🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 65]

• 52 563
  • 764
  •   1
Отговори
# 525
  • на последния етаж
Не, не е подходящо. Моят син е много голям фен на Лего, водихме го преди 3 години (когато беше на 9) и самият той каза, че е бебешко. Според мен е за деца до 8 най-много.

# 526
  • somewhere over the rainbow
Не, не е подходящо. Моят син е много голям фен на Лего, водихме го преди 3 години (когато беше на 9) и самият той каза, че е бебешко. Според мен е за деца до 8 най-много.
Благодаря! Точно такъв отговор чаках, щото хич не ми се губи време там - ще пътуваме за Алания и предпочитам да спрем на по-интересно място. Ще се прежаля само, ако знам, че ще е супер кеф за детето, но явно няма да е.

# 527
  • Варна
Благодаря! Точно такъв отговор чаках, щото хич не ми се губи време там - ще пътуваме за Алания и предпочитам да спрем на по-интересно място. Ще се прежаля само, ако знам, че ще е супер кеф за детето, но явно няма да е.
Мисля си, че много повече би му харесало в Ескишехир - парк Сазова. Стига да имате време.

https://shorturl.at/ZBCZk

# 528
Здравейте, искам отново да помоля за мнение за място за настаняване при пътуване с полет до Сабиха Гьокчен. Мислех за района на Сиркеджи, сега взех да се чудя дали пък да не отседнем някъде в Азиатската част. Изискването ми е само да има удобна връзка за транспорт (н-р Юскюдар). Но пък съм с деца и искам да е до колкото може безопасно.
Ще съм благодарна на препоръка и съвет.
*Също така, знаете ли дали градският транспорт е безплатен за деца и до каква възраст?

# 529
  • София
Здравейте, искам отново да помоля за мнение за място за настаняване при пътуване с полет до Сабиха Гьокчен. Мислех за района на Сиркеджи, сега взех да се чудя дали пък да не отседнем някъде в Азиатската част. Изискването ми е само да има удобна връзка за транспорт (н-р Юскюдар). Но пък съм с деца и искам да е до колкото може безопасно.
*Също така, знаете ли дали градският транспорт е безплатен за деца и до каква възраст?
най-доброто място за настаняване при полет от Сабиха Гьокчен е Кадикьой. От там тръгва хавабус шатъл до летището. Имате и директна метро линия до летището пак от Кадикьой. А и е най-близо като район, защото Сиркеджи, Бейоглу, Таксим и т.н. са в европейската част и пътуването е доста по-дълго.

# 530
най-доброто място за настаняване при полет от Сабиха Гьокчен е Кадикьой. От там тръгва хавабус шатъл до летището. Имате и директна метро линия до летището пак от Кадикьой. А и е най-близо като район, защото Сиркеджи, Бейоглу, Таксим и т.н. са в европейската част и пътуването е доста по-дълго.
Много благодаря, Роже!
Може ли малко повече информация за тези шатъли? Има ли хотел, от който си доволен в Кадъкьой?

# 531
Юскюдар е мизерия, а и няма удобен транспорт. Разбира се, че Кадъкьой (защо някои хора го изписват с И недоумявам), също и съседния кв.Мода.
Препоръчвам My Dora hotel (2 пъти съм бил там, сега пак ще съм там), в близост до него съм бил в Marist hotel, по-нисък клас е, но не е лош. Закуска на терасата горе, с гледка.

# 532
Юскюдар е мизерия, а и няма удобен транспорт. Разбира се, че Кадъкьой (защо някои хора го изписват с И недоумявам), също и съседния кв.Мода.
Препоръчвам My Dora hotel (2 пъти съм бил там, сега пак ще съм там), в близост до него съм бил в Marist hotel, по-нисък клас е, но не е лош. Закуска на терасата горе, с гледка.
Благодаря, много е хубав хотела, но не настаняват деца...
Ще прегледам и други.

# 533
  • моята мила родна страна
Мислите ли, че слизане пеш от Карие до Св. Стефан е добра идея? Или да се върнем на спирката до Едирнекапъ и да вземем автобус?
Гледах, гледах стрийт вю-то и ми се струва голям лабиринт от улички...пък е доколко е безопасно?

# 534
  • Димитровград
Привет! Не ми се отваря приложението HGS. Само при мен ли е така?

# 535
  • София
Мислите ли, че слизане пеш от Карие до Св. Стефан е добра идея? Или да се върнем на спирката до Едирнекапъ и да вземем автобус?
Гледах, гледах стрийт вю-то и ми се струва голям лабиринт от улички...пък е доколко е безопасно?
Чак опасно едва ли е, но със сигурност е доста мизерно. Не знам покрай Златния рог дали нямаше градинки и да става за разходка. Поне около пристанище Айвансарай и около църквата са паркове. За мен разстоянието е пешеходно и ако е приятно за ходене, не си струва качването на транспорт.

Иначе трамваят е по-удачен от автобусите. Това е в случай, че сте слезли до Златния рог. Навремето ние минахме покрай крепостната стена. На места може да се покатерите горе. Разстоянието е малко и наклонът е надолу. Wink

# 536
  • моята мила родна страна
Да, идеята е точно такава- с автобус до крепостната стена, Единернекапъ, разглеждане на джамиията Михримах и църквата св.Георги до нея евентуално, Двореца на Константин Порфирогенет, Карие  и слизане надолу до св.Стефан. Ще го мисля още малко и ще си принтирам по-подробни карти на района от мапса.

# 537
  • Sofia
От Карие съм слизала надолу по една учичка Султан чешмеси, малко по-мизерно е там, но опасно не е. По нея се стига до ул. Водина и там вече започват пекарни, магазинчета, заведения и т.н.
Мисля, че този преход е ок., пряк и бърз е.

# 538
  • София
Напълно съм съгласен с Таня и Сиена, че не е опасно да слизаш пеша от Карие надолу към Св.Стефан.
Наистина е малко мизерно, но пък за сметка на това може да видиш истинския, а не туристически Истанбул. А и по пътя надолу се разкриват освен мизерни и красиви гледки. Хората са дружелюбни, а цените доста по-ниски.
Затова препоръчвам вместо да се тъпчите в автобусите да се разходите свободно и спокойно, да похапнете вкусно и да се любувате на околния пейзаж, който е ето това.
Скрит текст:

но и това:
Скрит текст:

# 539
Привет! Не ми се отваря приложението HGS. Само при мен ли е така?
Сега проверих и при мен не се отваря.

Общи условия

Активация на акаунт