Отговори
# 120
не искам да правя реклама на някоя болница, но в селена също всички са доволни и се ходи само с четка а цената е наполовина от тази в торакс. при посещението в торакс се оказа, че ти къпят детето в корито после го подсушават и слагат детето там да спи и за тази услуга ти взимат 970 лв  #Crazy не знам аз ли не съм наред нещо, но това за мен си е направо подигравка

Веси аз не те разбрах за кое точно ти взимат 970лв.  newsm78

Нормалното раждане в Торакс е 800 лв. като включва всичко което се ключва в Селена плюс в тях са включени всички изследвания за раждането (микробиология, вагинален и анален секрет, тест за алергия при желание за епидурална, кръвна група и незнам какво си още, което ако ти го правят в Торакс а не по касата са си бая пари) + избора на лекар.

Доколкото знам в Селена е 500 лв. като ако си избираш екип плащаш още 100лв.  и не знам само дали са включени изследванията. Та ако и в Селена изследванията са включени в цената разликата е 200 лв.

Аз съм предпочела Торакс защото доктора при който държа да раждам работи там и ходя при него от преди да забременея (според мен е много важно този който те е наблюдавал през бременността да те изражда, знае как е протекла бременността и какво да очаква), а и като започнах да си ходя там Селена не беше открита.  И най накрая отзиви от Торакс има вече от пет години от както горе долу е открита клиниката.

Нищо не казвам че е по-добре в едната или другата просто в случая при две частни клиники с добри условия остава да си избереш доктора и по това да се ориентираш къде да родиш.

А не знам за какви 970 лв. говориш срещу едно къпане на бебе?????  Сигурно аз нещо не разбрах.

Както и да е според мен тези две клиники са най-подходящите места където една бременна може да роди в Пловдив, а в коя точно всеки сам преценява.  Peace

Поздрави

# 121
Имам един въпрос, по скоро притеснение: Току-що разбрах, че на една колежка детенцето е с шарка, а на моята шефка синът също беше с шарка миналата седмица. Аз съм карала като малка и за себе си не се притеснявам, но за бебчо! Дали има някаква опасност? Не съм била в контакт с децата, но с майките,а те също могат да са вирусоносители или....
sissi не се притеснявай, има опасност през първите 3-4 месеца от бременноста. По нова година ми се случи същото, дори бях контактна с болното дете. Доста се бях притеснила, но при консултация с док той ми каза, че няма ниакъв проблем. А аз не съм карала нито една шарка. Така че споко  Laughing

# 122
на мен ми казаха 970 лв за раждане в торакс, а не 800лв както на теб незнам защо има разлика. а за къпането става въпрос, че детето спи в коритото докато те изпишат от болницата. иначе нямам впечатления от там

# 123
Аз току що ставам, легнах към 15:30 ч. буквално спях права докато Пепи ме закара до в къщи заспах в колата  Crazy Толкова не ми се е спало, от както по цяла нощ съм била по купони  Tired
Лекцията - ооо на мен много ми хареса " 7 чакра - осми дом "  Joy Но от всичко най-много ми хареса как, ако не говориш на детето, то може да научи друг език - с 2 думи, ще се роди и ще знае примерно немски  Crazy
За шарките - 2005-та искарах Варицела ( като в детския ми картон пише, а и майка ми и баща ми ми казаха, че съм я карала ). Т.е. се оказа, че в днешно време вирусите се променят и стават такива неща. Аз се заразих от детето на шефката ми, което е имало контакт с такова, което се разболяло от Варицела. Миналата година ноември имах контакт пък с болна от Варицела ... АЗ лично доста съм чела дали е опасно по време на бременност и от всичко прочетено ( включително медицинска литература ) установих, че не бих рискувала да имам контакт с някой, който може да е болен, дори на този етап от бременността се получават усложнения в редки случаи. Даже имам такъв пример, за който няма да пиша, че много мами се сърдят от черните случки, които се разказват. В общи линии искам да кажа - аз не бих си правила експеримент.  Naughty

# 124
Днес в Пловдив беше ЛЯТО,такова време след 2 дъждовни дни ми се отрази много добре,доста се пошматках из града и като се върнах към 16ч.до сега съм спала... Mr. Greenи аз като страчи!
Утре и аз сум на ЖК,да се видим с моя пич baby_neutralи да си взема полагаемия болнични!
Бенита,беше ме питала,от къде съм купила одеалцето.Видях в един от магазините в "Илиенци" същите,имаше 4 цвята на 21лв.
Абе много грозни тия памучните нощници ,направо ужас #Crazy,незнам за Селената ще трябват ли(знаят ли мамите,които ще раждат там)колко магазини обиколих...нищо що годе прилично!!Не съм много претенциозна ама те на нищо не приличат!Даите идеи от къде си купувате в Пл.?

# 125
  • Пловдив
Аууу, явно днес се поспалив ден Simple Smile
Аз след предната бодра вечер, снощи спах непробудно и пак ми беше малко. Цял ден ми е едно сънливо, а като сложим, че чета и безинтересни глупости..... абе и аз му дремнах следобед Wink
Марая, да явно си видяла точно тези, които аз бях харесала Simple Smile Имаше ли го още заленото одеалце с жълтото пате? И да те питам, че забравих - ставаше ли тази пелена на чувалче newsm78
А за нощниците... ами за Селена май няма да ни трябват. Но и аз се чудя дали да не си приготвя една, но не смятам да купувам. При майка ми трябва да са останали някакви, които са ми подаряване с годините, но аз като не нося и ... трябва да са скътани някъде.
Аз не съм обикаляла, ама толкова ли са зле?!?!? и Веси се оплака, че нищо хубаво не е видяла. Пък в крайна сметка няма да правим ревю на дофторите, я Naughty

