91 НЕГ "Проф. Константин Гълъбов" - Тема 11

• 95 359
  • 601
  •   1
Отговори
# 195
  • София
На сайта вече е качена и програмата за първи срок. Това също е много позитивно. Направи ми впечатление, че Ирина Велева ще води часове и на 8В, и на 8Д клас! А също и на 9В.

# 196
На сайта вече е качена и програмата за първи срок. Това също е много позитивно. Направи ми впечатление, че Ирина Велева ще води часове и на 8В, и на 8Д клас! А също и на 9В.
Не беше ли обичайно класните да водят езика на 8-мите класове?! Ново началство, нови порядки явно...

# 197
  • София
За кратко беше радостта ми, че Берендт си е заминал. Явно сърдечните му трепети в БГ са му попречили да прояви здрав разум и да освободи децата от безсмисленото си присъствие.  Уви - отново фигурира в програмата.

# 198
Не беше ли обичайно класните да водят езика на 8-мите класове?! Ново началство, нови порядки явно...

Класните ще си водят часовете, Велева ще има само два часа седмично (т.нар. ИУЧ), през които ще проверява домашни и ще обяснява ако има пропуски в домашните. Втория срок ще има само 1 час седмично с 8В.

# 199
Благодарение на новата директорка са коригирани и часовете за втора смяна - ще свършват в 19:00 вместо 19:30.

# 200
В 11 и 12 клас не се ли прегрупират пак класовете, според избраните специални предмети, като Бел и История, Математика и Физика и т.н.?

# 201
  • София
В 11 и 12 клас не се ли прегрупират пак класовете, според избраните специални предмети, като Бел и История, Математика и Физика и т.н.?
Ako  не се лъжа, в краяна миналата година тук се спомена, че ще са доста  по-разчупени опциите за профилиране, тоест няма да са вече фиксирани двойките.  Ако е така, няма как да има  преразпредление по класове. Просто най-вероятно ще има  групи  по профилиращи предмети, но за останалите предмети (примерно математика ООП, БЕЛ ООП, немски,физическо, английски ) децата ще са си в своя клас, както беше  всъщност и в последните години въпреки фиксираните двойки. Онова преразпределение по класове за 11 и 12 клас, което помни Хели от големия си син, беше при децата по старата система.

Последна редакция: сб, 14 сеп 2024, 12:37 от Просто русалка

# 202
  • Sofia
Няма как да се "изгони" един учител (или какъвто и да е работник) или поне е много трудно. Разгледах програмите на класовете и е търсен някакъв вариант. Нормативът е 18 часа седмично. Директорката явно се опитва и вълкът да е сит, и агнето - цяло.
На мен също ми хареса, че е махнат интервала между двете смени и така децата от втора смяна ще свършват една идея по-рано.
Дано се запази тази практика да не "сдвояват" профилните предмети!

# 203
Ako  не се лъжа, в краяна миналата година тук се спомена, че ще са доста  по-разчупени опциите за профилиране, тоест няма да са вече фиксирани двойките.  Ако е така, няма как да има  преразпредление по класове. Просто най-вероятно ще има  групи  по профилиращи предмети, но за останалите предмети (примерно математика ООП, БЕЛ ООП, немски,физическо, английски ) децата ще са си в своя клас, както беше  всъщност и в последните години въпреки фиксираните двойки. Онова преразпределение по класове за 11 и 12 клас, което помни Хели от големия си син, беше при децата по старата система.

Благодаря! Аз съм останала с грушно впечатление явно. Това е добра новина, за мен.😊

# 204
  • София
Интересен списък с носителите на национални дипломи 2024 ми попадна Simple SmileДа, броят им (цели 120) доказва малко или повече твърдението, че  ДЗИ миналата година бяха по-лесни в сравнение с преди ( в други години въпросните наградени са едва 15-20),  нищо че доста хора го отричат. И все пак тези ученици и учителите им заслужават поздравления. Въпросните 120 притежатели на национална диплома за цялата страна са с успех 6,00 по всичко от 11 и 12 клас,  с две максимални оценки и на ДЗИ, с различни постижения в областта на  науката, спорта и изкуството. От тези 120 деца  49 са от София и  са от предполагаемите от всички ни училища.  Simple Smile

