Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 17

• 51 993
  • 751
  •   1
Отговори
# 405
Ако студентите са си ваши деца и просто искате да има къде да живеят докато са студенти, освен отдалечеността от всички университети, според мен павлово си е доста приличен квартал. Ако искате да купувате инвестиционно с таргет студенти- не е това мястото.

# 406
За моите деца става въпрос.
Не е с цел отдаване под наем. Изниква възможност да направя заменка с апартамент в Павлово, т.е. не го избирам, а такива са обстоятелствата.
Та чуденката е дали да си рентвам този, който имам за издръжка на двамата  в общежития ....или да предприема заменка в Павлово и те да живеят там. Няма да са цял живот студенти. Видя ми се приятен квартал, въпреки транспортния въпрос.

# 407
За моите деца става въпрос.
Не е с цел отдаване под наем. Изниква възможност да направя заменка с апартамент в Павлово, т.е. не го избирам, а такива са обстоятелствата.
Та чуденката е дали да си рентвам този, който имам за издръжка на двамата  в общежития ....или да предприема заменка в Павлово и те да живеят там. Няма да са цял живот студенти. Видя ми се приятен квартал, въпреки транспортния въпрос.

Статистически в Павлово е най-мръсният въздух в София. Явно там се събират пушеците от "елитните" квартали от витошката яка.

# 408
Хубав квартал е Павлово, според мен. Да, ще им е далеко Студентски, но само това. В крайна сметка отдаване под наем и живот в общежитие винаги е опция.

# 409
Защото “статистически” държавните/общински измервателни станции са в Павлово, Младост, Надежда, Дружба, Хиподрума и Копитото.
От където има данни, от там се прави статистика. Не им е интересно да сложат в Красна поляна, Люлин, Обеля, Левски и Хр.Ботев. Тогава данните вероятно щяха да се различават.

# 410
Защото “статистически” държавните/общински измервателни станции са в Павлово, Младост, Надежда, Дружба, Хиподрума и Копитото.
От където има данни, от там се прави статистика. Не им е интересно да сложат в Красна поляна, Люлин, Обеля, Левски и Хр.Ботев. Тогава данните вероятно щяха да се различават.

Люлин и Обеля са на запад, принципно в западните квартали е по-чист въздуха. Хр. Ботев и Факултето имаш предвид сигурно, както и съседните Овча Купел, Красна поляна, Левски, Враждебна.

# 411
Имам предвид че няма данни от всеки квартал, за да се твърди че павлово е най мръсен

# 412
Мнение за ж.к.Градина в кв. Витоша? Инфраструктура, транспорт?

# 413
  • София
О, това е срещу "моето Фантастико". Ами аз лично вече тотално го намразих този район. Транспорта ти е автобус 67 по Симеоновско или с кола - безкрайния трафик по Симеоновско. Пеша може да отидеш до Фантастико и Кауфланд.
За друга инфраструктура не се сещам. Частните училища и детски градини в района, ако те устройват...

# 414
О, това е срещу "моето Фантастико". Ами аз лично вече тотално го намразих този район. Транспорта ти е автобус 67 по Симеоновско или с кола - безкрайния трафик по Симеоновско. Пеша може да отидеш до Фантастико и Кауфланд.
За друга инфраструктура не се сещам. Частните училища и детски градини в района, ако те устройват...
Хъм,няма нито едно общинско наблизо, права си. Поглендах на сайта на район Лозенец.
А има ли проблем с канализацията и водоподаването?

# 415
  • Out of the Mix
Добре, че живея в спокоен "неелитен" район. Grinning
Не стъпвам там в час-пик, с автобус не мога да си представя какво таралянкане е.
Навсякъде е отврат.
Наскоро изнесохме офиса от центъра (най-средният и вътрешен) сравнително близо до нас, и повече няма да ми се налага да въртя, плащам Зони и да губя време в безумен трафик, родих се. Минавам само транзит от време на време и само с Метрото се спускам при нужда, въпреки че и то е натоварено вече много и извън пиковите часове, а не беше така допреди 3-4 г.

# 416
Това почва да ми изглежда като протеста във Варна, за който се зашумя наскоро. Аз лично не виждам с какво 30 човека ще попречат на живота в една незастроена зона. Действително пимк е доста далеч.

Последна редакция: нд, 24 ное 2024, 19:11 от second

# 417
Явно гледаме различно локално покрай "История славянобългарска".  И имаш за източник ЕЖК. Защото живея на Сточна гара и дори не знаех, докато не четох в имотните теми, че са преместили метадоновия център там. Пак защото няма(ше) никаква промяна откъм преминаващи. На Витошка и на Гарибалди съм виждала и виждам повече надрусани и психически нестабилни, отколкото около жилището ми на Сточна гара.

# 418
Явно гледаме различно локално покрай "История славянобългарска".  И имаш за източник ЕЖК. Защото живея на Сточна гара и дори не знаех, докато не четох в имотните теми, че са преместили метадоновия център там. Пак защото няма(ше) никаква промяна откъм преминаващи. На Витошка и на Гарибалди съм виждала и виждам повече надрусани и психически нестабилни, отколкото около жилището ми на Сточна гара.

Еми там са - точно преди моста преди Хладилния - някои от тях обикалят и в района докато чакат реда си - има и схема с препродажба явно защото периодично идва един циганин и се събират доста хора около него.  Преди месец една приятелка цяла вечер уговаряла един от потребителите да слезне от покрива на бараката в двора им - точно преди сточна гара са. Замерял ги с разни боклуци. Накрая с полицията са го свалили. Лично аз ходих да прибирам един ден детето и от училище защото пред входа на двора им имаше едно момче което просеше пари - облечен, не беше имигрант, но не беше добре въртеше се в кръг и детето беше стояло два часа в Лидъла заради него от страх. За първи път ми се случва такова нещо , щях да го подмина на улицата - леко замаян, но не беше изпаднал - после тръгна към центъра под моста. Така че като цяло ситуацията е динамична в района. Май ще и помогнат да стане още по динамична като гледам

# 419
E, около бившия Хладилен завод може да е съвсем друго. Не е жилищна част, а индустриална. Там са и социалните на Оборище.
В Лидъл освен минаващи малцинства от нашите, родните, и едни, вероятно, украинчета, просещи под формата на дарения за болно дете, които бързо се изнесоха, като попитах за банковата сметка, за да преведа по банков път, други особено подозрителни субекти не съм виждала. Дори и нашите родни малцинства, които чакат за свиждане в тубдиспансера, си стоят пред него, от другата страна на реката, и оттам към спирките за накъдето са.
Училището 29 оу "Кузман Шапкарев" ли е - на Раковска и Тимок?

Общи условия

Активация на акаунт