Азиатска козметика и грим - тема 28

• 76 508
  • 759
  •   1
Отговори
# 675
Когато прочета, че няколко капки серум били достатъчни се смея с глас.
Ежедневно доволно количество няколко слоя тонер и по 2 пълни пипети серум вместо пр. приоритетно мазане с крем от същата линия - разликата е огромна: напоена, хидратирана и подхранена с активи в силна концентрация кожа.

# 676
Серията Pyunkang Yul - Black Tea Line как е като консистенция антийдж грижа сравнена с MISSHA - Chogongjin Youngan.
Привършва ми Youngan/много ми харесва / и се чудя на нея ли да остана или да взема черния чай .
В yesstyle има и някакво олио и този крем ,който е по-голямо количство на по-ниска цена MISSHA - Chogongjin Youngan Jin Overnight Cream , видимо от картинката е различен от другия и олио има , поне за мен са нови .
Каква им е разликата с другите ?

# 677
  • софия
Overnight е много мазен, той си е възтежичка нощна маска.
Аз я измазах, но малко насила, за сравнение на мен най много ми допада Overnight  на Sulwasoo.

Последна редакция: вт, 27 авг 2024, 17:20 от swetulka

# 678
Щях да попитам същото, с тая разлика, че не познавам продуктите на Missha. Докато на Pyunkag Yul съм взимала доста неща и съм възхитена.
И двете серии на марките са много хвалени, та затова се двоумя.
Ако все пак се реша за Миша,  коя серия, Youngan или Sosaeng, е по-подходяща за 40+ кожа  и по- хладно време ?
Предварително благодаря за отговорите ви !

Последна редакция: вт, 27 авг 2024, 16:21 от Briliant

# 679
Хмм, стана ми интересно защо на US сайта на Миша го няма този овърнайт крем. Реално това ще да е нощната маска, най-оклузивното възможно.

Гугъл транслейт реално е задобрял във превеждането на картинки! Обикновено ползвам телефона си насочен към монитора, но и гаргите ми се смеят вече на тази поза, та сега опитах без да привличам внимание през сайта:
https://translate.google.com/?sl=auto&tl=bg&op=images

Ако все пак се реша за Миша,  коя серия, Youngan или Sosaeng, е по-подходяща за 40+ кожа  и по- хладно време ?
Youngan е най-най-най-антиейдж линията на Миша. Разбира се, всичко зависи от кожата и състоянието и, но за 40+, освен ако не е брутално суха и студа е -20С аз бих казала (лично мнение!) Sosaeng.
Ако годините са по-скоро 50-, много суха кожа, очевадни перимено симптоми, то тогава Youngan.
Моята 50+ год приятелка я хареса, но за мен идва тежка (50-)

PS Одил имаше едно видеo, знам, че съм го запазила и сега ще го изкопая на какви години какви активни антиейдж съставки да търсим. Много полезно! Та сингъл съставките като чая бяха по-скоро в трийсетака, ако не се лъжа... НО за да съм коректна PY дефинират черната серия така:
"Pyunkang Yul chooses "Kombucha" over regular black tea is because of the fermented enzymes that amplify skin absorption. The Polyphenols and Catechins in fermented black tea help firming and anti-aging, making it ideal for individuals in their 30s and 40s."

Сек да намеря клипа:

^^^ пуснете си автоматично генерирани субтитри и превода им към български, ако се налага!

Тук коментира Sosaeng:

https://www.theperiodacupuncturist.co.uk/post/the-seven-year-cycle

Последна редакция: вт, 27 авг 2024, 17:17 от Agent Provocateur

# 680
Здравейте. Активно Ви чета, но съм писала само няколко пъти. От почти три години използвам КК, като последната 1 година не е чак толкова редовно. В момента кърмя и кожата ми е доста различна от преди бременността и кърменето . В момента всичко, което сложа, се "изпива". Бих искала да ми препоръчате някаква серия за 40+ (ще стана на 41г.), без витамин А и производните му, за нормална, може би клоняща към комбинирана кожа. Виждам, че доста коментирате Missha, The history of whoo, Shesiedo, Sulhwasoo. От изброените марки имам Time revolution night repair ampoule и съм доволна. Ползвам и ниацинамид, така че може и тази съставка да се съдържа в състава им.
Благодаря на всички отзовали се.

