Каква заплата получавате на месец?

• 27 500
  • 430
  •   1
Отговори
# 90
В сферата на хазарта ли?

# 91
  • София
black_meri, заплата мечта е твоята за мен, но не и длъжността.

# 92
Така е, не е лесно. Общуваш с много хора, налага се да си информиран по много въпроси и да имаш все пак и технически познания в областта. Но в края на деня си заслужава, защото плаща сметките и имаш опцията да разполагаш с времето си. Може да почнеш работа по-късно или по-рано, както предпочиташ. Но със сигурност има и по-приятни позиции. Нещо благотворително, свързано с животни или нещо с изкуството. Но това е за много добре подсигурени хора без нужда да работят за пари. Simple Smile да сме живи и здрави да плащаме сметките. Grinning

# 93
  • Melmak
Ох, преди 3-4 години бях попаднала на обява в едно НПО, свързана с животни. Много исках да опитам, беше много интересно, но заплатата тогава беше 1200 някъде ако не се лъжа и отказах.

# 94
Ако някой ден имам възможност, ще правя точно това. Животните не ме натоварват, даже напротив. Толкова мили същества, зареждащи с енергия.

# 95
  • София
7000 лв Проджект мениджър в IT фирма

Бруто или нето?

# 96
7000 лв Проджект мениджър в IT фирма

Бруто или нето?

Нето.

# 97
Най-напред да поздравя малцината смелчаци, "дръзнали" да си напишат с цифри заплатата без страх, че някой ще ги урочаса. Поздравявам ги за смелостта и за високите суми също.Stuck Out TongueWink

Гледам, че съм писала в темата преди 1 година. Положението не се е променило съществено по отношение на парите, които получавам като пасивен доход, а тези, които изкарвам, взеха да намаляват прогресивно предвид напредване на възрастта и съпътстващите здравословни проблеми. Среден личен доход на месец - около 1200 лв. Мъжът ми освен това се пенсионира. Със средна пенсия- 1200 лв. Цените всички знаят къде отидоха за 1 година. Засега удържаме, не знам докога обаче.....нито имам идея какво трябва да правим при един рязък скок на всичко. Не виждам какво друго, освен да опитам отново да се върна на същия работен ритъм отпреди 5-6 години, но изобщо нямам идея как ще издържа и дали изобщо ще мога да се справям. Нещо взех да изглупявам, мисля бавно, работя бавно, все някъде нещо ме боли...лошо....Fearful

# 98
Наистина всичко поскъпва. Само възнагражденията не. Аз бях на по-ниска заплата, но съкратиха целия екип и аз успях да си намеря нова по-добре платена работа, но с повече отговорности. Та затова за урочасване не се притеснявам особено. Два пъти са ми казвали довиждане от работните места. Не е приятно, но се свиква. Такъв ни е секторът. Пострадаш малко пък се стегнеш и видиш, че е било за добро. Предпоследният път, в който това ми се случи беше 2020та година и го изживях тежко, та не вярвах, че ще ме повтори, но ето че животът е пълен с изненади. Оттогава досега заплатата ми се е увеличила два пъти. Ако бях останала на старата работа, нямаше се вдигне с повече от 500-1000 лв, тъй че хората казват всяко зло за добро. А и аз не съм от тия, които харчат всичко. Спестявам и успях да събера за първоначална вноска за апартамент, който продължавам да изплащам и ще е така още 28 години. Това е една страшна мисъл, особено когато се оправяш сам с всичко.
Тъй че да ви успокоя, че парите не те правят щастлив и има неща в живота, които ми липсват и не се купуват с пари. Но животът е пред нас, да видим как ще се разгърне. Не губим надежда за по-светло бъдеще и семейство.
Богат си, когато имаш близки хора до себе си. Те ще помагат Simple Smile

# 99
  • MT
В момента получавам заплата, която е няколко пъти над минималната за страната - нето. След като се върнах в България, доходът ми е малко по-нисък отпреди (близо 20%), но това беше съзнателен избор, свързан и със смяна на отдела и позицията, както и важно семейнно решение. Не желая да посочвам цифра, малко хора знаят за реалната сума, която получавам.

