Отговори
# 150
За Аспирин 100мг, или Аспирин Протект, той се препоръчва за по-добро кръвообръщение  Peace. Не съм запозната колко продължително може да се пие и дали не е противопоказно в по-напреднала бременност, но аз специално в началото го пиех по лекарско предписание  Wink.

Портбебето, както и Бенита е казала, това не е като онова  Crazy. Това е като чувалче за пренасяне и възнамерявам с това да седят в количката във все още по-хладните дни  Flutter.

Малките кърпи, ще играят роля на лигавник в началото или като подложка при уригването, или за збърсване ако `върне`.

Сутиените, само един си купих, ще ти пратя утре линк - не е върха на сладоледа, но според мен върши работа  Mr. Green. А струва само 16лв, та смятам още 2-3 да си купя  Flutter.

Честита мома на Ивалекс  Hug.

Прегледа, тотален крах  #2gunfire. Бясна и разтроена съм до безумие и не ми се разказва много, но на кратко, вместо да съм по-спокойна и наясно с нещата, съм по-объркана от всякога - лекаря ми го нямаше, другия ги изкара с 4 седмици по-малки, но в същото време пък много големи, та до 2 седмици да сме ги вадели... Нямам думи просто  #Cussing out. Утре ще направя нов опит, пък да видим  Embarassed.

# 151
Мелодия, от къде сте взели креватчето? Много  ми харесва. Ние в събота ще ходим до Дибо, амй съм се спряла на едно от техните легълца.
От Дибо е Wink

Aya пробвай да не се тревожиш много от днешния преглед - то като е бил друг доктор не му е много миродавно мнението за възрастта на бебетата, защото той ги вижда за първи път и съди по обща статистика, а твоят си доктор ги следи отдавна. Давай спокойно поне докато ги види твойто доки Peace

Хайде лека и наспивна нощ слънчевки и утре много ведро настроение Hug

# 152
Нещо Илит и Марта ми се губят newsm78 Надявам се да сте добре момичета Simple Smile

Бе то и други ми се губят - дано да е по хубави причини  bouquet

# 153
Aya, съжалявам че те разиграват така, просто е срамота  #Cussing out Успех утре и дано мине добре!
Аз също се видях с моят доктор. ИМАМЕ ВЕЧЕ ДАТА 27.03 термина ми е 05.04 Joy  секцио
Имаше притеснение с водите, последните 2-3 седмици бяха доста малко (7.5), но днес ме видяха и казаха че вече са почти в норма (10.5 при средно 12-13) newsm44
Тоновете са добре, много поспалив моя човек бре Simple Smile
Тази нощ бях с такива киселини  Sick #Crazy трябваше да седя права 2 часа, поне успях да прочета всичко което сте писали. Благородно ви завиждам за възможността да се събирате и да ходите заедно на лекции Simple Smile
 Hug

# 154
  • Чехия
Благодаря момичета   bouquet

Ауа, това ми прилича точно последните ми два прегледа, никакво внимание , и арогантно отношение...даже имах странното чувство , че като бях в по-начална фаза се държаха по-добре...Е вчера най-накрая се дочаках нормален преглед.
Пробвай днес пак, дано мине както трябва..стискам ти палци. Hug

Мамче Е, и аз така малко им завиждам, че могат да се събират заедно и бъбрят...онзи ден като видях Страчи  сред пловдивчанките и така мило ми стана все едно всички момичета познавам лично.. Heart Eyes
Всички така са се разхубавили, лъскави очички, кръгли коремчета.

За Апирина, не са пропоръчва в последните месеци, защото има т.н.  антиагрегант, т.е разрежда кръвта, предпазва от образуване на тормби...но и увеличава лабораторните показатели - времето на кървене и съсирване...Затова не се пие..ако случайно с наложи оперативно лечение на няма непредвидено кървене.

За портбебето..тука има т.н завиновачки едните са за столчето за кола и са тези:

Другите са за пренасяне ( не са твърди )  на бебчо насам натам докато е мъничък да му е топличко, може да се ползват и просто за завиване и са подобни на тези в Бг.

# 155
  • София
Melodiya, благодаря за инфото, май е същото което съм харесала  Hug

ivalex , ах, това беличкото порт бебе е толкова сладичко, невероятно е.  Heart Eyes

# 156
Здравейте момичета   bouquet,

catty m ходила ли си до магазин Ванеса в младост 3, има ли интересни неща и най - вече колички.Доколкото разбирам май живееш в Младост, а понеже и аз съм там всека Събота или Неделя ако искаш може да се видим Simple Smile

За болкоуспокояващите, моят доки ми каза да не пия нищо. Някои случайно пие ли калций?

Лек ден

# 157
  • Чехия
Кати това беличкото и на мен много ми допада, обаче най-разпростаранени са този вид имат ги всички бебчета тука
...даже ми е фигурират в списъка ми от родилното.

