Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 10

• 55 240
  • 908
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте! Много моля за коментар.
Мъж на 62 години без придружаващи заболявания.
На 30 септември следобяд вдига темп с втрисане 38,5, болки в колената и врата и същата вечер се е оплакал от много често уриниране.Помислихме,че е сезонен грип или вирус само с темп.2 дни и половина ту вдига,ту сваля след което изчезва температурата до 7.10, когато вечерта пак вдига 38,5 и пак с болка в колена и врат и така един ден след което всичко изчезва до снощи, когато пак започва 38,5, болките в колена и врат и често уриниране.Веднага отива на пълна кръвна+ДКК и изследване на урина+ ренген на бял дроб. Рентгена чист, в урина има завишени левкоцити, ЦРП при норма 6 неговото е 9,8, левкоцити в кръвта при норма 10 неговите 13. Личната го изпраща веднага на уролог, където са му направени ехография и скенер на простата, пикочни пътища и бъбреци- всичко нормално и док му изписва антибиотик широкоспектърен.Отхвърля и простатит, защото простата изглежда добре. За какво ви говорят въпросните изследвания,ще ги кача в коментар.Много благодаря!!!

# 631
Здравейте, може ли да помоля за разчитане на тези резултати от ендометриална биопсия и фемофлор скрийн?
Здравейте! Какво ви назначиха след разчета на резултатите?

# 632
Моля за коментар за мои кръвни изследвания, пускани профилактично във фирмата, в която работя. Правени са в началото на м.07, взех ги днес. Тези отклонения на какво могат да се дължат и дали са притеснителни?

# 633
Здравейте нова съм тук и нямам представа дали изследвах всичко което е нужно. Преди година родих причината да пусна изследвания е раждането… резултатите ме притесниха ,но от тек научих че трябва да има интервал от поне 12 часа от храна … , а моят е по-малко от 7-8часа дали изобщо са актуални? …. Ще бъда много благодарна да споделите мнението си над тях ,днес съм на ендокринолог ,но местно казано не ме свърта докато дойде часът. благодаря предварително ..

# 634
  • Варна
Привет! Предвид малкия интервал от храна, особено ако е била ппо-вългехидратна, повторете отново изследванията. Сами по себе си резултатите показват инсулинова резистентност. Също във времето проследете щитовидната жлеза.

# 635
Привет! Предвид малкия интервал от храна, особено ако е била ппо-вългехидратна, повторете отново изследванията. Сами по себе си резултатите показват инсулинова резистентност. Също във времето проследете щитовидната жлеза.

Благодаря за включването…ще ги повторя , да точно такава беше храната… приятели цъфнаха на вратата късно вечерта с добра новина и торта за почерпка ….а аз изобщо не съобразих ,а и не знаех докато не Ви открих .

# 636
Натоварване с глюкоза не може да се прави често... Инсулин над 25, а и да не успее да свали захарта под 6, не е само заради по-малката пауза според мен. Направете контролно само на гладно, ако може преди посещението на ендокринолог. С обичайно хранене, не предния ден и вечерта да се ограничите, че да изкарате чудесни, но нереални резултати Hands V
Щитовидните не са добре, с хипофунция сте (FT3 и FT4 трябва да са некъде над редата на нормите, а FT4 е залепено на долната граница).
Вижте и за дефицит на D и B12. Често вървят с ИР и хопофункция на ЩЖ.

# 637
Здравейте, този ддимер висок ли е? Дали има опасност от съсирек?

# 638

Добре е лекар да обърне сериозно внимание  а този гликиран хемоглобин...

# 639
  • Варна
Както и на триглицеридите. Тези триглоицериди и този гликиран хемоглобин сочат към метаболитен синдром.

# 640
Натоварване с глюкоза не може да се прави често... Инсулин над 25, а и да не успее да свали захарта под 6, не е само заради по-малката пауза според мен. Направете контролно само на гладно, ако може преди посещението на ендокринолог. С обичайно хранене, не предния ден и вечерта да се ограничите, че да изкарате чудесни, но нереални резултати Hands V
Щитовидните не са добре, с хипофунция сте (FT3 и FT4 трябва да са некъде над редата на нормите, а FT4 е залепено на долната граница).
Вижте и за дефицит на D и B12. Често вървят с ИР и хопофункция на ЩЖ.

Здравейте, за хипото знам и въпреки това не мога да ги преместя в Горна четвърт на границите… относно натоварването с глюкоза по време на бременността последно правих т.е преди около година и половина…това значи ли ,че вече мога да направя ? Също така може ли съвет пропуснала ли съм нещо , нужно ли е друго което да изследвам ..п.п пропадна ми часа при лекаря отмени ми го… налага се спешно да отсъства😑😑😑….  🍀Благодаря за включването .

# 641
Здравейте, в понеделник мъжът ми на 44 г. получи инфаркт. След спешна коронарография е отстранен тромб от дясната сърдечна артерия и му е поставен стент. Днес го изписаха от болницата и са му казали да отиде на 31.10 на контролен преглед. Притесняват ме нивата на креатинкиназата и креатинфосфокиназата от 14 и след това от 16.10. Много са високи, а навсякъде пише, че до 72 часа трябва да спаднат. Моля Ви за помощ. Ще се опитаме да намерим мнение и от кардиолог, но… вече не издържам. За малко да го изгубим😭😭😭

# 642

Добре е лекар да обърне сериозно внимание  а този гликиран хемоглобин...

Ще ходи, мен ме притесняваше ддимера, по-скоро, че никой почти не обръща внимание на това, а е важно! Благодаря Ви за отговорите!

# 643
Здравейте! Много моля за коментар.
Мъж на 62 години без придружаващи заболявания.
На 30 септември следобяд вдига темп с втрисане 38,5, болки в колената и врата и същата вечер се е оплакал от много често уриниране.Помислихме,че е сезонен грип или вирус само с темп.2 дни и половина ту вдига,ту сваля след което изчезва температурата до 7.10, когато вечерта пак вдига 38,5 и пак с болка в колена и врат и така един ден след което всичко изчезва до снощи, когато пак започва 38,5, болките в колена и врат и често уриниране.Веднага отива на пълна кръвна+ДКК и изследване на урина+ ренген на бял дроб. Рентгена чист, в урина има завишени левкоцити, ЦРП при норма 6 неговото е 9,8, левкоцити в кръвта при норма 10 неговите 13. Личната го изпраща веднага на уролог, където са му направени ехография и скенер на простата, пикочни пътища и бъбреци- всичко нормално и док му изписва антибиотик широкоспектърен.Отхвърля и простатит, защото простата изглежда добре. За какво ви говорят въпросните изследвания,ще ги кача в коментар.Много благодаря!!!
Не съм специалист, но за всеки случай да го прегледа невролог. Не е изключено да са някакви микроинсулти.

# 644
Здравейте , някой ще ми помогне ли с разчитането на тези резултати ?

Общи условия

Активация на акаунт