Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 17

• 51 886
  • 751
  •   1
Отговори
# 600
Преди година ходих с деца в градинката на Клокотница, по светло, преди стъмване - нямаше малцинства, но рускоговорящи имаше доста, семейства с деца. И кучета, естествено, защото там има кучешка поляна.

# 601
Наши приятели живеят на ъгъла на Козлодуй и Цар Самуил. Често ходим там и по техни думи - района е много спокоен, същевременно си е център, има метро, училище, доста нови коооперации. Има тук таме по някоя занемарена къща, но са единици. За мен лично карето Ботев - Клокотница - М. Луиза - Сливница е много добре за живеене.

# 602
  • на последния етаж
Преди около месец минавах близо до Лъвов мост - 80% от контингента бяха съмнителни.

# 603
Преди около месец минавах близо...
Преди около месец Grinning
еднократно минаване Grinning
близо Grinning

И мислите, че това ваше изказване носи някаква полезна информация, освен че е расистко насъскване? Ами има хиляди софиянци, които живеят в този район и минават всеки_божи_ден.

# 604
  • на последния етаж
Споделям лично преживяване. Да, наложи ми се да мина по Лъвов мост веднъж, преди месец, защото имах работа в района. Споделих и видеото с мнения на хора, живеещи там. Всеки може да се разходи в района и да си прецени каква е картинката. 

# 605
Да, тук има някои потребители защитници. Но е пълно с араби и други хора със съмнителен външен вид.
И да, по-добре някоя Вада пред това, особено ако имате деца. Ако много харесвате Западните райони, разходете се из тези части и сами преценете. Има някои места, в които няма толкова много от тези съмнителните. Но това са стари квартали пълни с всякакви хора, като съмнителните се срещат много повече отколкото в други части на града.

# 606
И преждеговорящите сте ми малко съмнителни да ви кажа.

# 607
Толкова съмнителни типове (пияници, дрогирани, просто луди) колкото виждам всеки ден по Витошка, на Гарибалди, около площад Славейков, в други части на центъра не съм виждала. Даже специален инструктаж правя на детето да ги заобикаля, да не ги гледа, да не говори с тях, да не им отговаря...

# 608
Толкова съмнителни типове (пияници, дрогирани, просто луди) колкото виждам всеки ден по Витошка, на Гарибалди, около площад Славейков, в други части на центъра не съм виждала.
Ооо, щерката учеше в 6 ОУ на Графа до 7-и клас и редовно ми изнасяше доклади за лудите по маршрута... Наистина там има голяма концентрация на диагнози, според мен е защото просят и се нагласят до най-големия човекотопок.

Но са напълно безобидни, само не особено приятни.

Последна редакция: пт, 28 фев 2025, 17:08 от Параход

# 609
Даже специален инструктаж правя на детето да ги заобикаля, да не ги гледа, да не говори с тях, да не им отговаря...
Същото правя и аз, но моите все казват, че така много ги плаша. А, аз не искам да ги стряскам, точно обратното.

# 610
Всъщност, както писах и в горния пост, огромната част от тези хора са абсолютно безопасни.

Днешният ден идва с далеч по-големи рискове откъм младежки банди в черно и с бръснати глави, напр. в мол Парадайз и други места. (Последният инцидент, завършил в "Пирогов", е с дете осми клас до ПГ по полиграфия и фотография в "Стрелбище").

Така че не, съвсем не са най-опасни арабите в центъра. Обаче не знам как можем да ги пазим от гореописаните. По-скоро е важно да ги опазим от мислене като това на Лита, което в крайните си форми води до въпросните банди.

# 611
Аз ходя в района на спорт и никога съм нямала проблеми, дори късно вечер. Да, преминават разни хора, но никой не закачат.

# 612
  • София
Трябва да се отчете фактът, че в студените месеци, навън и вечер навсякъде е по-спокойно от топлите.
Току що хванах автобус от Лъвов мост след около 15 минути чакане, пусто беше. В топли месеци не е така.

# 613
Бихте ли дали мнение за Павлово и Малинова долина, касае избор за закупуване на жилище за живеене на млади хора.
Наясно съм че в Павлово няма метро, а в Малинова се очаква да има.
Други плюсове / минуси?

# 614
Е, в Малинова долина не се знае кога ще има метро. Може изобщо да няма. До Студентския има един довеждащ минибус, тръгва от станция Витоша при Парадайса.

Общи условия

Активация на акаунт