# 158
  • гр.Варна
Здравейте!
Варненски майчета,хайде се стегнете и да решим да се видим пак,но този път по-сериозно.Варненки гледам сме повечко вече,а една малка част от тях идва на срещичките!!
Може да се видим в неделя в някоя сладкарничка-Лучано или Неделя!
Пускам офертата и дано да има желаещи:)
Успешен последен ден от седмицата/за работещите/:)На мен ми останаха още 6 дни:) Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 16 фев 2007, 10:58 от hristina_k

# 159
Добро утроооооо  kaffeetrmker_2

АЗ съм на преглед от 11 ч., та сега ставам.  Tired И като цяло днес ми е ден за моткане... Wink
За магазин Ванеса - нашето креватче го поръчахме от там, магазина е ХИПЕР малък, няма почти нищо, само дрешки и разни биберони и бурканчета с храни. Нито креватчета, нито кошарки, нито колички има Confused
Ивалекс, това дето е за повиване в кошницата е супер, само, че в БГ не съм виждала такова  Thinking Но тези другите с мечета ми приличат на олекотени завивки замо че за повиване  newsm78
Ая, мила не се ядосвай, докато не те види твоя си лекар  Hug

Лек ден на всички !   bouquet

# 160
  • Чехия
Стачи, лек ден и успех за прегледа ..  bouquet
Иначе за тези портбебетата , права си от вън са памъчнички, а вътре е вата..има и тези като на Ауа с ципчетата ама не се ползват много може би защото тука климата е малко по студен.
Иначе тази могат да се разгънат и са си за завиване, в коликата или примерно ако бебчо лежи някъде до тебе.
От тези за кола има  летни и зимни варианти , даже най-сладките са с ушички..http://kocarkov.mimishop.cz/detail.php?zbozi=63883  Grinning
Аз обаче за сега няма да си купувам от тези за кола, мисля само дали да не си ушия от тези обикновените , ама ще го мисля другата седмица.

Последна редакция: пт, 16 фев 2007, 09:20 от ivalex

# 161
  • София
Много са сладички, наистина. Но май не съм виждала такива, нито това за кошницата тук.

За магазин Ванеса , трябва да си призная, че не съм го чувала този магазин  Embarassed Rolling Eyes

Иначе, Vanesast , ще се радвам да се видим, не само събота и неделя, а и през седмицата, като изляза болничен. Иначе аз живея в Младост 2, близо до РУМ-а.

Нощес се събудих към 5 ч. и не можах да заспя, та гледах разни работи поТВ-то, като "Дързост и красота"  Mr. Green . Сега ми се спинка малко, но ще трябва да потеглям за работа след малко, а хич не ми се излиза в това гадно време, но.... още малко остана.  Grinning

Приятен преглед, Страчи, само хубави новини да разбереш.

Ая, мила, не се ядосвай. напълно те разбирам, докторите са ужасни понякога. Важното е да не се впрягаме много. А съм сигурна, че всичко с твоите момци е наред, ще видиш.

Хубав ден, момичета. Ще се включа и от работа пак.

# 162
Добро утро момичета Simple Smile

Първо да се похваля взех решение от днес да се пробвам да ям здравословно като Пролет Simple Smile Така че оправих тази сутрин 1 fresh, яйца и т.н . и не пих кафе за сефте Simple Smile ...
За потр-бебетата - голяма дискусия стана Simple Smile Но това ме подсети да ви объркам и аз още малко  Party Порт-бебе у френско наричат това, което тук наричаме кенгуро ... хаха колко порт-бебета станаха. Та майтапа на страна, да ви разкажа за видовете порт-бебета там. Освен тези, които ние тука познаваме като кенгуро и при нас са си скъпички, там използват един нов вид,  (африкански шал), които се явява и новата мания. Та този нов вид се препоръчва от всички педиатри, психолози и тем подобни и е всъщност това което нашите баби са наричали цедило Simple Smile ... Ето как изглежда:
http://echarpe-africaine.com/images/Echarpe-Portage-Devant-320.png
Всъщност то си е един голям шал, които всеки може да си изфабрикува ( е французойките си го купуват за по 100 и кусур евро, че по-лесно  Crazy) ... Просто трябва да се намерят по нета начините за връзване на шала. Ако някои се интересува като ги проуча ще пиша ...
За лекциите в София - Ая, Страчи, Мелодия тези лекции, на които ходите в Мис Каприз ли казахте че са? Не е ли задименко там? Кой се интересува от лекциите ( по-скоро упражнения) в майчин дом? Там правят подготовка за раждането - тонизиращи упражнения, упражнения за дишане и т.н. ... Агитката "Майчин дом" не сте ли навити? Видях че в Шейново също предлагат нещо подобно ...
Хайде че се улях Simple Smile
Весел week-end и пазаруване за тези, които смятат да пазаруват
ПС: А да честити ви моми и момци и добре дошли на новите  Hug   bouquet

# 163
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Училището в Шейново е само теоретични лекции и се провежда на няколко пъти, докато тези в Света София първо имат лекция, а после обиколка по пътя на раждането. За Майчин дом нямам наблюдения

# 164
  • Beyond the Frontiers
Добро утро,

Аз лично смятам,че теоритичната част може да бъде само от лекциите на 9 месеца. Записала съм се довечера на една лекция за техники за дишане в училище АЗ ТИ ТО /май/- чувала съм, че са по практически насочени. А таткото понеже не може да идва през седмицата с мен на лекциите на 9 месеца, а има голямо желание и той да слуша - съм записала на училище утре - къпане и масажи за новороденото.  Joy
Ще бъде интересно  Laughing Laughing Laughing
Лекцията е 10 лв. Ще дам отзиви дали си е струвало.

Общи условия

Активация на акаунт