Майски бебета 2024г. - Тема 14

• 32 010
  • 745
  •   1
Отговори
# 330
Честит да е Явор - здрав и любопитен да расте!
Аз вече няколко случая чувам, дето панират майки с разни размери, а тези ехографски измервания накрая са толкова неточни... На предпоследния редовен преглед мериха бебето 2900. След това на извънреден след 10 дни пак толкова. Във вторник последно пак толкова, а в неделя се роди 3300. 🤷

# 331
Има отклонения,моя АГ каза по-често са по-малкоот ехограф,не се плашете все пак ❤️
Важното е органите да се развият добре,кг ще навакса

# 332
Честит да е Явор - здрав и любопитен да расте!
Аз вече няколко случая чувам, дето панират майки с разни размери, а тези ехографски измервания накрая са толкова неточни... На предпоследния редовен преглед мериха бебето 2900. След това на извънреден след 10 дни пак толкова. Във вторник последно пак толкова, а в неделя се роди 3300. 🤷
Да и как в почти 39 седмица бебето няма да е готово за навън Sad
Искали да избегнат кувьози ,такива неща
Ама много са плашливи тук,в БГ не е така наистина
Та те още от преди това би трябвало да са готови...
Явно плановото секцио ще ми е на термина 😂..

# 333
zoya.,честито бебе и от мен.Пожелавам ви бързо възстановяване и много да се гушкате Heart

# 334
  • Пловдив
zoya, честит да е Явор! Да бъде много здрав и безгрижен, а на теб пожелавам бързо възстановяване! ❤

За мерките - при мен на предишния преглед АГ даже каза, че няма смисъл да ми дава кг, главата е супер ниско и не успява да се измери съвсем правилно от ехографа заради костта на таза. По някакво замерване ми каза главата, че отговаря на 35 гс (3 седмици назад), което и на двете ни е ясно, че е абсурдно при положение, че на предходния преглед преди седмица е вървял даже с по-голяма глава 2 седмици 😀 От там и цялото изчисление на кг заминава на кино.

Та така, ще е изненада колко ще излезе, но очаквам да е около баткото (около 3,500), вървят доста аналогично като мерки по прегледите 🤷🏻♀

# 335
Аз залагам за второто,че ще е по-малкото от каката 😁
Сравнявам по измервания в 9м

# 336
Честито Зоя! Да е жив и здрав бебешока, на теб бързо възстановяване и да ни разкажеш като имаш време Simple Smile 🌹💐🍀

# 337
Да ,дори на едното място казаха над три ,а сега изведнъж и три няма,дребна била, още не била готова
Именно ,че за БГ знам ,че е така ,и им казах,че там дори в 37 се вадят бебчета без проблем ,и казват прекалено е малка и може да не успее да се адаптира и се ужасих
Реално е качила за две седмици около 120-150 гр ,и за това пак явно качва нещо и ще чакаме до термин ,и понеже имам проблеми с шийката и не съм за нормално ги питам,ами,ако тръгне и те ми отговориха,че са там и веднага да отида 😐
Нз и аз какво да кажа,освен ,че с куфарите с определена дата ни върнаха и то притеснени..

И все пак се моля и надявам да е добре и скоро да си я гушна ,правилата явно са им други тук,отделно нямат и апаратурата вероятно ,като там предполагам,страх ги е
Стискаме палци всичко да е наред с бебешорка!

zoya. Честит Явор! Здрав и благословен да бъде!

# 338
Йей, още един малък Явор. 💙 Честито и на теб, zoya! Да бъде много здрав и безгрижен! А ти бързо да се възстановиш.
Наложи ли се индукция в крайна сметка?

Мимс, много кофти че са те върнали след цялото чакане и настройка, но дано да е за доброто на бебка. На мен днес на прегледа също ми казаха, че измерванията в тези седмици са много условни и неточни .

Иначе моята девойка я измериха 3,450. Главата вече си е ниско долу и отговаря на 41г.с (BPD 10cm 😯), но се надявам да е точно заради това, че е трудно да се измери хубаво.
Караха ме да повтарям тоновете, защото първите бяха много високи. Отделно, точно днес случих да има специализант заедно с моя АГ, така че прегледа за разкритие ми го правиха не един, а два пъти. Бях се подготвила да е болезнен, а всъщност не беше, но пък и нямам никакво разкритие все още. Така че ще си чакаме. Simple Smile

Последна редакция: пн, 29 апр 2024, 18:55 от Iffsy

# 339
  • Пловдив
Честит да е Явор! Микс, всичко ще е наред, наистина измерванията на ехографа често може да заблудят, имай предвид.

# 340
zoya , честит Явор! Да расте здрав, щастлив и игрив! Ти бързо да се възстановиш. ❤️(Супер дата си е избрал съдейки по моя син 😀)

Iffsy, моят го премериха в 37 г с. BPD 41, но АГ ме успокои, че то си излиза по-голямо. Излезе си с нормална глава 35 см обиколка.
Но този път доктора, който ме прие го измери супер точно, въпреки че каза че не хваща добре главата заради симфизата. Каза 3300, роди се 3320 😄
мимс, стискам палци. Не знам как само по-ехограф са го преценили. Да не говорим, че адаптацията не зависи баш от килограмите. Баткото ми се роди 2920 и беше с по-добра адаптация от бебока(3320).

# 341
Благодаря,не знам и аз ,презастраховат я явно ,плашливи са.Приех го ,надявам се да е за добро това чакане до край за секцио и като се роди да си е супер и най-накрая да минат тези тревоги и да си я гушна вече.🥹
Тези хормони обаче ,като те ударят и какво да се прави вс. по-емоционално и изнервено приемам

Последна редакция: пн, 29 апр 2024, 19:08 от Mims1900

# 342
Честит Явор, zoya. Да е жив и здрав, да хапва добре, а на теб бързо възстановяване ☺️

Да измерванията на ултразвука са страшно неточни, странно как вземат решения на базата на това.
Огнян го мериха 3100 2 дена преди да се роди, а излезе 2740

# 343

Iffsy, моят го премериха в 37 г с. BPD 41, но АГ ме успокои, че то си излиза по-голямо. Излезе си с нормална глава 35 см обиколка.
Но този път доктора, който ме прие го измери супер точно, въпреки че каза че не хваща добре главата заради симфизата. Каза 3300, роди се 3320 😄

Това звучи доста успокояващо наистина! 🙂 Аз имам чувството, че АГ нарочно го изтъква всеки път, въпреки че е уж на шега, за да види дали няма да си променя мнението и да поискам секцио. Но аз не се впечатлявам особено и днес официално ми даде разрешение за естествено раждане! 🥳

Пропуснала съм, че баткото е рожденик днес! Да ти е много здрав и щастлив и да бъде батко за пример! 😊

# 344
Нашата кака какво й става от вчера сяда в коша за пътуване ....схлупена там...то си беше нейното ама все пак...може да го счупи 🫥цял ден забележки

Общи условия

Активация на акаунт