Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 10

• 55 240
  • 908
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте, може ли да ми разчетете тези резултати? Благодаря!

# 616
Нехомогенното засенчване означава, че има различни по плътност тъкани или структури в тази зона, което може да сочи към възпаление, инфекция (като пневмония), наличие на течност или тумор. За уточняване на засенчването е препоръчително да направите скенер на белия дроб.

# 617
Здравейте, може ли да ми разчетете тези резултати? Благодаря!
.  консултация с пулмолог ти трябва.По добре си направи ниско дозов скенер.При мен така преди седмици една ренгеноложка ми изкара ангелите с разчитане на снимка.Беше видяла карцином с размери 6 мм.След скенера с контраст се оказа,че няма нищо подобно само един малък модул и то калциран

# 618
Здравейте . За триглицериди 1.30 mmol/L какво смятате ? Според ендокринолог е добре.

# 619
Здравейте . За триглицериди 1.30 mmol/L какво смятате ? Според ендокринолог е добре.
Мисля, че нормата я даваха до 1.70 mmol/L. Зависи в коя лаборатория са правени изследванията и каква референтна стойност използват, но по принцип е в норма.

# 620
Здравейте, ще може ли разчитане на този резултат. Това е трикратно обременяване с глюкоза. Дали всичко е наред или има нещо?
Благодаря ви предварително.

# 621
Мисля, че нормата я даваха до 1.70 mmol/L. Зависи в коя лаборатория са правени изследванията и каква референтна стойност използват, но по принцип е в норма.

Да
Нормата е до 1,70 ,но на много места четох ,че не трябва да е над 1

# 622
Здравейте, може ли да ми разчетете тези.
Детето е на 4, снощи вдигна 38.2. иначе е добре, весела, яде.педиатърката е утре след обяд чак.

# 623
Ами може би е вирус някакъв, съдейки по CRP. Иначе всичко е в норми и няма нищо притеснително. Референтната стойност на хемоглобина за  дете  ли е?

# 624
Здравейте, може ли да ми разчетете тези.
Детето е на 4, снощи вдигна 38.2. иначе е добре, весела, яде.педиатърката е утре след обяд чак.

CRP е много високо. Има или бактериална или вирусна инфекция. Пак ще ви вдигне температура за мое огромно съжаление. Бих пуснала и урина, защото освен много високото CRP, всичко друго е в норма.

# 625
Добър вечер. Днес правих ПКК тромбоцити -170. Не са ли прекалено малко? Някакъв съвет

# 626
Здравейте, някой имал ли е толкова висок резултат на Имуноглобулин igA - 10331g/L , при горна граница 4. (На мен ми се вижда нереално това)
Прикачам всички изследвания и ще съм благодарна на мнение. Оплакванията са ми хронична диария от 6 месеца, доста трудно възстановяване при вирусни инфекции.
С доказана ендометриоза съм, хроничен фарингит и прекарах ковид преди половин месец, лекуваха ме с 2 венозни антибиотика и един перорален.

# 627
Здравейте, някой имал ли е толкова висок резултат на Имуноглобулин igA - 10331g/L , при горна граница 4. (На мен ми се вижда нереално това)
Прикачам всички изследвания и ще съм благодарна на мнение. Оплакванията са ми хронична диария от 6 месеца, доста трудно възстановяване при вирусни инфекции.
С доказана ендометриоза съм, хроничен фарингит и прекарах ковид преди половин месец, лекуваха ме с 2 венозни антибиотика и един перорален.

Повтори изследването.

# 628

Здравейте как бихте ми разчели резултатите , освен че имам СПКЯ. Как ви се струва АМХ , какво да приемам ме да подобря стойностите.

# 629
Здравейте с Калпротектин 1000 съм, и положителен АНА тест. Дали е болест на Крон?

Общи условия

Активация на акаунт