Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 17

• 52 007
  • 751
  •   1
Отговори
# 390
Студентски град не е за преминаване, камо ли за живеене. Избягвам го всячески. Ако ми се наложи да отида до там за нещо съм на тръни. Очите трябва да са ти на 6 да не прегазиш пресичащи блейки на всеки 2 - 3 метра. Отделно мръсотия до шия. И още и още....

Потвърждавам - покъртително е. Не бях се висвала от доста време там, но преди два дни ми се наложи да отскоча до зимния дворец по задачи. Ами какво да кажа - 18:00, брутален трафик, задръстено, обикалях над 20мин за да оставя колата. Буквално нямаше никъде физическо място, където да паркирам колата - дори и в нарушение... Всичко, навсякъде е заринато в автомобили. Това НЕ Е НОРМАЛНО. Разбира се, проблемът не е само в Студентски, но чат пат като те разтресе подобно преживяване и чак тогава си даваш сметка. МОже би най-тежкия проблем на столицата ни - автомобилите. Без рестрикции няма да се оправят нещата. Ми то цял нов квартал се е появил над студентски. Сигурно са 100 нови блока. Всичко това са хиляди нови коли, паркирани някак си, безумен паразитен трафик сутрин и вечер. Изобщо не знам как живеят смейства с деца там. Огромния плюс е НСА и всякакви видове спорт да са ти близко.

# 391
Провинциалисти с пари. Най-лошата комбинация Simple Smile

# 392
Когато започна да се презастроява студентски и започнаха да се нанасят много семейства, като съм питала защо по дяволите точно там, отговорът беше, че искат да са сред млади хора???

# 393
А, има си супермаркети. Лидл-ът на Опълченска е на 500-600 метра, а има и по-малки квартални на Ботев и на Скобелев.
На "20-ти април" между "Лайош Кошут" и бул. "Македония" има търговски център с немалко магазини - месарници, хранителни, железария и т.н.

# 394
Да не се обърка някой сега, че е "търговски център" спрямо съвременните стандарти Simple Smile.
Това е прословутата "борса на 20 април", доста мърляво и хаотично място с работно време до рано. Не я харесвам и почти никога не купувам от там. Има и доста хора, които го правят, въпрос на предпочитания. Напомня ми за 90-те.
Also, "месарници и хранителни магазини" = един и същ магазин, Р. Василева.

# 395
  • София
Отсреща има и Промаркет. И аз я помня тази борса, но не съм влизала там от години.

# 396
Промаркет-ите са голяма мизерия. С изключение на обикновени пакетирани храни, другото не става. За спешни случаи - свършило брашното, захарта, яйцата, подобни неща - е ОК.

# 397
За спешни случаи си има поне 2 квартални магазинчета. Иначе Про маркета е ужас. А Кауфланд и Лидл са достатъчно близо, може и за една спирка с градския да се метнеш. Навремето живеех в района и още ги нямаше тези магазини, дори и Про маркет, та тогава си беше доста тегаво с пазара. Нямаше и ebag. Но въпреки това си харесвах района. Сега с тези удобства е още по-добре.

# 398
Аз не съм се разхождала/минавала през района скоро, така че не знам какви са магазините.
Само за Промаркет-ите по принцип се изказах - на база впечатления от няколко от тях.

# 399
Какви са +/- на закупуване на малък апартамент в кв. Павлово? Отваря се тема за размисъл именно за този квартал, поради и което питам. Не съм от София. Обмислям го с идеята да се ползва от двама студенти.
Благодаря на отзовалите се!

# 400
  • София
Зависи къде учат студентите. За повечето уч. заведения ще живеят много далече. От колегите си, които масово са в Ст. град също ще са отдалечени. Ще изпуснат всички купони и социализиране със себеподобни. Но пък софиянци от всички квартали завършват успешно. Това са минусите за мене,  ако  не ги бърка тях - купувай.
Плюса - ще имат сигурно, спокойно жилище. Ще са осигурени и след завършване, ако решат да останат в София.
А и малък апарт. се отдава много по-лесно. Това за когато те решат да се разширяват в собствени.

# 401
  • София
Какви са +/- на закупуване на малък апартамент в кв. Павлово? Отваря се тема за размисъл именно за този квартал, поради и което питам. Не съм от София. Обмислям го с идеята да се ползва от двама студенти.
Благодаря на отзовалите се!
Минус на Павлово за мен - въздухът зимата и не толкова развит градски транспорт. Аз като студентка живях в квартал граничещ с Павлово и съм ходила натам. Не ми е липсвал Студентски град (ненавиждам го). Повечето колеги бяха софиянци и пръснати из целия град. Купони и социализация - по домовете предимно правихме.
Плюсове за мен бяха - спокойствие и лично пространство. Не се съобразявах с непознати. Знаех, че си е моето. Каних който и когато исках без да се съобразявам ще преча ли на още някой. И всякакви други дребни битовизми (баня, готвене, хладилник, чувството, че си си у дома и т.н.).

# 402
  • София
Е , баш Павлово за студенти, освен ако са в НБУ, ама тогава по -добре в Овча нещо

# 403
  • Sofia
Според мен не е Ок Павлово за студенти. Белих избрала квартал с добър градски транспорт.

# 404
НБУ ми идва и на мен наум като реалистично сравнително близко уч.заведение, с което да си покриете таргета за наематели. Имам спомен, че Датският колеж беше някъде на горе по Борис, но не знам доколко има студенти от др.градове там...
В случай, че сте склонни на компромис с локацията, добър вариант ще бъде да слезете малко по-надолу по Борис, около Красно село. От  там минава 3- ти лъч на метрото. Метростанция "Медицински университет " ще е буквално на минути път с метрото ( 2 или 3 спирки са от Красно село). Съвсем наблизо до спирка "Мед.университет" е и денталният факултет.
 Удобно би било и за студентите, чиито лекции ще са в ректората на Соф.университет. До там от Красно село ще бъде 10-12 минути пътят с метрото Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт