Отговори
# 195
Здравейте, майчета Simple Smile,
Аз напълно ви забравих, за което се извинявам, но няма как - времето не ми достига, а и все още на преден план е първото ми детенце. Та Румена вчера навърши две годинки (Черпя ви виртуално по случая) и за който желае може да види какво го очаква горе-долу след две години, при това тези снимки са само с братовчедите без приятелчета:
http://bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=2834&AlbumId=86746

Така да се каже първото ми майчинство свърши благополучно и понеже съм късметлийка от днес съм официално в 45-дневния болничен преди второто раждане (официален термин 04 април, а не както съм го изчислила тук 07).
Излезнаха ми и резултатите от последните изследванията и за най-голяма моя изненада имам хемоглобин 141 (от 148). Румена ми го беше смъкнала до 120, а сегашното бебенце ме е пощадило Simple Smile. Всичко останало е ОК и няма да пия нищо допълнително, за което естествено се радвам. Не е сигурно, но може в понеделник отново да направим опит за 3Д ехогпраф за потвърждение на пола....... за сега си е момиченце, но не 100%.

Изчетох няколко странички напред и видях, че обсъждате дрешките. Аз купих ново бельо (ританки и бодита), както и няколко гащеризонцета - по-тънки и по-дебели. От дъщеря ми съм запазила нераздадени част от любимите ми дрешки, така че и тях ще ползвам, но само горни, тъй като смятам, че бельото си е строго лично Simple Smile. Купих порт-бебе с твърдо гръбче, за да мога да ползвам и лятната количка на Румена за новороденото, а за зимната ще ползвам пелена вместо одеалце (имам оплетени 3 от бабата - 2 от които дебели + 2 купени папучни и 1 дантелена за жегите).  В размисъл съм дали да вземем нова ваничка за стойката или да ползваме старата, а козметика за новородено все още не съм пазарувала. Това е в общи линии пазаруването ми, но покрай подаръците за каката си харесах и доста дрънкалки и играчки за бебето - да не остане по-назад Simple Smile))

Пожелавам на всички ви спокойни и безпроблемни "последни метри". Искрено се надявам да сте спокойни преди "финала". Все пак си е Божа работа и нещо естествено. Чесно си признавам, че не ми се ражда, като знам колко боли, но от друга страна минава много бързо и се забравя още по-бързо, а пък радостта след това е несравнима с нищо друго - и до ден днешен се просълзявам като си спомня първите си срещи с Румена, а тези дни само там ми е акъла - не усетих и 2-те години - времето толкова бързо мина.......... Наслаждавайте се на всеки миг и гледайте да подминавате лошото....

Поздрави и усмивки Simple Smile

# 196
Честита ви рожденничка, Стайл, да ви е жива и здрава и да е най-добрата кака през април   bouquet.
Сменям ти термина и ти слагам момиченце - ако има промяна ще ми кажеш  Wink

# 197
  • София
Ох, току що прегледах мартенската тема и се разплаках, толкова е вълнуващо Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

лелеле, верно след това сме ние, не мога да повярвам как минава времето. Представям си като се почнеи нашата агитка, сигурно ще рева денонощно Embarassed

# 198
Здравейте майчета и от мен Hug!Моята консултация мина  добре,бебо расте  в нарми,с плацентата,водата и пъпната връв всичко е О.К.Прегледаха ме сефте и на магарето,май имам някакво възпаление,но да видим изследванията след 2-3 дена какво ще покажат,направих си изследвания за антитела и кръвна група(макрче си я знам"0-").Лошото обаче е че вдигам кръвното и ми изписаха "допегит"2 по 1/2.Ама  страно,като си го меря в къщи е горе долу добре а като ида на ЖК все ми го изкарва по високо??? newsm78
за лекцията  в понеделник-нали се разбрахме да се чакаме в 9ч.пред банката(на римския)и от там да ходим цялата групичка.
ПРИЯТНА ВЕЧЕР,БРЕМЕНЕЛКИ!!!!
.......МАЛЕЕЕ ПОЧНАХА И МАРТЕНКИТЕ #Crazy Rolling Eyes Shocked #Crazy Rolling Eyes ShockedАИДЕ НЕ ОСТАНА...ИДВА И НАШИЯТ РЕД Simple Smile

# 199
maraya75 бих те посъветвала да си направиш една консултация с кардиолог. Аз също дигах кръвно само на прегледите и именно след такава консултация в МД се оказа че всичко си е наред, а това е от притеснението. Това беше важно, защото лекарствата за кръвно не са много препоръчителни по време на бременност. Но те лекарите най - добре си знаят, другото си е просто мое лично мнение Embarassed
Някой купил ли си е вече матраче. Аз съм в голяма дилема на коя фирма да си купим и точно с какви характеристики да е. Много ви моля, ако имате мнение по въпроса да споделите Praynig
Приятна вечер и лека нощ на всички Hug

# 200
...само да кажа че мартенските бебета са вече  4 Grinning

# 201
  • Попово
мале мале почна се при мартенките... има няма месец може и при нас да има щъркел  newsm44 stork-boy stork-girl smile3504

# 202
  • София
bobi_ko , и аз съм в момента на тема легълце и матрак. Гледах в нета на Тед :

http://www.ted.bg/?page=cms_instance&structure=mattress& … a26eed70ed4b4fc21

на Хепи Дриймс: http://www.happydreams-bg.com/main.php

и на Магнифлекс.

Според мен на Магнифлекс са най-добри (но не ме питай защо, просто внушение  Thinking ), но са и най-скъпи.

Утре сме на обиколка за легло до Дибо и може да минем да видим и магазина на Хепи Дриймс.

# 203
Не си взимайте на ТЕД - ужасни са. Т.е. не знам за детските де, но големите матраци са повече от ужасни - хлътват много бързо Sick. А Магнифлекс би трябвало да са най-фобри - не случайно са с 5 години гаранция  Peace

# 204
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Някой да знае от къде мога да си купя или поръчам СЛИНГ?

# 205
здравейте

за матраците на тед за големи хора и аз не съм доволна имаме си 2

сега за новата спалня си купихме матрак от пемолатекс (надявам се така да се пише  Embarassed) с 10 год гаранция и е български излезна ни 400лв, но си заслужава. и детски мислим да вземем на същата фирма (100 лв. ако не се бъркам), не мога да се сетя за името ако някои се интересува ще се разровя при документите и ще открия името. за информация на пловдивските мами сме го взели от магазин дизма.

ая да те попитам за крема на чико, който е за зърната какви са му съставките. днес на лекцията ни говориха точно за тези кремове и казаха, че на бг. пазар има 3 вида (аз ги поправих, че са 4 защото не споменаха на чико) казаха да не взимаме гармастан , а другите не им записах имената защото съм решила да си взема чико, но казаха за тях че са напълно натурални и не се нуждаят от изплакване и единият бил с алое вера (някой беше споменал че алоето предизвиква алергия при бебетата а този крем струвал 50 лв   #Crazy).

малко се пообъркаш с обясненията дано сте ме разбрали  Embarassed

# 206
Надявам се да съм те разбрала  Joy.
Крема, чиято мостричка ползвам е Авент и освен медеицински ланолин не съдържа нищо особено - т.е. без алоета и такива екстри и не се плакне  Peace

# 207
  • София
Aya , от къде сте взели матрачетата магнифлекс?

Майчета, имам един леко неудобен въпрос  Embarassed - става дума за гърдите. Откакто забременях, гърдите ми, освен, че се уголемиха, но и станаха доста стегнати, като даже бяха болезнено стегнати в началото. След това бяха просто стегнати, но напоследък няма такова нещо. Едни такива отпуснати и меки са Embarassed Rolling Eyes . Според вас това нормално ли е? А и нямам никаква коластра или нещо такова от гърдите.

А и още нещо, всички ли сте започнали да подготвяте гърдите си за кърмене, като ги мажете?

# 208
Единия го взехме от АИКО, а другия от един магазин в Люлин. Но ги има доста масово и навсякъде са по 99лв.  Peace

За гърдите, и при мен претърпяха същото развитие и сега са доста отпуснати  hahaha. Смятам, че не е ненормално. А що се отнася до коластрата, също не съм имала досега, а не веднъж на училището ни повториха, че това дали имаш коластра (всъщност това било пре-коластра) или не не е гаранция за мляко  Wink.

# 209
Кати, сега виждам че можеш и от ДаНет да си го купиш даже и ще ти го доставят на място  Flutter. 99лв е малкия размер - 60х120.

Дейзи, не съм чувала досега да продават тул слингове - но има доста теми за това как да си направиш - кажо ако не можеш да откриеш.

Общи условия

Активация на акаунт