Азиатска козметика и грим - тема 28

• 76 571
  • 759
  •   1
Отговори
# 660
Точно в Азия този вид масаж е популярен. Аз се запознах с него горе долу по времето, когато започнах да ползвам азиатска козметика, преди вече близо 15 години, когато живеех в Азия. Лимфодренажният масаж мести лимфата, заради това лицето изглежда по-слабо ако има проблеми с подпухването. Той НЕ гори мазнини по лицето, изобщо когато отслабваме и разграждаме мазнини НЕ Е възможно да си изберем откъде да сваляме и в каква последователност.

За подпухване под очите може да се ползват eye patches, азиатски има безброй видове. Аз ползвам всеки ден защото имам проблем с подпухване и вършат някаква работа, но не правят чудеса. Горен клепач никога с нищо не съм мазала. Много хора имат проблеми действително ако слагат там козметика и е хубаво да се внимава, тъй като там кожата е тънка и чувствителна.

# 661
Благодаря за съветите и препоръките!
Долният клепач не ми създава грижи, там ежедневната рутина си върши работата и ако има понякога сенки или подпухване, пачове и кварцов ролер бързо помагат. Но отгоре подпухването много ме дразни и дано след жегите плюс мерките, които ще взема, да се овладее. Което подейства, ще го споделя нататък.
Хубав ден на всички и свежи кожи!

# 662
Joy
Аз не се срамувам от лицето си, показвала съм го многократно (без да го затривам), както и подробно съм писала за начините, по които го поддържам. С идеята (каквато е и целта на този форум) да бъда полезна за тези, които се интересуват.
Mama xxl сподели за определен проблем, на който аз съм намерила адекватно практическо работещо решение. Всички други умишлено предизвикани, нахални и груби спорове са излишни.
Grinning не става въпрос за срам, а за поведение във виртуалното пространство и е липса на аргументи от твоя страна, както казах, сбъркали сте темата с лимфодренажните масажи, относно популярността им съм наясно и тя е предимно за тяло, който е искал си е набавил нужната информация и гледните точки за ползи и вреди от него, а те могат да бъдат много извън козметичния ефект при доста организми. Който иска пълната информация ще си я намери и не се доверява на представящи се гурута, които смятат, че са открили вълшебната пръчица.

Последна редакция: нд, 25 авг 2024, 15:45 от zari65

# 663
Да поясня за продукта, който е показан във видеото, което постнах!

При така поставеният въпрос от питатаща се замислих кой конкретно очен продукт от азиатските съм виждала изрично поставен на горния клепач и се сетих само за този - Sulwhasoo Timetreasure Invigorating Eye Serum. Имала съм го, хубав е, дори ако не се лъжа може да има няколко капки останали в шишето. Ползвах го с очния крем от същата линия. И да - вървеше си в комплекс с масажорчето (много тежко и със златно покритие) и масажът на тази зона си беше част от ритуала! Излишно е да казвам, че до масаж аз стигах от дъжд на вятър!

Но ще хвърля поглед и на сайтовете на производителите на други мои любими азиатски очни серуми, защото честно казано не мога да твърдя със 100% увереност какви са препоръките за ползване. Но по принцип продуктите поставени относително близо до очите си "мигрират" сами, както знае всяка от нас, която е ползвала трет Wink

В момента ползвам ето този: History of Whoo Cheongidan Illuminating Regenerating Eye Serum
За него пише това: Use appropriate amount of Illuminating Regenerating Eye Serum at any time of the day, on its own or before Radiant Regenerating Eye Cream. Dab on and smoothly apply over eye contour area from the inner corner to the outward. Massage afterwards for better absorption.

^^^ Този продукт е един от бестселърите на бранда!

Друг любим беше този, също беше с масажор : DONGINBI Red Ginseng Power Repair Intense Eye Serum
Инструкции за употреба: Spread with circular gesture on the eye zone for penetration. Use massager to stimulate points above and under eye for better effects.

