🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 65]

• 52 565
  • 764
  •   1
Отговори
# 540
  • моята мила родна страна
Благодаря, Роже, на Таня и Сиена-също! Ще слезем пеш, добих някаква представа за атмосферата на тази част на квартала, а останалите-туристическите, цветните места, сме ги посещавали вече няколко пъти, но и този път няма да ги пропуснем. В това число и Naftalin, с любимите котаци.
Скрит текст:
И в тази връзка, по случай днешния Международен ден на котките-Честит празник на всички котколюбители и техните мъркащи любимци! Animal Cat2Animal Cat2Animal Cat2

# 541
  • Бургас / UK
Привет! Не ми се отваря приложението HGS. Само при мен ли е така?
Сега проверих и при мен не се отваря.
При мен се отваря .

# 542
За известно време беше затворена стаята на Ататюрк в Pera Palace. Е, вече е отворена за посетители, но срещу цена от 113.50tl. Остават активни часовете за посещение от 10 до 11 и от 15 до 16 часа.

На ден ще има ограничение до 50 посетители, а билети се продават онлайн. Някъде прочетох, че с билета има отстъпка при консумация в хотела, но не мога да потвърдя.

Другата новина е, че реставрацията/ремонт на Haydarpaşa ще приключи до края на годината🥳🥳🥳

# 543
Привет! Не ми се отваря приложението HGS. Само при мен ли е така?
Сега проверих и при мен не се отваря.
При мен се отваря .
От три дни при мен не се отваря. Бял екран и нищо повече, понеже  вкарвах пари онлайн исках да видя дали сумата се е отразила...нъцки😁

# 544
  • Варна
И при мен е така. Реших да го преинсталирам, но след това пак си стои бял екран.

Последна редакция: сб, 10 авг 2024, 19:40 от ninoto

# 545
  • Бургас / UK
Не знам дали има значение, но аз не съм в България и ми се отваря. Сега пак пробвах и всичко си излиза.

# 546
Здравейте, опитах се да изчета голяма част от коментарите но не успях. Ще си позволя да задам въпроса си директно и се надявам да няма сърдити 🙂
Някой бил ли е на Нова Година в Истанбул, но не с агенция и не с 1000 човека българи в хотела. ( а за българската програма...е аз от нея  бягам от БГ, не я търся ) Иска ми се да се разходим покрай новогодишните празници и да прекараме една красива Нова година със семейството. С деца на 8 и 12 години сме, но се чудя дали да търся голям хотел покрай босфора, правят ли новогодишно вечери в тях 🤔 или да запазя в малко хотелче и да запазим маса в ресторант?

# 547
Здравейте, влюбени в Истанбул HeartHeartHeart
Началото на Ноември с група приятели (40+) искаме да посетим Истанбул (на мен ще ми е трети път).
В момента си правя програмата и имам няколко въпроса, които се надявам да открия тук.
1. Какво интересно може да видим в Азиатската част (била съм само в Watergarden, но не съм впечатлена)?
2. Може ли да препоръчате готин нощен клуб или бар който да посетим?
3. В кой район е на-добре да се наеме хотел? Аз съм била само в Лалели, но е доста кофти тази част на града.
Бих искала хотела да е в някоя по-нормална част на града - без значение дали е европейска или азиатса част?
4. Били ли сте през Ноември месец? Как е времето тогава?

# 548
Sun_and_moon
1. Анадолската крепост -100 лири, река Гьоксу
 Дворецът Кючюксу- 130 , Дворецът Бейлярбей -350, паркът Отатепе, Джамията Чамлъджа към комплекса на джамията има музей със страхотно светлинно шоу -250 лири, Девичата кула, с корабче на Шехир Хатларъ стигате от Юскудар до Анадолската крепост .
За хотел за мен е най - добре в Сиркеджи. Отсядала съм два пъти миналата година в хотел Аслан хоум апарт, на пешеходно разстояние от основните забележителности, на няма и 100 метра от един от изходите на Мармарай, близо Т 1 и Еминюню за корабчета.

# 549
  • Sofia
Пробвайте отсядане в Кадъкьой. Това е в азиатската част. В района има много клубове, барчета с музика и т.н. Има туристи, но и много местни ходят там, т.е. не е някакъв туристически капан. И има нощен живот.

# 550
Привет! Ще пътувам скоро с полет до Истанбул, а виждам че паспорта ми изтича. Знам, че от известно време се минава сухопътната граница с лична карта, но реших да питам за всеки случай - дали би било проблем?
Благодаря предварително.

# 551
Привет! Ще пътувам скоро с полет до Истанбул, а виждам че паспорта ми изтича. Знам, че от известно време се минава сухопътната граница с лична карта, но реших да питам за всеки случай - дали би било проблем?
Благодаря предварително.

Може да се минава границата и с лична карта, не е проблем. Simple Smile

# 552
  • Варна и...духом на Босфора

Мерабалар!
Нарисуваха ме на Медината с харкус,вид татуировка,като къната,но не точно.
Ама съм далече от Истанбул 😁,че да прескоча за концерта на  Hauser днес,14.08.

Който може да отива,Бергюзар Корел ще е там с бавачката на децата,която днес има рожден ден❤️
Инфо от темата за Халит и Берг,varna❤️

# 553
  • Bristol
От вчера Йеребатан / Цистерна базилика е с вход 800 лири през деня, 1300 лири вечер. Музейната карта не важи.
Здравейте, аз ли нещо не мога да се ориентирам, от официалния сайт на Йеребатан ме препращат тук за билет: https://www.passo.com.tr/tr/mekan/yerebatan-sarnici-muzeleri-bilet/719215
Но на този Passo сайт не виждам опция за вечерни билети. Да не би вече да са прекратили вечерните посещения 😔

# 554
Здравейте,
Престои ми ходене през септември с децата за 3дни (9 и 6г) в Истамбул. Не съм ходила досега.
Та си мисля ако идем понеделник, може би ще е по-малка лудница, спрямо четвъртък-неделя?
И относно корабче по Босфора - да питам усеща ли се много клатене? Че един път ми стана много лошо, но то си беше по скоро лодка..
Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт