“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема №6

• 39 191
  • 751
  •   1
Отговори
# 120
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Грудов е левичар, но мисля, че след последната серия излезе от подозрение...

И за мен няма профила на сериен убиец.
Днес обаче докато слушам криминални видеа,в едно от тях експерт каза,че било често срещано убиеца да се изпуска по време на убийствата. По време на престъпленията нивото им на адреналин достигало небесата и не можели да се контролират дори за ходенето по нужда,голяма или малка.
Та,се сетих за Грудов,макар че това може да не е никаква следа,а просто да са решили да се напикае от комична гледна точка.

# 121
  • София
Благодаря за продължението!
Гледам има и като мен - твърдо НЕ за Мия, Филип и Харитонов. Но си имам поне още 4-5-ма от списъка, че не са. (То, ние тук отдавна сме го разкрили злодея, само дето не ни казват кой е...)
Чета интервюто на Духовникова.
Скрит текст:
Съгласен съм с някои мнения, че рекламира продукцията, а доста от "слоганите" в устата й - изобщо не ги виждаме и не са направени тъй. Аз пък ще цитирам друг пасаж от казаното:
Така че това, че сериалът е “страшен”, е прекрасно, така и трябва да бъде. Но наистина освен “страшното” в този сезон има и много силно социално послание! Послание, което много българи ще припознаят. Това ми звучи най-достоверно от всичко изречено. Да, припознаваме го, не е трудно - понеже не само в Търновграда, а из цялата територия си е като във филма.
И другата (споделен линк от Труд) статия за странното заболяване на Филипина Цонева (на фона на всичко, дето изписахме) дава поредно фантастично поле за хипотези. Ами, жената е в това състояние от 2017-а, търновлийка е, Спейса може да е знаел за нея, ето ви Джекил и Хайд в тялото на професора. Simple Smile
Поне като @Lili RoZe и @лято!, не изключвам Елдъров - защото го покриха и вариантите са грубо 2 - не им е "нужен" вече за фабулата; или има нещо гнило в него (и не е в Дания, а някъде из града). Грудов също се вписва физически - ала страданията му, че е неосъществен шеф не са социалния мотив, за който говори Духовникова.
И не само не се рови в миналото на герои/жертви, изобщо персонажите търчат насам-натам, но никакви характери  не развиват. Половин сезон мина - приемам го като слабост в сериала. Права е @EdelV - старописи, символи, демонология - ама човеците са като издялани контури на Пътефил и Филопат; че и сюжетът върти плоско-планово развитие.
@Little rebel (Фичето досега има 2 реплики на кръст, персонажът му изобщо не е разгърнат , ако той е убиецът, не знам как за 3 епизода ще успеят да го развият, че да не изглежда неестествено.) Ооо, ще ви разочаровам, има как. Нашите ала'Данбраунови кинаджии не са ни длъжни. Примерно - оная снимка с окървавените Фил и Мия, дето гледат нагоре към "висок обектив". Това е някъде на финала. Злодеят се е самоубил или Поаро и мис Марпъл (не нашата, от по-долу) са го застреляли. Фил пита: Добре, свърши се, но защо, кой беше па тоя? Мия отговаря: Сигурно никога няма да разберем. Simple Smile

Последна редакция: ср, 24 апр 2024, 21:04 от EmBrother

# 122
EmBrother, разсмя ме с последните редове, Grinning Joy Grinning Снайперът ми е на standby  Smiling Imp
Във ФБ един коментар от вчера също сцепи мрака, хах: на промото се виждали свещеник и монахиня на фона на църква, време било да се намесят екзорсисти, все пак гонели демони Joy Joy Joy
Ако дамата пише и тук, поздравявам я за сарказма Grinning
Adoralova, значи категорично Демонът не е Грудов - досега щяха да са надушили следите му ConfoundedScreamGrinning

Последна редакция: ср, 24 апр 2024, 17:29 от Мис Марпъл

# 123
Пореден зловещ удар на серийния убиец в ,, Есента на демона", инфо за новия епизод.
https://www.vesti.bg/lyubopitno/poreden-zlovesht-udar-na-serijni … na-demona-6197052

# 124
Следващата жертва според мен ще бъде Тороманов. За момента грехове имат да изкупват той, Десподов и прокурора, който има връзка с бившата жена на Харитонов.

# 125
Моите 5 стотинки за резюмето на новия епизод: в края му, след като се изясни казусът с Ирина-Теодора, ще бъде отвлечен прокурорът и ще заподозрат Харитонов, който му има зъб.

# 126
  • Другата България
Аз това го прогнозирах още преди да отвлекат Десподовата щерка.
Все още смятам, че ще се случи.

# 127
Според мен щеше да е по-добре, ако не даваха толкова много убиеца. В разни гонитби, в цял ръст, с маска, без маска. Щеше да е по-мистериозно и напрегнато. В миналия сезон, ако си спомням правилно, го бяха дали в цял ръст чак след предпоследното убийство на психиатърката и то доста набързо докато бягаше и събори бременната полицайка. То сега и с жертвите е много различно, защото не ги виждаме за първи път след като са били убити, а направо си ги гледаме от първи епизод. Между другото, Мия си има афинитет към левичарите явно, защото и тогава беше казала, че убиецът е такъв. Миналия път тя беше първата, даже единствената, която заподозря Асен. Сега, когато се включиха официално в разследването и изготвяха психопортрет или нещо такова, беше казала пред групата, че най-вероятно е мъж на не повече от 40 години. Ако и сега е на прав път, от по-главните ни герои само Илчев (27), Грудов (35) и Харитонов (40) са на подходящата възраст и мъже. От второстепенните герои мъже - кметът и Фичето. Всички други мъже не пасват: Десподов (50), Тороманов (55), Филип (43), професорът и съпругът на съдийката не са дадени на каква възраст са, но най-вероятно и те са около 50-те. При жените, ако не е права за пола, Дора (37) и Заимова (40). Може би неслучайно са ги дали всички тези с годините им във Фб.

# 128
  • Галифрей
Ми като гледам годините на персонажите,щом демонът е на 40 години то единственият мъж на тия години е Харитонов. 😁 Ама няма как да е той. Никой от полицията не е, библиотекарят не е, кметът, Фичето, Десподов. Ми това са всички. Остана само мъжа на Румяна.

# 129
Ми като гледам годините на персонажите,щом демонът е на 40 години то единственият мъж на тия години е Харитонов. 😁 Ама няма как да е той. Никой от полицията не е, библиотекарят не е, кметът, Фичето, Десподов. Ми това са всички. Остана само мъжа на Румяна.

А защо изключвате Харитонов като вероятен демон- заради височината ли? Просто питам, че не изчитам всички мнения.

# 130
Здравейтее, включвам се и аз. Според мен не забива директно в крака на директора, а отстрани…

# 131
  • Галифрей

А защо изключвате Харитонов като вероятен демон- заради височината ли? Просто питам, че не изчитам всички мнения.

Ами защото той е от добрите. Вижда се че не е той.

# 132
В едно интервю Милошев казваше нещо от сорта: “ Ако зрителят гледа внимателно, ще разбере какво е престъплението” , тоест ще разбере мотивът, в по-нови интервюта казва, че случаят с Нотариуса е огромен ПР за “Есента на демона”, защото обрисува точно тази действителност.. мотивът е социален, социално значим , личен и свързан с историята..

# 133
  • Бургас
Репликата на Харитонов "В писмото пише, че момичето е усетило Възнесението Господне." е на фона на разлиствана книга!?

Аз при първото гледане не чувайки добре, си помислих, че разлиства книга с житието на Филотея Търновска и че говори за светицата... За какво беше сцената, в която Мия помоли Кърджиев за житието, подчертавайки да е на съвременен български, а после нищо...

# 134
За какво беше сцената, в която Мия помоли Кърджиев за житието, подчертавайки да е на съвременен български, а после нищо...
Лаф да става.Blush

Общи условия

Активация на акаунт