Ето този също беше не лош 2 лета подред: Su:m37 - Water-full Timeless Water Gel Eye Lifting Essence

Инструкции за ползване: Pat lightly along the eye area with fourth finger.

И последно една колаборация на Аvon с Isa Knox - Isa Knox LXNEW Ultimate Rejuvenating Eye Serum - много лек и приятен продукт!
AM/PM: Apply gently around eyes before moisturizing.

KEY INGREDIENTS
• Ceramide – Helps visibly replenish skin’s moisture barrier around the eye area and keep it looking firm and smooth.
• Niacinamide (Vitamin B3) – Helps visibly soften fine lines and wrinkles and diminish the appearance of dullness.
• Panthenol (Provitamin B5) – Improves skin hydration.

Та това е моят скромен опит с азиатски очни серуми.

PS A, ама разбира се, и популярният Joseon също се води серум!
Beauty of Joseon Revive Eye Serum Ginseng + Retinal

Последна редакция: нд, 25 авг 2024, 19:28 от Agent Provocateur

# 664
Чудесно изглеждат! Последният го имам и си чака реда за есента. Него мисля за цяло лице и шия да използвам.

# 665
Той на мен много ми харесва, и като консистенция, и като усещане и е много бюджетен. Нямам дразнене в около очната зона или някакви проблеми, но аз честно казано с никой крем не съм имала така че може би не съм критерий. Ако мислиш да ползваш на цяло лице заради ретинала имай предвид, че концентрацията е доста ниска, 0.02% ретинал.

# 666
^^^ Mama xxl, a нищо не пречи да се пробва и лекият масаж, който препоръчват във първият клип!

Линa, за лято виж и розовата серия на Whoo, изобщо ако ще купуваш нещо на бранда това видео е добре да го изгледаш 1-2 пъти и прочети и ето това ревю:
https://www.reddit.com/r/AsianBeauty/comments/1e1zpb2/review_the … ongidan_line_and/

Catalano, amore mio! Защо не казваш, прекрасна, че новият продукт на гадовете е преформулирания 3-то поколение продукт, но и с ново име Grinning Агентът е албански реотан! 25 мин се блещих, чесах, рових, докато загрея, че Bichup Self Generating Anti Aging Essence (2? генерация)  = Bichup Self-Generating Anti-Aging Concentrate (3 генерация! 2021) = Bichup Ultimate Recovery Youth Serum (4 генерация! 2024). Разбира се, не са идентични, но са прераждания на един и същ продукт! Изприщих се, честно Grinning Нали нямам никакъв опит с тази линия!

https://whoo-hk.com/en/productdetail/ultimate-recovery-youth-serum
https://whoo.sg/product-category/bichup/
https://whoo.com.my/face-body/product-range/bichup
https://thewhoo.com/product/mall_list.html?cate_no=101
https://themonodist.com/the-history-of-whoo-bichup-line/

И каква е сега тази нова Royal Regina линия!?!

Последна редакция: нд, 25 авг 2024, 20:19 от Agent Provocateur

# 667
  • Den Haag
Някъде във фейса, някой беше споменал, че от ретинал и ретинол се  получавало окосмяване. Това може ли да е вярно?

# 668
Ами аз съм мазала такива продукти само по лицето и не съм се окосмила допълнително от тях. Честно казано за първи път чувам.

# 669
  • Prismatica Aerie
Catalano, amore mio! Защо не казваш, прекрасна, че новият продукт на гадовете е преформулирания 3-то поколение продукт, но и с ново име Grinning

И каква е сега тази нова Royal Regina линия!?!

Казала съм, и отзив съм дала. Blush Но съм и наясно, че малцина ми четат романите.
https://bg-mam.ma/p/1650641/47948571
https://bg-mam.ma/p/1650641/47949666

Royal Regina e за 20+. Gong Jin Hyang Soo (розовата линия) - също.

