Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 10

• 55 228
  • 908
  •   1
Отговори
# 435

Здравейте, някой ако разбира от гастроентерология, би ли погледнал тези резултати?

Предполагам ви притеснява калпротектина. Аз съм с гастрит и в период на криза също имах отклонения.
Вие имате ли някакви оплаквания?
И аз имам гастрит,но ми го откриха като по-малка и не му обръщам внимание , което разбира се не е редно ,имам редуване на запек и разтройство , постоянно подуване и остра болка , която е като пикова след това отшумява , така през целия ден, но особено сутрин  много ме боли.

# 436
Пуснати са изследвания след хронична умора и стягане в сърдечната област, която според личната е на нервна почна. Жена на 30 г.

# 437

Здравейте, някой ако разбира от гастроентерология, би ли погледнал тези резултати?

Предполагам ви притеснява калпротектина. Аз съм с гастрит и в период на криза също имах отклонения.
И аз имам гастрит,но ми го откриха като по-малка и не му обръщам внимание , което разбира се не е редно ,имам редуване на запек и разтройство , постоянно подуване и остра болка , която е като пикова след това отшумява , така през целия ден, но особено сутрин  много ме боли.

Моя ми го откриха, когато бях на 9 г, сега съм на 26 г.  2018 година се установи, че е хроничен.  Имам няколко кризи и съм имала положителни проби за калпротектин, предлагаха ми гастроскопия и колоноскопия, но от страх не отидох, пиех си предписаните лекарства и всичко отшумя. Изследванията излязоха добре.  Пропуснах да кажа, че имах и високо CRP, когато бях с криза.
Като си видях калпротектина се притесних да не е болест на крон, но слава на Бога не е.  Чуйте какво ще каже гастроентеролога. Щом сте с гастрит, ситуацията може да е подобна.
И аз съм редувала запек с диария. Може би трябва да направите диета - без зелени салати, кафе, домат, пържено, като цяло пикантните храни да отбягвате и люто, чесън..
аз между другото заради един чесън влязох в болница. Беше нещо страшно. Всъщност тогава направих кризата.

# 438
Здравейте. Отново съм аз с молба за коментар. Благодаря предварително

# 439
JenyP, не са хубави изследванията ви. Инсулинът ви е висок, триглециридите също ,НОМА индексът също висок, пикочна киселина и тя висока. Според мен имате метаболитен проблем, най-вероятно инсулинова резистентност. От хронично високия инсулин е умората и стягането на сърцето /според мен/. При продължителното състоянието на висок инсулин нищо не боли, но нанася големи поражения върху целия организъм, вкл. кръвоносните съдове. Настоявайте ЛЛ лекар да ви даде направление за ендокринолог, не отлагайте!
Много информативен е първия пост на тази тема:

https://m.bg-mamma.com/?topic=1524309

# 440
Здравейте, някой може ли да ми каже в ПКК дали #neu - 2.00 при граници 0.50- 6.3 за дете на 4 години е нормално? Детето е здраво, не е боледувало в близките месеци, абсолютно всичко друго е в норми (вкл. и това по описаните граници).

# 441

Моя ми го откриха, когато бях на 9 г, сега съм на 26 г.  2018 година се установи, че е хроничен.  Имам няколко кризи и съм имала положителни проби за калпротектин, предлагаха ми гастроскопия и колоноскопия, но от страх не отидох, пиех си предписаните лекарства и всичко отшумя. Изследванията излязоха добре.  Пропуснах да кажа, че имах и високо CRP, когато бях с криза.
Като си видях калпротектина се притесних да не е болест на крон, но слава на Бога не е.  Чуйте какво ще каже гастроентеролога. Щом сте с гастрит, ситуацията може да е подобна.
И аз съм редувала запек с диария. Може би трябва да направите диета - без зелени салати, кафе, домат, пържено, като цяло пикантните храни да отбягвате и люто, чесън..
аз между другото заради един чесън влязох в болница. Беше нещо страшно. Всъщност тогава направих кризата.

Благодаря Ви за отговора , аз ям много от изброените храни, особено чесън. Чакам си часа да видим...

# 442

Здравейте, след цикъл съм, с доста силно възпаление във врата и имам анемия която е регулирана чрез желязо.
Каква може да е причината за увеличено СУЕ? Преди около седмица (когато бях в цикъл) беше 32, сега е 43.

# 443

Здравейте,моля за мнение на тези изследвания нищо не разбирам.Детето ми имаше 4 дни диария.Има ли бактерии

# 444
Отрицателен е резултатът - няма бактерии.

Здравейте,моля за мнение на тези изследвания нищо не разбирам.Детето ми имаше 4 дни диария.Има ли бактерии

# 445
Здравейте.
Имам нужда от помощ за разчитане на тези резултати.
Благодаря предварително !

# 446
Здравейте.

Липсват лактобацили.  Те се набавят с пробиотици като например гинофилус. Аз използвам него. 
Имате ли някакви оплаквания? Течение? Цвят на течението?  Обикновено след антибиотично лечение се разбутва цялата флора.. в аптеката има тест ленти за определяне на влагалищно PH.  Това също е важно.  Може да си закупите.  Аз използвам на ЕЛЛЕН PH-КОНТРОЛ във фрамар ги има.
Ако желаете можете да ми пишете на ЛС.

# 447
Здравейте.

Липсват лактобацили.  Те се набавят с пробиотици като например гинофилус. Аз използвам него. 
Имате ли някакви оплаквания? Течение? Цвят на течението?  Обикновено след антибиотично лечение се разбутва цялата флора.. в аптеката има тест ленти за определяне на влагалищно PH.  Това също е важно.  Може да си закупите.  Аз използвам на ЕЛЛЕН PH-КОНТРОЛ във фрамар ги има.
Ако желаете можете да ми пишете на ЛС

Благодаря за отговора. Мога ли да ги пия след инсеминация , вчера беше

# 448
Здравейте.

Ако желаете можете да ми пишете на ЛС

Благодаря за отговора. Мога ли да ги пия след инсеминация , вчера беше

Гинофилус са овулки. Най-добре изчакайте и чуйте мнението на доктора. 
Просто споделям, защото имам горчив опит с това.  Всеки организъм е различен.  Не се притеснявайте. Тези неща се оправят. Simple Smile

# 449
Аз се свързах с него,но не лично..беше предал на администраторите да ми звъннат и да кажат,че всичко е наред ,но.... нещо това ,че нямам ляктобацили ме претеснява

Общи условия

Активация на акаунт