# 126
Оделалцата стават и за изписване те всъщност се водят- порт бебе(за количка),имат копченца и цип,стават на чувалче,практични са, да имаше и в зелено.
А за нощниците... то е ясно че няма да правим ревю(ама що пък не),ама и ние сме хора... поне за собствено самочуствие,ти сдамо ги разгледаи и ще ме разбереш Mr. Green Mr. Green
ПРИЯТНА И СПОКОЙНА ВЕЧЕР,МАМИ

# 127
Момичета, така ме заболя главата, кажете някой лек за главоболие, защото е ужасно  Tired

# 128
  • БГ
здравейте и от мен, Hug аз съм ок, моята докторка е болна и оставям прегледа за другата седмица,иначе бебчето рита,което ме прави спокойна,за разждането и аз съм избрала Селена в Пловдив, след рочетеното  в нет-а , смятам като излезна в болничен да им звънна и отида на преглед,според вас колко време  преди разждането  е подходящо newsm78,вие ходили ли сте на преглед там,ако ви следят бремеността другаде? Аз като излезна в боличен ще съм в  Карлово и  ще прескачам до Пловдив за прегледи.поне това ми е плана засега.За електронните магазини си поръчах бельо от Данет и платих само доставката на куриера с цената му, защото съм в малък град и аз.За нощниците споделете да си купувам ли, че моите са все къси и изрязани, не стават за доктори Laughing хубава вечер от мен, отивам да ви гледам покупките  bouquet

# 129
  • Чехия
Привет мамичета , много съм доволна най-накрая развитие на каузата ми с УЗ ...Скритото мъниче се оказа госпожица... stork-girl
Дочаках най-накрая лекарска кунсултация......а то се оказа, че една от тукашните гинеколожки като е напуснала е отишла да работи в съседната болница в Йелемнице ...Та тя ме видя и ме взе ....Като цяло е много мила.
 Иначе бебка е добре, ритка си, таман нещо се объщаше за УЗ..имах една голяма бабунка от ляво ... термина ми остава 15-18.04... вече официално.
Мишо милия, много се зарадва, при все че си мисляше че е младеж...Сега само ме гали по търбухчето и разправя какви добрички момиченца си има...
От 07.03 излизам в майчинство.
Е сега таман се връщаме от пазар, бях набелязала няколко невероятни красиви бебешки неща в розово и ...сега вече са у дома не можах да се удържа...
Снимичици ще пусна утре...че имам такова сладко розово палтенце за 7-10 месечно сладурче.
  bouquet
Бъдете здрави , сега отивам да чета кой какво днес... Hug

Последна редакция: чт, 15 фев 2007, 19:36 от ivalex

# 130
Момичета, така ме заболя главата, кажете някой лек за главоболие, защото е ужасно  Tired
Страчи,вземи Парацетамол,а ако не ти мине може да вземеш и Аулин,вече няма страшно в такава напреднала бременност,а пък и Парацетамола си го препоръчват лекарите по време на бременност,така че взимай и дано ти мине. Peace
За родилното-може да си вземете една нощница за сутрешните визитации,а през останалото време на деня да сте си с пижами-по-удобни са ,според мен.
 ivalex ,честито ви  stork-girl

# 131
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Здравейте
днес бях на консултация в Токуда и доста почаках лекарката, но беше за добре. Ббебка се развива много добре, дори главичката и е 2-3 седмчици напред. Като тегло е около 2 кг. Предписаха ми Полижинакс, Магнерич, Нош-па и Ферофолгама. Утре пак ще давам кръв и урина. Вече съм на консултации на 2 седмици. В понеделник си взимам болничния и ще почивам повече. Смятам да започна и вече с покупките

# 132
За нощници може да погледнете 2 магазина, който са на едни и същи вносители на спално бельо от Турция. Аз съм пробвала техни пижами и съм много доволна от материята. Единият се намира на уличката зад Централни хали, а другият е от страни на Дом Левски (точно преди да влезнеш в подлеза на Аптека Марица) от ляво.

# 133
                 За шарките - опасната шарка за бременни е РУБЕОЛАТА. Без значение кой месец си.Ако през детството си майката е боледувала от рубеола риска се свежда до минимум.Опасността идва от това,че антителата образуващи се в организма на майката се увеличават и може да атакуват плода.Но не се притеснявайте веднага се прави изследване по мое време се наричаше титър на антителата сега не знам как е.Аз бях в контакт с рубеола и майка ми не си спомняше дали съм боледувала като малка и затова ми направиха веднага изследване.То показа,че няма никаква опасност за бебето ми,но въпреки това до края на бремеността всеки месец ми взимаха кръв и повтаряха изследването.Бебето ми пише в ноемврийките 2006 и мисля,че му няма нищо от рубеолата. Mr. Green
                                     Не се плашете,но все пак избягвайте контактите със заразните заболявания и шарките.  bouquet

# 134
  • София
Какви съвпадения! и аз спах допреди малко, а сега съм с главоболие  ooooh!
Какви са тези щуротии, че в напреднала бременност няма страшно! Парацетамол вярно може да се пие, но 1. А аулинът - не! Да ве напомня, че аспиринът е опасен не само до този мимент на бременността, ами и още по-опасен до края! От него може да се получат кръвоизливи, да стане спонтанен аборт, преждевременно раждане... Вярно е и че от 1 хапче чак толкова фатално няма да стане, ам по-добре да не се рискува. И с болестите е същото - няма по-безопасен период от бременността. Даже в книгите в 30 седмица пише много да се внимава оттук натам с болестите, а не само дотук.
Та във връзка с главоболието - ще пия половин порацетамол, а ако не подейства до 20-тина минути - още половин.

Общи условия

Активация на акаунт