Скрит текст:
СМГ - с 12 наградени
91 НЕГ - с 8
9 ФЕГ - с 5
НТБГ, 164 ГПИЕ, 1 АЕГ -  всяка от тях с  4
АК - с 3
18 СУ, 2 АЕГ и ЧУ"Дорис Тенеди"  - всяка от тях с 2
73 СУ, НПМГ и ПЧМГ - всяка с по 1

Последна редакция: сб, 14 сеп 2024, 15:51 от Просто русалка

# 205
В 11 клас програмата е точно така както го е обяснила Русалка.

# 206
  • София по рождение
Няма как да се "изгони" един учител (или какъвто и да е работник) или поне е много трудно. Разгледах програмите на класовете и е търсен някакъв вариант. Нормативът е 18 часа седмично. Директорката явно се опитва и вълкът да е сит, и агнето - цяло.
На мен също ми хареса, че е махнат интервала между двете смени и така децата от втора смяна ще свършват една идея по-рано.
Дано се запази тази практика да не "сдвояват" профилните предмети!
Като начало трябва да отбележим голям напредък за НЕГ с новата директорка! Мисля, че училището ще стане top of the top начело с нея.
Надявам се да не загуби ентусиазма си, заради вечно недоволни и неблагодарни люде.
Промяната е факт и дано това да се отрази на всички нива.
Посрещане, изпращане и дребни детайли не могат да не направят впечатление.
Аз нямам търпение да започват по същество, момъка - също!
Дано и до финала да мога да споделям такива емоции!
Да сме здрави всички, за да върви пътя гладко!

# 207
  • София
Много се надявам, че новата ни директорка чете тук, предвид направените промени в 8-ми клас.
Ще карам направо по позната тема от предни страници - един цял випуск е обречен да не разбере изобщо какво е това Биология. Не става дума за деца, които биха искали да следват медицина (те ще се спасят с частни уроци), а за обща култура. Втора поредна година ще се играят карти, ще има сладки приказки, ще се излиза от часовете (не мога даже да употребя глагола “бяга”) да се рита футбол или на разходка, или просто ще се зяпа в Инстаграм.Sad. Жалко, че не се намери някой млад и амбициран учител да замени това изморено от живота недоразумение. Обидно е за децата, че в гимназията се допуска да вегетират такива “учители”.
Скрит текст:
И понеже някой пак ще скочи да каже, че децата очевидно не са възпитани, само ще отбележа, че въпросната г-жа намира дисциплината на класовете за безупречна и не я притеснява фактът, че няколко класа ѝ показват една и съща тетрадка, за да види колко прилежно си записват новия урок или, че едно и също дете отговаря 5 пъти при проверката за присъстващите, за да покрие липсващите)
Сигурно не се уволнява лесно учител в пенсионна възраст, но изкупителната жертва ще са отново децата.😕

Последна редакция: сб, 14 сеп 2024, 20:15 от Skiorche

# 208
  • София по рождение
Там ли е още? Така и не разбрах коя е тази госпожа.
Директорката е много диалогична и достъпна. Трябва да бъде уведомена в конкретика и мисля,.че ще вземе мерки. На родителската ни каза, за всякакви оплаквания, мнения и отзиви да заповядаме.

А иначе, разбрах, че телефоните ще бъдат събирани в часовете. Безцелното движение по коридорите по време на свободен час, също е преустановено още с идването й (дали?). Та ще е любопитно и за нея, предполагам да направи изненадващо посещение на часа по биология.
Горката, много работа я чака, стига да й съобщаваме за тез небивалици.
Ще ми бъде любопитно.

# 209
  • София
За съжаление видях, че отново фигурира в програмата, освен ако не е нова г-жа със същото име. Повечето учители, а мисля че вече и директорката, знаят как протичат нейните часове. Предполагам, че просто е трудно да бъде уволнена на тази възраст. Иначе още миналата година беше направила внезапна проверка в часа и беше видяла целия хаос. Най-смешното е, че г-жата по Биология (Иванова) изобщо не била забелязала в началото, че директорката е в стаята. 😳 Децата коментираха колко е отнесена.. Аз също мисля, че директорката ще прекрати поне излизането по време на час и ще затегне дисциплината. И аз съм с много добри впечатления от нея.

Общи условия

Активация на акаунт