Задържане на вода (лице)

• 2 214
  • 51
  •   1
Отговори
# 45
Ние тук не сме лекари. Щом те ти казват, че всичко ти е в норма, сигурно е така. Може да има нещо, което не е изследвано. От синузит не се задържа вода, но, да, може да ти подпухне лицето. Алергии изследва ли? От тях може да ти оттича лицето.

Утре ще си правя скенер на глава и синуси, предполагам скенера ще покаже ако наистина има нещо

# 46
Кой ти назначава тези изследвания? Не мисля, че е ок да си правиш самоволно скенер. Ако имаш синузит, няма как да не знаеш - боли глава, имаш секрети и/или запушен нос.

# 47
Кой ти назначава тези изследвания? Не мисля, че е ок да си правиш самоволно скенер. Ако имаш синузит, няма как да не знаеш - боли глава, имаш секрети и/или запушен нос.

Бях на УНГ днес и ми препоръчаха да си направя.
Ами според теб какви опции остават?
Дерматолог, ендокринолог, нефролог, кардиолог отпадат. Дори бях на зъболекар и ми казаха, че нямам проблеми. Освен това скенера ясно ще покаже дали имам задържане на течности

# 48
nikinkolov позволявам си да се включа, погледнах изследванията. Тези вит.B12 и вит.D някой отрази ли ги? И двете са под нормата , а това не е безобидно. Б12 трябва дори да е на горна граница, вит. Д също, а е под оптималната. Някакви други симптоми имаш ли? Трябва ти консултация с читав лекар за тях.

Последна редакция: вт, 01 окт 2024, 20:30 от Feia Dea

# 49
Още нещо. Тук няма да ти помогнат, а с риск да те разочаровам, най-вероятно и лекарите няма да ти помогнат, особено тези в България. Не им се занимава, не се задълбочават, не четат новостите, някои от тях просто не разбират достатъчно.Влез в групата "Хронични възпаления и причини" във фейсбук и напиши подробен пост с всички симптоми, какво е състоянието и прикачи налични изследвания.Освен това има много други групи във фейсбук със сериозна информация и хора, които разбират, включително и от изследвания и симптоми и могат да те насочат. Такава е групата за хроничните, но не само тя. Търси сам, чети и се ориентирай и не слушай глупостите за психиатри и психолози, защото, когато не разбират и не им се занимава, това е най-лесното, а накрая стават инвалиди като мене, в тежко състояние. Възможно е да те ориентират и за инсулиновата резистентност и т.н. Аз досега на читав ендокринолог(при това заинтересован) не попаднах. Щом са препоръчали скенер, направи за твое спокойствие. Но обърни внимание на витамините и на това, което ти писах за групата. Още тази вечер направи пост, напиши го хронологично и дай подробности и изследвания.

Последна редакция: вт, 01 окт 2024, 20:32 от Feia Dea

# 50
nikinkolov позволявам си да се включа, погледнах изследванията. Тези вит.B12 и вит.D някой отрази ли ги? И двете са под нормата , а това не е безобидно. Б12 трябва дори да е на горна граница, вит. Д също, а е под оптималната. Някакви други симптоми имаш ли? Трябва ти консултация с читав лекар за тях.

Изследванията, които качих са от лятото. Ето ги новите, от събота са:

Не знам какво имаш предвид под читав лекар. Отидох при възможно “най-добрия и скъпия” в една от най-елитните болници в цяла България и просто си изми ръцете с това, че проблема не е в неговите сфери и трябва сам да се оправям и търся причината. Нямам други симптоми освен това, здрав прав и корав съм. 

Иначе съм съгласен, че никой няма да ми помогне, с времето се уверих. Дал съм над 3 бона за всичко тази година и все още не съм намерил причината, което е излагация. Отчаях се максимално честно казано и най-вероятно ще заеба проблема и ще си ходя така. Не е нещо фрапантно, има си наистина болни хора със сериозни проблеми, но мене просто ме човърка да намеря причината и да го реша. Витамините ги пия и нямам проблеми с тях вече.

# 51
Година по-късно няма никакво решение на проблемът. Впрочем без да преувеличавам, мисля че моят случай е идентичен и няма такъв друг (прерових много теми и не намерих 1:1 с моят)
А и щом и лекари не искат да се занимават и ми казват; че нищо ми нямало…

Общи условия

Активация на акаунт