Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 17

• 51 896
  • 751
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте,
Някой има ли скорошни впечатления за кв.Мотописта? И по конкретно по ул. "Метличина поляна", по-близо до Стрелбище.
Преди години сякаш имаше доста роми там, но сега не знам. Чудя се на апартамент, доста скъп е, цена  като за Стрелбище, а дефакто не е. 
Освен това гледам транспорта, че няма хубави връзки с други квартали.

# 586
Да не гледате на ПАВ сградата случайно?

# 587
Да. Имате ли впечатления?

# 588
Ами хубаво място, сградата изглежда добре, но е стара промишлена сграда, която са превърнали в жилищна. Това хубаво, ама височината на помещенията е 2.45, на нас ни беше много клаустрофобично. ПАВ строят още една сграда на бул. Гоце Делчев, пò към Борис трети, но още не е пусната в продажба. И си е точно на булеварда.

# 589
Аз не съм влизала вътре. Сега разбрах защо са им толкова странни разпределенията.  Преходите ще преглътна, но 2,45 е наистина много ниско. То си е вис. за баня.
Благодаря, че ми спестихте времето за оглед!

# 590
Аз и не знам как се води това "жилище", тъй като знам, че си има изискване за минимална височина за жилищата.

# 591
  • София
При преустройства и реконструкции на съществуващи сгради се допуска намаляване на минималната светла височина на жилищните помещения с до 10 на сто, т.е. до 2,34 м.

# 592
Здравейте,

Разглеждам едни сгради във следните райони.

Овча Купел 2: ул. Николай Копиткин  ул. Феникс ул. Централна
Овча Купел , района около Кучешка Градина: ул. Кукуряк, ул. 663-та, ул. 661-ва ул. 761-ва.

Общо взето и двата района са близко до метро, магазини, училища, градини и са на тихи улички.

Ходих днес да пообиколя и двата квартала. Общо взето в Овча Купел 1 изброените улици, много ми харесаха. там доста се строи в момента и са само хубави, красиви блокове. Докато Овча Купел 2, тия масови панелни блокове, малко ме депресираха като гледка. И като цяло си изглеждаше някак си по-разбито всичко и занимарено. Иначе, вярно си има мнгого междублоково порстранство и видях много детски площадки из между панелните блокове. От друга страна, докато се разхождах из посочените улици на Овча Купел 1, се натъкнах на 2-ва индивида от ромски произход и това точно, докато говорих с един човек, който жевееше от 2 години там и ми обясняваше, че до сега не е виждал роми там.

Единствено ме спира да купя в Овча Купел 1, това че масово всеки го плюе онлайн, заради близоста със ромският квартал.

# 593
Има много роми работещи по строежите. Това е от 5-6 години поне. Има и преминаващи ровещи в кофите пеша или с каруци. Има и в Кауфланд на Кукуряк. Та не знам как някой чак сега ги е забелязал.

# 594
  • София
То гетото си е там. Ние имахме апартамент там, в панелните блокове, всеки път като съм ходила си имаше доста роми по Монтевидео. Хич не е приятно.

# 595
Здравейте,
Гледам за жилище в района на Лъвов мост, ул. Козлодуй, на кръстовището с Мария Луиза. Цената е висока. Попаднах на съвсем прясно видео за квартала, и тъй като доста се разминава с моите впечатления (но те са формирани и предимно в карето на юг от Сливница, не на север), бих искал да попитам ако има някой живущ там или с преки наблюдения за мнение - дали районът се подобрява откъм сигурност и качество на живот или по-скоро обратното? Ако се интересувате мога да споделя и видеото, но не знам дали форумът ще позволи.

# 596
  • София
Приятел живееше под наем в ъгловата сграда на Козлодуй и Мария Луиза. За мен си е същото - нищо не е мръднало в тази сфера нито надолу, нито нагоре.
В никой случай не бих точно там, разбира се, ако имам избор.

# 597
E, то алтернативата му е Кръстова вада. При всички случаи е голям ъпгрейд.

# 598
Здравейте,
Гледам за жилище в района на Лъвов мост, ул. Козлодуй, на кръстовището с Мария Луиза. Цената е висока. Попаднах на съвсем прясно видео за квартала, и тъй като доста се разминава с моите впечатления (но те са формирани и предимно в карето на юг от Сливница, не на север), бих искал да попитам ако има някой живущ там или с преки наблюдения за мнение - дали районът се подобрява откъм сигурност и качество на живот или по-скоро обратното? Ако се интересувате мога да споделя и видеото, но не знам дали форумът ще позволи.

По скоро района около Козлодуй и Раковска виж. Ако имаш възможност инвестирай макар че цената сигурно е безумно надута в момента.

# 599
Аз минавам често през Лъвов мост и градинката на Клокотница. Ами пълно е с цигани и араби. Даже по тъмно си ме е шубе като трябва да мина през Лъвов. Но пък честно казано не съм чувала за някви нападения последно време, просто ми е некомфортно. Също така отскоро забелязвам, че ги няма циганите, които продаваха лаптопи, ланци и чорапи като на бит пазар, което е супер, не знам какво се е случило.

Общи условия

Активация на акаунт