Майски бебета 2024г. - Тема 14

• 30 079
  • 745
  •   1
Отговори
# 390
Днес бях на преглед, бебчо е 2900гр влизам в 36гс. Доктора обаче ми вика, че има калцификати на плацентата. Успокои ме, че е нормален процес на стареене, но аз май продължавам да се притеснявам. Някоя с подобен случай?

mims, стискаме палци бебче да наддава. Хапвай месце, яйца и протеин на шейк може да си правиш.

Аз съм ня Биозин мама 2х1 още от началото на бременноста. Даже ми казаха всички витамини, желязо и магнезий да спра в деня на секциото.. та дотогава ще съм си с шепите хапове Joy

# 391
Биозина съм го разделяла на два приема

Напълно разбирам и аз много се ядосвам 🤯на нашите основно на майка ми....идва тук уж да помага разбутва,чисти...пак аз гледам детето,голяма помощ.....сто въпроси,препоръки все едно падам от небето....
И аз докато не вляза ще си пия ферото.
Наистина утре е МаааЙ🫢

# 392
Мимс,прикачам ти снимка от ефографа на баткото ,за да видиш как и той уж изостава с 2 сед.Бяха ме наплашили страшно много ,че не наддава и ще трябва да го вадят,но за щастие той се роди 2,940 в 37+4 ,напълно съразмерен,дишащ сам и здрав! Всичко ще е наред не се притеснявай!

# 393
Здравейте мами и бъдещи мами Simple Smile
За първи път пиша, но пък отдавна следя темичките ви, които са ми супер полезни. И ето ме, регистрирах се макар и в края на бременността.
Термина ми е 30.05 и чакаме момченце Simple Smile Първо раждане (надявам се) естествено. Ще се радвам  да комуникирам с вас занапред. Честито на всички вече родили мами. Пожелавам здрави и весели  бебчета, а на мамите бързо възтановяване и много щастливи мигове.

# 394
Мимс,прикачам ти снимка от ефографа на баткото ,за да видиш как и той уж изостава с 2 сед.Бяха ме наплашили страшно много ,че не наддава и ще трябва да го вадят,но за щастие той се роди 2,940 в 37+4 ,напълно съразмерен,дишащ сам и здрав! Всичко ще е наред не се притеснявай!

Благодаря ♥️Да са ти живи и здрави и баткото и бебока,явно понякога не са правилни тези измервания и ни плашат...Мен в 38+ ме върнаха ,защото било рано и била малка,а бях за планово секцио,но пък от друга страна поне наистина насила не я вадим,защото нито една контракция нямам,нито разкритие ,може да си дойде наистина на термин,може и сама да си избере датата♥️Вече толкова чакам да я гушна ,но искам да е добре така,че нека си постои още в коремчето
Казаха ми ,че е добре иначе ,като цяло ,но че не е за вадене готова още при,което се учудих, и притесних,защото попринцип в девети месец знам,че би трябвало бебоците да са готови.Но всеки си има дата явно не винаги можем всичко да планираме

Последна редакция: вт, 30 апр 2024, 12:31 от Mims1900

# 395

Много успокояващо. Благодаря! И на мен от 2 месеца ми говорят само за изоставане, преждевременно раждане, секцио и т.н.
С баткото пък слушах за голямо бебе, голяма глава, как няма да може да излезе и пак вода от 10 кладенеца само и само да ме вкара в графика за секцио. Е "голямото бебе" се роди 3200.

Добре дошли на всички бебчета. Нека са здрави, много да си хапват и да спинкат.🍀

# 396
Моя приятелка роди в 36г.с 2,200 бебе и не е бил в кувьоз.Всичко ще бъде наред момичета!

# 397

Много успокояващо. Благодаря! И на мен от 2 месеца ми говорят само за изоставане, преждевременно раждане, секцио и т.н.
С баткото пък слушах за голямо бебе, голяма глава, как няма да може да излезе и пак вода от 10 кладенеца само и само да ме вкара в графика за секцио. Е "голямото бебе" се роди 3200.