Компанията предлага разнообразни и много щедри допълнителни придобивки, което допринася позитивно за общото ми удовлетворение. Също така оценката спрямо работата ми е адекватна, защото в случая позицията предразполага за по-малко натовареност и повече гъвкавост, ако трябва да я сравня с предходната.
Заплатите на всички се покачват с добър процент годишно (отчасти заради инфлация, но е и вътрешна политика), а понякога има и възможности за допълнително повишение според бюджета. Освен това имаме годишен бонус, работим дистанционно или хибридно, а в офиса има обичайните удобства като кафе, чай и плодове. Два пъти годишно партита с храна и напитки, обикновено в луксозни места. Някои позиции позволяват и самолетни пътувания до други европейски офиси 1-4 пъти годишно, напълно за сметка на компанията, включително хотел и храна.

Семейна съм с дете, не плащаме наем – само текущи сметки, и в момента събираме средства за бъдещ дом. Съпругът ми има сходен доход. Преди преместването аз винаги бях с по-висок доход. В случая ще се възстановя лесно и бързо, с малко повече упоритост.

# 100
black_meri, последното ти изречение направо ми сви сърцето. И аз имах някакви такива очаквания към близките, но като си чух диагнозата миналата година, видях и как набързо ми преразпределиха "имането". Доста нещо преосмислих за тази една година и макар лошото да е зад гърба ми, не мисля, че отново бих гледала толкова наивно на живота както преди. Бъди готова в следващите 28 години да се бориш сама с живота, а ако нещата се развият по-добре, това ще е чудесно.

# 101
black_meri, последното ти изречение направо ми сви сърцето. И аз имах някакви такива очаквания към близките, но като си чух диагнозата миналата година, видях и как набързо ми преразпределиха "имането". Доста нещо преосмислих за тази една година и макар лошото да е зад гърба ми, не мисля, че отново бих гледала толкова наивно на живота както преди. Бъди готова в следващите 28 години да се бориш сама с живота, а ако нещата се развият по-добре, това ще е чудесно.

Ах, хаха, потвърждавам с две ръце. Само че моята диагноза датира от 17 години. Та.....ако можеш да разчиташ на някого, това е само на себе си. Иначе....чувала съм ужасни разкази за отношението на близките, след като установят, че всъщност няма да се оправиш никога и вечно ще си в тежест. Това ми е най-големия страх оттогава. Дано господ е милостив, това си викам постоянно.

# 102
Заплатата ми е 1200 нето (осигуряват ме на минималната). За нищо не стигат, но за момента не мога да намеря по-добра алтернатива.

# 103
Значи извода е, че няма значение каква заплата получаваме, важното е здравето...
Знам, че ще кажете, ама и за здравето трябват пари...
Да се молим да сме много здрави!

# 104
  • Out of the Mix
А и аз не съм от тия, които харчат всичко. Спестявам и успях да събера за първоначална вноска за апартамент, който продължавам да изплащам и ще е така още 28 години. Това е една страшна мисъл, особено когато се оправяш сам с всичко.
Тъй че да ви успокоя, че парите не те правят щастлив и има неща в живота, които ми липсват и не се купуват с пари. Но животът е пред нас, да видим как ще се разгърне. Не губим надежда за по-светло бъдеще и семейство.
Богат си, когато имаш близки хора до себе си. Те ще помагат Simple Smile

Поздравления.

Така е, винаги може нещо да липсва и не всичко се купува с пари, затова казват почти всичко. Wink

Хубаво е да ги има, но и да има с кой да ги харчиш.

Между другото, не е казано, че 28 г. ще изплащаш ипотеката.
Добре си направила да договориш възможно най - дългия срок, добре си направила, че си си взела покрив, а не под наем, особено с този доход, щеше да е грехота. Вноската не ти е никакъв проблем. Доколкото разбирам, или поне гадая, или долавям от списването ти нямаш дете, деца, така че голяма част от тези пари можеш да ги заделяш и предсрочно да изплащаш главницата и предоговаряш срока идните 5-8 г., и да го изплатиш предсрочно, имайки предвид, че може да дръпнеш и още с дохода, както и вноската ще намалява.

Последна редакция: нд, 25 май 2025, 18:47 от Revoker

Общи условия

Активация на акаунт