# 681
Здравейте! Не знам до колко въпросът ми е подходящ за тази тема, но смятам, че щом се интересувате от азиатска козметика ще ме разберете най-добре Simple Smile От години не съм ходила на козметик за оформяне на вежди, защото в гимназията ми ги оформяха с малко по-остра чупка отколкото те имат естествено. С възрастта обаче осъзнах, че не са симетрични и сякаш утежняват клепачите ми. Иска ми се да се консултирам с козметик, който ще съобрази с останалите черти на лицето ми и ще комуникира какво би изглеждало добре и какво не. Азиатските вежди сякаш ги оформят така, че да правят лицето по-нежно. Това е търсеният и от мен ефект. Ще съм благодарна, ако някой ме ориентира с координати за град София. Благодаря!

# 682
  • софия
Щях да попитам същото, с тая разлика, че не познавам продуктите на Missha. Докато на Pyunkag Yul съм взимала доста неща и съм възхитена.
И двете серии на марките са много хвалени, та затова се двоумя.
И аз все пак бих препоръчала да започнете със Sosaeng.
Сatalano беше обяснила преди време, че разликата е във вида жен шен-червен и черен.
Aз разбира се, ползвам Yonagan, защото имал и антипигментационно действие.
По невнимание преди години съм имала и въпросното олио (още в старата, лилава опаковка). То се води first, разбира се не е почистващо, но не е точно класическо масаж-но. Попива в крайна сметка, възможно е да се наслагват следващите стъпки, но честно да кажа, не видях смисъл в него. Серията задоволява и най - сухата кожа без него.

# 683
  • Germany
Да обаче азиатките имат някак си прави вежди. Наистина ги прави да изглеждат по-младички и някак си cute 😉 Като че ли при европейките по-рядко се срещат такъв вид вежди, освен ако не ги оскубят до половината и после да се дорисуват. Мисля си, че на човек най си му отиват рождените вежди, или поне да се следи тази линия.
Глася се да пазарувам нещо новичко, но още не знам какво. Чета ви, да си избистря какво ми се иска. Може би ще взема да пробвам Миша, която обсъждате. Скоро не съм ползвала нищо тяхно.

# 684

PS Аз много харесах подхода ви да търсите професионалистка, която да ви даде препоръка. Защото между азиатските и европейските лица има някои разлики и това си дава отражение и върху формите, които са подходящи. Надявам се, че ще можете да си намерите достатъчно грамотна професионална козметичка, която да е привърженик на изключително естествени форми и цветове, че това, което беше популярно из София последните няколко години рядко можеше да бъде наречено "много естествено" - мнение на летен турист!

Последна редакция: вт, 27 авг 2024, 18:52 от Agent Provocateur

# 685
  • Germany
🤣🤣 В Германия и туркините си правят такива, каквито бяха модерни из България по едно време.

# 686

PS Аз много харесах подхода ви да търсите професионалистка, която да ви даде препоръка. Защото между азиатските и европейските лица има някои разлики и това си дава отражение и върху формите, които са подходящи. Надявам се, че ще можете да си намерите достатъчно грамотна професионална козметичка, която да е привърженик на изключително естествени форми и цветове, че това, което беше популярно из София последните няколко години рядко можеше да бъде наречено "много естествено" - мнение на летен турист!

Много благодаря за прикачените клипове Simple Smile В краен случай ще опитам сама, но се притеснявам да не ги направя различни, а в старанието си да ги изравня, да остана без вежди Simple Smile Ще продължа да търся и ще го оставя като план Б.

# 687
Много благодаря за прикачените клипове Simple Smile В краен случай ще опитам сама, но се притеснявам да не ги направя различни, а в старанието си да ги изравня, да остана без вежди Simple Smile
Няма за какво Simple Smile
Имайте предвид, че абсолютно идентично огледални вежди няма никой. Също така не съществуват симетрични половини на лицето. И има опасност при наличието на по-съществена разлика между лява и дясна част и направата на "еднакви" вежди тази разлика да се подчертае - проста геометрия. Затова и казах, че идеята за професионална козметичка с опит според мен е добра!

# 688
Здравейте. Активно Ви чета, но съм писала само няколко пъти. От почти три години използвам КК, като последната 1 година не е чак толкова редовно. В момента кърмя и кожата ми е доста различна от преди бременността и кърменето . В момента всичко, което сложа, се "изпива". Бих искала да ми препоръчате някаква серия за 40+ (ще стана на 41г.), без витамин А и производните му, за нормална, може би клоняща към комбинирана кожа. Виждам, че доста коментирате Missha, The history of whoo, Shesiedo, Sulhwasoo. От изброените марки имам Time revolution night repair ampoule и съм доволна. Ползвам и ниацинамид, така че може и тази съставка да се съдържа в състава им.

Към тези марки може да добавиш и sum:37 , amore pacific и още няколко бранда, които са от високия клас козметика, така наречените hanbang. Каквото и да решиш няма да сгрешиш.
https://glamtouch.co.uk/vi/blogs/edits/everything-you-need-to-kn … PR4ZyIdnUuqF2YpMW
Не подценявай и по-евтините брандове, имат прекрасни продукти, които ще ти донесат същите ползи, срещу по-малко пари, просто трябва малко повече четене.

Витамин А и ретинолите, навлязоха в корейските брандове през последните няколко години, корейците тачат за антиейджа грижа аденозина, женшена и т.н , не всеки бранда има нещо с ретинол.
Те започват грижата си от малки и основно наблягат на хидратация и слънцезащита.
Това обаче, което ми харесва при тях, е че имат много строги регулации, ще потърся статията, защот оне съм я запазила, а беше интересна тяхната класификация, какъв процент, за каква възраст и за какви цели е подходящ, кой процент е за акне, кой груба кожа, кой за антиейдж.

Попаднах на този нов бранд в джолсето. Рекламата е за вълшебна слънцезащита, която чисти и петна, и антиейдж и всичкото щастие накуп в едно кремче.
https://jolse.com/product/drmelaxin-astaxanthin-anti-freckles-wh … y/6263/display/1/

За веждите си мисля, че такива прави вежди може  ида не отиват на нашите европейски очи. При азиатките седи добре заради формата на очите.

# 689
Благодаря ти много, zari65! Ще поръчам мостри от ebay и така ще пробвам.

Към тези марки може да добавиш и sum:37 , amore pacific и още няколко бранда, които са от високия клас козметика, така наречените hanbang. Каквото и да решиш няма да сгрешиш.
https://glamtouch.co.uk/vi/blogs/edits/everything-you-need-to-kn … PR4ZyIdnUuqF2YpMW
Не подценявай и по-евтините брандове, имат прекрасни продукти, които ще ти донесат същите ползи, срещу по-малко пари, просто трябва малко повече четене.

Витамин А и ретинолите, навлязоха в корейските брандове през последните няколко години, корейците тачат за антиейджа грижа аденозина, женшена и т.н , не всеки бранда има нещо с ретинол.
Те започват грижата си от малки и основно наблягат на хидратация и слънцезащита.
Това обаче, което ми харесва при тях, е че имат много строги регулации, ще потърся статията, защот оне съм я запазила, а беше интересна тяхната класификация, какъв процент, за каква възраст и за какви цели е подходящ, кой процент е за акне, кой груба кожа, кой за антиейдж.

Попаднах на този нов бранд в джолсето. Рекламата е за вълшебна слънцезащита, която чисти и петна, и антиейдж и всичкото щастие накуп в едно кремче.
https://jolse.com/product/drmelaxin-astaxanthin-anti-freckles-wh … y/6263/display/1/

За веждите си мисля, че такива прави вежди може  ида не отиват на нашите европейски очи. При азиатките седи добре заради формата на очите.

Общи условия

Активация на акаунт