Каква заплата получавате на месец?

• 27 512
  • 430
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Тази тема с малки изключения може да служи за приземяване на ССФ, която е безгранично успешна и учила, учила, постигала, постигала.... докато не намерила мъж с 3 пъти по- голяма заплата. Grinning

# 106
Значи извода е, че няма значение каква заплата получаваме, важното е здравето...
Знам, че ще кажете, ама и за здравето трябват пари...
Да се молим да сме много здрави!

Напълно откровеният ми отговор е, че ако не бяха спестяванията ми в резултат на заплатата, която получавам за квалификацията и труда си в неособено здравословни условия, сега нямаше да ти пиша този отговор. Твърдо вярвам, че заплащането ми и условията на застраховката ми "Живот" с допълнителни покрития силно са повлияли на мотивацията на лекуващите ме лекари. Аз с илюзиите отдавна съм приключила.

# 107
Тази тема с малки изключения може да служи за приземяване на ССФ, която е безгранично успешна и учила, учила, постигала, постигала.... докато не намерила мъж с 3 пъти по- голяма заплата. Grinning

Какво е ССФ?

# 108
Средностатистическа съфорумка - образована, с кариера, успешен брак, послушни и умни деца, къща, две коли, вила, почива на Малдивите, кара ски в Алпите и отскача до Рим, Париж и Лондон за някой уикенд. 😀😀😀

# 109
  • Пловдив
В малките населени места и в по-слабо развитите региони (случаЕност?) назначаването с връзки си е ужасна реалност. То и затова хората, които не ги задържа нещо сериозно, гледат да се махнат.

Само трябва да уточним, че с връзки и референция/препоръка често се бъркат точно в малките населени места но механиката на двете неща е тотално различна.

# 110
С висше образование съм, работя в частния сектор, но не по специалността. Получавам чисто 2300 лв. (иначе с данъците е малко под 3000 лв.). Доволна съм. До преди година и половина заплатата ми беше двойно по-ниска.

# 111
Откакто се преместихме в София, заплатата ми се увеличи, ама пак не стигат. Животът е мега скъп, услугите също. За ММ - той има фирма. Понякога има пари, понякога няма.

# 112
  • на последния етаж
Последните 2-3 месеца са просто нетърпими. Всичко е поскъпнало страшно много, със сигурност двуцифрен процент. А заплатите ни се индексират веднъж годишно с официалната инфлация.

Последна редакция: пт, 06 юни 2025, 09:04 от Лита

# 113
  • София
Моята счетоводителка ми каза днес, като извади разходите за осигуровки и всичко друго за 2024 имам 100 000 лева приход-след като платих 10 000 лева данъци, остават 90 000 лева, като махна 5 процентс данък дивидент стават 85 500. Като го разделим на 12 излиза, че заплатата ми е 7125 чисто. Разбира се, това че съм фирма ми помага, някои лични разходи да минат за фирмени,като например 50 процента от служебния автомобил и служебното гориво,телефони, фотопарати, техника.

Последна редакция: вт, 10 юни 2025, 19:44 от thedentist

# 114
За статистиката не мога да кажа моята заплата собствен бизнес. След разходи и покупки годишно ни остават 120-150 000 лв, което от около 6 г всяка година се влага в имоти почти без изключение. Имаме 5 автомобила (2 лични), като най-новият е от 2016 г. Не сме от снобарите, които държат да се “показват”, даже живеем за някои неща инкогнито ненатрапчиво. Важното е, като седнем на заведение не гледаме цени и като дете му трябват пари за екскурзия или важно нещо , не се обръщаме за кредит или към роднини …. Всъщност това е най-важното : Да живея под финансовите си възможности ☺

За статистиката : нямам завършено висше(прекъснах) и квалификациите са ми напълно в движение обучения онлайн (напълно безплатни) в няколко сфери. Аз съм роден предприемач , някои хора просто го имат! Това във връзка, че за мен успех на 60% е обвързан с личностни умения и 40% с денонощно всеотдайно “бачкане” на моменти, няма от 9 до 17!

Друга тема: Шокирана съм мои приятелки в
София взиман 1600-2000 лв чисто. Наистина това са малко пари за човек със семейство и не само. Смятала съм, че нормално семейство в София се живее с 5000 лв (двама работещи по 2500).

# 115
  • Out of the Mix
Дентист, как ги закова тия 100к до стотинка, бря. Joy

Ел, всичко чудесно, но не виждам причина за какво са ми 3-4-5-10 коли, и 3-5-8-10 имота, при положение, че нито имате деца, нито реално има нужда, дори и да планирате, а ако не - още по-зле, в смисъл за какво, за кой?

Ако схванем, че парите се "затварят и инвестират", за да не стоят на депозит, по-добре ги изкарайте навън в хубавите американски и европейски индексни фондове, ефектът ще е много по - добър, ако говорим дългосрочно.

Иначе 2-3, преко сили 4 имота, 1 за жилищните ви нужди, айде още 1 ваканционен, айде ако искате да сте гъзари и да се изхвърлите 2 - ри ваканционен, демек един на морето, един планинско, бих го разбрал, ама всичко останало ми е прекалено, и не виждам смисъл.

След написаното, не виждам причина да не се отдадете изцяло на живот, няма нужда да "бачкате" повече. Sunglasses

Но ми харесаха разсъжденията ти, и аз така живея, с тази разлика, че приоритетите са различни, нормално.

# 116
Парите могат всичко да купят, освен връзка с реалността. Grinning

Винаги се питам дали тези хора, които изтъкват най-големите суми по този тип теми и се чудят как останалите са оцелели с 2 бона месечно, в какви семейства ли са раснали?

# 117
  • София
Като типаж - в бедни, в малък град. Презират липсата на пари и ги издигат като ценност, отразяваща тяхната ценност.
Нямат особени заложби, защото с труд и заложби пътят е по- праволинеен, а не експоненциален, което не пасва на страха да се върнат в лишения и мизерия. Затова скокът трябва да е голям, "out of the box", да не изисква търпение. Склонност към търсене на келепир от всичко

# 118
  • Melmak
Или пък идват от богати семейства и са живели цял живот сред такива хора. Познавам такива, може са изглеждат превзети, но не са. Просто са имали друг начин на живот.

# 119
  • Out of the Mix
Не е задължително.
Има предприемчиви хора, които постоянно нещо правят и от средата на 20-те бачкат здраво и са подемали всякакви начинания.
Изключения са, но в един момент започва брането на плодовете, защото усилията се материализират с натрупване в годините. А, ако са и двама, двойка, нещата стават още по-бързо и с по-големи размери.
Но такива хора са изключения. Масата е, както и тук - на заплата някаква от 9.00 до 17.00 в офиса.

Общи условия

Активация на акаунт