Задържане на вода (лице)

• 2 209
  • 51
  •   1
Отговори
# 15
Пусни тук резултатите от изследванията на щитовидните хормони и инсулина.

# 16
Пусни тук резултатите от изследванията на щитовидните хормони и инсулина.

# 17
Прегледай темите за препоръка на ендокринолог и избери друг за второ мнение.
Не съм специалист, но като човек, минал през подуването, имах подобни стойности и се оказа, че това, че са в посочените норми, не означава, че са нормални. Конкретно за ТСХ, трябва да е около 2.5. Инсулинът - 4-5. При теб са нагоре.
Витамин Б12 ти е много нисък! Не отлагай приема.
Витамин Д също.

# 18
Прегледай темите за препоръка на ендокринолог и избери друг за второ мнение.
Не съм специалист, но като човек, минал през подуването, имах подобни стойности и се оказа, че това, че са в посочените норми, не означава, че са нормални. Конкретно за ТСХ, трябва да е около 2.5. Инсулинът - 4-5. При теб са нагоре.
Витамин Б12 ти е много нисък! Не отлагай приема.
Витамин Д също.

Какъв тип е било твоето подуване? Моето е такова, че когато погледна надолу, в бузите се събира цялата вода и стават като два балона, на пипане се усеща доста. А като си обърна главата наопаки, направо до очите стига.

Дали проблемът е хормонален изобщо?

# 19
аз така и не разбрах като изключим тези изследвания, които са с резултати в нормите (и аз бях със съвсем нормални, даже лекарите казваха, че са идеални), на нефролог  и кардиолог ходил ли си?

# 20
аз така и не разбрах като изключим тези изследвания, които са с резултати в нормите (и аз бях със съвсем нормални, даже лекарите казваха, че са идеални), на нефролог  и кардиолог ходил ли си?

Не съм.

# 21
Какъв тип е било твоето подуване? Моето е такова, че когато погледна надолу, в бузите се събира цялата вода и стават като два балона, на пипане се усеща доста. А като си обърна главата наопаки, направо до очите стига.

Бузите най-вече бяха при мен.
Тези стойности на ТСХ и инсулина според мен отговарят на симптомите.

# 22

Бузите най-вече бяха при мен.
Тези стойности на ТСХ и инсулина според мен отговарят на симптомите.

Как мога да ги променя?

# 23
С лечение, назначено от ендокринолог. За инсулина и хранителен режим.

# 24
Нямам повече сили, не мога да открия какъв е проблемът. Имам чувството, че съм някакъв единичен случай. Драстично отслабнах и съм около 60 кг, но този мазньоч по лицето си, който ме кара да изглеждам 150 кила, не мога да го премахна. С времето сигурно ще се приема, но за момента ми е отвратително.

# 25
Ходи ли на лекар? Какво е лечението, какви изследвания са правени? Не е нормално да отслабнеш драстично. За мъж 60 кг са много малко, освен ако не до 160 см.

# 26
Ходи ли на лекар? Какво е лечението, какви изследвания са правени? Не е нормално да отслабнеш драстично. За мъж 60 кг са много малко, освен ако не до 160 см.

170 см съм.
Ходих и на дерматолог, и на еднокринолог и на нефролог, проблемът не е медицински…

# 27
А какъв да е?
Не може да задържаш вода и да ти няма нищо. Или да отслабнеш много за кратко време.

На кардиолог пратиха ли те?

# 28
А какъв да е?
Не може да задържаш вода и да ти няма нищо. Или да отслабнеш много за кратко време.

На кардиолог пратиха ли те?

Ами всички изследвания са в нормата, всичко ми е наред уж… Клишетата да пия повече вода и да намаля соленото и сладкото, цяла година не успяха да ми помогнат.. Не съм бил на кардиолог.

# 29
Пак пиша - не е нормално и е вероятно медицински проблем. Не се консултирай с хора във форума, а с лекари.

Общи условия

Активация на акаунт