Каква заплата получавате на месец?

• 28 987
  • 430
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Предприемачи са Стив Джобс и Мъск.
А другите, които са прекъснали университет и също често намират място в устите на съфорумци, не са дропнали 17-ти свободен, а Харвард.
Недейте да кичите средностатистически свръхамбициозни индивиди с такива титли.
Знам, че всеки днес иска да е шеф или да представи на публиката нещо нечувано и невиждано. Не е лошо критериите, обаче, да се снижават до летвата на реалния принос, докато някой не измисли нещо грандиозно, вместо да инфлуенсърства, което по модерните изкривени дефиниции също се счита за предприемачество. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 121
  • Mediterraneo
Мхм, и тези, дето на по 20 започват какви ли не начинания, първо вадят златната лъжичка от устата си. Я да се дипломираш и да нямаш помощ отникъде, да видя какъв предприемач си! Друго е да са ти дали апартамент и няколко хиляди в банката, така всеки може да играе.

# 122
Или пък идват от богати семейства и са живели цял живот сред такива хора. Познавам такива, може са изглеждат превзети, но не са. Просто са имали друг начин на живот.

Точно тези най-рядко ще чуеш да говорят за пари и имущество по натрапчив начин. Предположението за бедността и липси от различен характер е по-близо до реалността.

# 123
  • Out of the Mix
Кечър, мащабите може да са различни - стотицихиляди, милиони, мултимилиони, милиарди, много милиарди, но предприемач е широко понятие именно заради това.

Ти не бъди чак милионер (изключваме имотите + наследства, фамилия и т.н.), въпреки че се изкарват пари, създай нещо, което да те храни, да ти плаща сметките, да ти остават, да можеш да пестиш, да имаш пасивни доходи, някоя инвестиция, па нека ти е зле. Не всички ламтят за много, в БГ също има възможности, въпреки че хората, които познавам след като са развили и са се замогнали, всичко изкарват навън, общо взето търсят по-големи пазари, тук е мизерия, много бързо се достига плато във всякакъв аспект.

# 124
  • София
Инвестициите и пасивните доходи не са предприемачество.

Слушайте някой подкаст с хора, които нещо са направили. И няма да чуете Аз Аз Аз.

# 125
  • Out of the Mix
Буквоядката в действие, иначе си ми много сладка. Smile

Не съм казал, че са, опонирам ти и ти давам друга гледна точка, защото всичко за теб е в крайност - или най - богатите на света, или долу в къра, мизерията, а по средата има още много неща.

Сам нищо не можеш да направиш, всичко е свързано с хора и участници, колкото и гениална идея да имаш, а вече няма ниша, която да не е нагъчкана с "предприемачи". Stuck Out Tongue Winking Eye

# 126
  • София
всичко за теб е в крайност - или най - богатите на света, или долу в къра, мизерията, а по средата има още много неща.
Нищо подобно. Коментирам определен типаж хора. Всички го разбраха.

# 127
София, техническа позиция в ИТ сферата - 3000 и малко нето. От време на време правя маникюр на приятелки и ходя в един салон за по няколко пъти в месеца, но от това сумарно си докарвам не повече от 150лв и то не всеки месец. По-скоро го развивам ей така, да има план Б.
Мъжът ми взима около 1800-2000 чисто.
Под наем сме, с едно дете, чакаме второ. За стигане - стигат, не се лишаваме и си живеем нормално. Не купуваме скъпи дрехи, телефони и прочее, не харча пари за процедури и т.н, но хапваме навън , ходим си на море, детето си посещава занимания. Но нямам абсолютно нищо спестено и всеки месец последните дни сме на нула.
На няколко пъти успях да дръпна и да спестя пари и за нещастие все точно тогава става нещо сериозно и се налага да използвам спестяванията.

# 128
  • Out of the Mix
Креативна, готин ник.

Предполагам за София говориш.

Смятам, че за 3-ма горе-долу това е сумата за издръжка в момента - > ~ 5k.
Като слагам и наема, който изяжда ~1к да кажем, сметки, храна и т.н.

Пробвала ли си да не се храните само навън, а да пазарувате и да готвите вкъщи, или нямате време?

Кола имате ли, щото и тя си е бирник, особено с дете, и постоянното развозване ежедневно, а без нея не става?

Кофти без спестявания, не знам какво работи мъжът ти, но ако живеете в София, да взима 1.8к е много под средното.

Ако имахте нещо зад гърба, достатъчно спестявания, буфери, или поне собствено жилище, тогава бих оправдал по-ниското заплащане, без значение на кой, иначе тегаво.

Като те чета, ти си идеална, всичко правиш, каквото е нужно, ама мъжът трябва сякаш да вдигне дохода, или да преквалифицира. В София поне 4-5к, иначе е безсмислено да се работи, или поне да е осигурил покрива, сметките, колата и другите неща, имайки и достатъчно пари зад гърба, тогава може и да не работи, или да развива хобита.

# 129
Човекът, т.е. съпругът ѝ,  може да е с висше техническо образование и да обича работата си. Но и в София дори, не плащат. Например има в jobsa сега обяви за инженер оптична мрежа със заплата 2500 лв. бруто
Също за инженер поддръжка на телекомуникационно оборудване - 2300 лв.  А чистата заплата на 2300 е точно 1770 лв.

# 130
Направо се обривам вече като чета как нямало смисъл да се работи за по-малко от 4-5000 лв в София. Какъв процент от работещите получават реално такива възнаграждения? И на какво дередже е личният им живот? Питам за масовия случай, а не за бг-мамския. То е ясно, че тук всички работят на свободна практика в интервала 10-14:00 часа, току що са изплатили яхтата и се оглеждат за ваканционен имот на Малдивите...

# 131
  • София
Съгласявам се с Revoker тук.
И аз съм креативна и обичам да рисувам, искам да реша плитките на еднорозите и да си почивам на един хамак край морето, ама не го правя. За мъж, който е могъл да направи две деца, съвсем не върви. Кой разбрал, разбрал.

# 132
  • София
Доколкото разбрах от постинга, имат едно дете, а съпругът взима 1.8 - 2.0 к, но чисто (нето), което ако е самоосигуряващ се, но без НПР (напр. съдружник в адв. дружество) си е бруто към 2.8 к. Това така, но ако работи в БАН, или асистент, доцент в уинверситет? Не знам какви заплатите дават там, но се пише че не били високи; от сдруга страна, ако човекът харесва и обича каквото прави?

Да, разбира се, добре е всеки да работи за 4-5 к в София, особено ако децата са две (при авторката на поста с едно, което си е облекчение), но.....

# 133
В БАН и университетите оправиха заплатите - главен асистент взима чисто 2600 лв., доцентите приближават 3000 лв., отделно имат пари за научна степен, за работа по проекти и т.н. Не ги мислете.

# 134
В БАН и университетите оправиха заплатите - главен асистент взима чисто 2600 лв., доцентите приближават 3000 лв., отделно имат пари за научна степен, за работа по проекти и т.н. Не ги мислете.

На метеоролозите например такива ли са заплатите? Защото Анастасия Стойчева преди няколко месеца разказа за какви мизерни пари работят. Ама не могат да направят стачка като градския транспорт и да блокират милионен град…

Общи условия

Активация на акаунт