# 670
  • софия
Но ще хвърля поглед и на сайтовете на производителите на други мои любими азиатски очни серуми, защото честно казано не мога да твърдя със 100% увереност какви са препоръките за ползване. Но по принцип продуктите поставени относително близо до очите си "мигрират" сами, както знае всяка от нас, която е ползвала трет Wink

Чудесен поглед и обзор, прекрасни неща си показала, Agent!
И сега, при така цитираните "упътвания", ще ги слагаме ли върху клепач, или не?Confounded

# 671
Казала съм, и отзив съм дала. Blush Но съм и наясно, че малцина ми четат романите.
https://bg-mam.ma/p/1650641/47948571
https://bg-mam.ma/p/1650641/47949666
Извинявай, мила! Някъде съм бляла на 26 Април и/или съм чела форума на червен светофар (често ми се случва!) А относно "романите" да не си посмяла да ги съкратиш! Чудесно изчерпателни са!

Чудесен поглед и обзор, прекрасни неща си показала, Agent!
И сега, при така цитираните "упътвания", ще ги слагаме ли върху клепач, или не?Confounded
Аз си ги слагам, но никой не убеждавам и не агитирам как да си маже серумите. Всяка си има огледало, ако подпухне 2 пъти след серум на клепач на третия път няма да се намаже си мисля аз Simple Smile На мен не ми се е случвало след серум, но след повечко сол и/или купон - да.

Доказателство, че прочетох внимателно всичко!
През 2010 ли го пускат на пазара?!

Последна редакция: пн, 26 авг 2024, 00:46 от Agent Provocateur

# 672
  • Prismatica Aerie
...но след повечко сол и/или купон - да.
А, да си дойдем на думата! Dart
 Всичко нанасям така, както ми понася. На клепач нанасям абсолютно цялата си рутина, вкл. и ретинала, защото не ми причиняват подпухване.

Скрит текст:
Обаче се храня интервално и нисковъглехидратно, защото съм от ония, дето предпочитат бръчки пред наднормено тегло(да, да, знам как 1-2 килца отгоре опъват кожата, но не, благодаря), съответно се  движа много, вдигам тежести и си въобразявам, че спортувам, редувайки различни глупости, пия доста вода, набивам добавки и така вече 20 години. Движението ми е като дишането, мазането - също. Grinning
Та дали подпухваме от кремове или начин на живот, или пък комбинация от двете - е строго индивидуално, струва ми се.

Отделно, като чуя "така трябва" или "така се прави", спирам да слушам. Който има нужда от правила, може да си създаде персонални такива.
Всяка си има огледало, ако подпухне 2 пъти след серум на клепач на третия път няма да се намаже...Misc Mega

PS

Доказателство, че прочетох внимателно всичко!
През 2010 ли го пускат на пазара?!

"Bichup Ja Saeng Essence [launched: October 2009, formulated and manufactured by: LG Household & Health Care]"

# 673
Движението ми е като дишането, мазането - също! Grinning
Tихо, Бруте, че току що изгребах 11 км и нямам сили останали да си поръчам мазилото, за което ме подкокоросваш от 26 Април насам Grinning Hug Grinning Отивам да си изпия магнезия и другите добавки!

^^^ Човек да не те закачи деликатно за 14-те години и 9.8 мил в оригиналния текст Wink

Последна редакция: пн, 26 авг 2024, 00:44 от Agent Provocateur

# 674
Провокирана от споменаването на идебенона на make prem, който харесвах, но съм ползвала доста отдавна, извадих наличния на Mary May. Кожата ми го пие все едно не е виждала течност. Както сложа половин пипета и потупам и вече е попило, слагам по няколко пъти и то попива ли попива, за размазване въобще не говорим да се стигне. За 2 слагания лицето ми попи една трета от ампулата.

Прословутият черен чай на супер цена в момента
https://www.yesstyle.com/en/pyunkang-yul-black-tea-line-gift-set … ml/pid.1115013077

Общи условия

Активация на акаунт