,че в града няма работеща лаборатория

Сутрин преди изследвания може да се пие само вода, иначе няма да са точни.

# 433

Здравейте, някой ако разбира от гастроентерология, би ли погледнал тези резултати?

# 434

Здравейте, някой ако разбира от гастроентерология, би ли погледнал тези резултати?

Предполагам ви притеснява калпротектина. Аз съм с гастрит и в период на криза също имах отклонения.
Вие имате ли някакви оплаквания?

Общи условия

Активация на акаунт