Добре дошли на всички бебчета. Нека са здрави, много да си хапват и да спинкат.🍀
И ние минахме през опасност от спонтанен ,преждевременно,ненаддаване достатъчно ,обясняване за кувьози и адаптация тн,какво ли не ме стресираха и мен.Луда калинка ме направиха,а ми е и 1 бременност и всичко преживявам за първи път и е ново за мен.Вярвам силно ще са добре и притесненията ни дано са били напразни и да си ги гушкаме тези сладури

И аз благодаря за успокоението

# 398
Само да отблежа,че той от самотп начало вървеше 2 сед напред и изведнъж изостана с 2 сед.Казаха,че може да е след прекарания ковид,но аз бях на легло 10 дена с температура и кашлица.

# 399
И при мен така вървеше си нормално според срока през цялата бст до тук, и изведнъж при поредното замерване разбрах,че е две назад

# 400
Мимс, кака ми роди секцио, като измерваха дъщеря й 3400 на ехограф, при ваденето се оказа 2650, така че всичко е ориентировъчно. Помня, че за нея беше голям шок, но не се наложи да я слагат в кувьоз. Напълно здрава си беше. Стискам палци, скоро да се гушкате и с твоята госпожица, ти правиш всичко по силите си.

Аз нещо почнах да се изнервям на въпроси от сорта на кога ще раждаш, не роди ли вече, хайде няма ли да раждаш .. даже мои познати почнаха да залагат кога ще е .. сега отивам към Шейново и не знам ако ме питат за индукция дали да приема.

# 401
На мен АГ ми каза, че плацентата е 3та степен, което малко ме шашна, но не направи коментар за нещо лошо. Днес завърших 37 гс. Чакаме си и това е.
Секс, движение и там всичките съвети съм вкарала в действие, та да видим.

Не знам какво да те посъветвам Yana, това са едни такива решения, които човек трябва да вземе за себе си, а са трудни. Аз като един крайно нерешителен човек, не знам как ще отговоря на такъв въпрос.

# 402
Не се ядосвай. Моите в началото ми казваха " Кажи от сега кога точно ще раждаш, защото ние имаме планове за почивка и трябва да се организираме". Тогава бях в 3-4 месец бременна. Как да им кажа точна дата?!
Доскоро мрънкаха,че са си отменили почивката за по-късно, а като видяха как след преглед се мести дата за термин, спряха да говорят на тази тема и започнаха, че няма време вече за нищо, че бебето ей сега ще се появи и сме до никъде.
И моята свекърва каза, че ще гледа детето (първо ми е), за да сготвя и изчистя.
Аз й казах, че няма нужда и сама ще се справям, a тя отговори, че живея в измислен свят и въобще няма да мога да се справям с мъж и дете.
За себе си реших,че през тази бременност достатъчно пъти бях ядосана и притеснена, че и сега в края на бременността да се впечатлявам на всеки.
Не се ядосвай, почивай си повече и прави това, което ти усещаш, че е редно.
Аз пък се ядосвам за друго, свекърите щели да ходят на 25 юни на море и ако тогава се паднела погачата на детето да сме ги били чакали . От къде на къде направо не можах да повярвам какво ми се казва… И все ми обясняват като се родило бебето щели да взимат баткото да го гледат, та да го взимат сега аз сега имам повече работа и нужда от помощ.. Но не вече изобщо не желая да слушам нищо и никой само се ядосвам честно…

# 403
И моята свекърва понякога ми опъва нервичките и не само тя ,вече и аз не отдавам голямо внимание на  глупости ,каквито и да са те,от толкова нервиране непукист станах 😂говорят ми нещо,викам да ,и после забравям 😂Правя си ,квото си знам

# 404
Искрено се смях на " няма как да се справиш с мъж и дете". Какво толкова трябва да се справяш с мъж 🤣 да не би и него да дондуркам, къпя и храня. Моят толкова грижовен е станал чисти, оправя, готви. Разчитам повече на него за помощ от колкото на майка ми, та не знам за какво гледане говори свекърва ти 😅

Общи условия

Активация на акаунт