Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 17

• 51 955
  • 751
  •   1
Отговори
# 465
  • Сф
Роки, с коя Младост сравняваш Надежда5, че ми стана интересно? За мен Младост е по- добрият квартал като цяло. То и цените това казват де.

# 466
  • София
В Младост 2 и 3 съм живяла. Ами квартали като квартали.
Цените са високи заради Бизнес Парка, новото строителство и въобще не знам защо. Защото е модерно и фрашкано.
Предпочитам да се насладя на няколко години спокойствие в по-"не престижен" квартал.
Детето така или иначе тази година ще влиза в гимназия, така че учебните заведения в квартала не ме интересуват.

# 467
Роки, с коя Младост сравняваш Надежда5, че ми стана интересно? За мен Младост е по- добрият квартал като цяло. То и цените това казват де.
Не съм от Надежда, но и аз се чудя с какво пък Младост е добър?! Че е най-близо до магистралата за връщане по родните места ли? Това от много познати го чувам Grinning
За мен е супер краен квартал, нагъчкан и отдалечен, нищо не ме привлича в него. Имам познати там и ходя чат-пат на гости.
Имам приятели и в Надежда. Повече спомени от хубави купони имам от там. Blush Едно време Младост, еле пък Дружба, бяха на г*за на географията Grinning
За живеене предпочитам малко по-централни места, но не в Центъра.

# 468
  • София
Аз исках имота да е до метрото и квартала да е приятен. И двете ми изисквания са покрити.

# 469
Аз исках имота да е до метрото и квартала да е приятен. И двете ми изисквания са покрити.
И аз съм на мнение, че Надежда е по-добрият вариант - по-близко до центъра, повече открито пространство и т.н. Макар че не съм сигурна точно 5 част къде беше... Сега не се ли казва Връбница вече?

# 470
  • Сф
Да. 5 та и 6та част на Надежда са Връбница1 и Връбница2. Отделна община и тн.
Младост - въздуха е по -добър например,  интелигенция настаняваха там, Надежда си е работнически. Манталитета не е без значение. Скоро писах за моя близка ,която от Младост се премести в Овча Купел 1 и преживява културен шок вече втора година. Не ,че нещо,пак панелки ще речеш. Има и проблеми с трафика и излизането от квартала , инфраструктура и каквато и да е- липсва.
Надежда се разраства и е ок. Ама тук идват от северозапада предимно,ако ще говорим за родни места , елита дето се вика. Simple Smile
Не казвам,че е лошо и в Надеждите,всеки да си преценява. Нито искам да обидя, който и да е квартал. Както казва един познат- " дом е там ,където си го направиш, навсякъде може да си щастлив".
Роки , и тук паркирането започва да става ад..наистина много близо е с метрото до центъра. Харесвам Младост 2 и изобщо квартала, всичко си има. За теб тук е ново начало и ти желая успех като цяло!

# 471
Младост също е бил работнически квартал и все още е. Просто там се заселиха ИТ’та от провинцията. Топ интвлигенция, да.

# 472
  • София
В Надежда повече софиянци срещам отколкото Северозападни люде. Не е като да няма вторите, но далеч не са мнозинство или чак толкова повече отколкото в други части на София.

Но там въздухът е отвратителен. Ние сме вече няколко години в района и нямам търпение вече да се махнем. Да, магазини, транспорт - много е ок положението, но въздухът съсипва. В последно време зачестиха и различни инциденти и патрулките обикалят като в някое гето. Мен лично по тъмно вече не ми е ок да ходя там, а с децата съвсем.

Напред се коментираха самолетите и влаковете. В даден момент де свиква и на мен вече не ми правят впечатление самолетите, дори и съвсем ниско минаващите. Влакът обаче като надуе свирката…ей с години не мога да му свикна. Особено посреднощ е ужасно неприятно и винаги ме буди.

Като работих в Младостите останах с много неприятно усещане за кварталите там (конкретно 1,3,4). Сгъчкано, мръсно, претъпкано. Сравнявайки с Надежда 1,2 (над тях имам повече наблюдение) - определено Надеждите са по-приятни.

# 473
Навсякъде в София въздуха е мръсен просто защото е котловина. Само в крайните квартали от към планината има шанс да е по-чист. Така че където и да идеш е почти все тая.

# 474
Здравейте! Разглеждам различни имоти в новостроящи се сгради в кв. Сухата река (частта около ул. Христаки Павлович). Може ли да изкажете мнение? Притеснява ме близостта до жп линиите - шумно ли е и дали се чуват кацащи и излитащи самолети?
Казали са ви, това каре с новите кооперации е хубаво. Със самолетите се свиква, остава само инвеститора да е точен, че гледам някои сгради все ги продават, което е странно. Бихте ли ми пратили обявата на лс?

# 475
Да. 5 та и 6та част на Надежда са Връбница1 и Връбница2. Отделна община и тн.
Младост - въздуха е по -добър например,  интелигенция настаняваха там, Надежда си е работнически. Манталитета не е без значение. Скоро писах за моя близка ,която от Младост се премести в Овча Купел 1 и преживява културен шок вече втора година. Не ,че нещо,пак панелки ще речеш. Има и проблеми с трафика и излизането от квартала , инфраструктура и каквато и да е- липсва.
Надежда се разраства и е ок. Ама тук идват от северозапада предимно,ако ще говорим за родни места , елита дето се вика. Simple Smile
Не казвам,че е лошо и в Надеждите,всеки да си преценява. Нито искам да обидя, който и да е квартал. Както казва един познат- " дом е там ,където си го направиш, навсякъде може да си щастлив".
Роки , и тук паркирането започва да става ад..наистина много близо е с метрото до центъра. Харесвам Младост 2 и изобщо квартала, всичко си има. За теб тук е ново начало и ти желая успех като цяло!

Това с културния шок беше 90те последните 30 години профила на живеещите в Младост е много много различен, отделно много хора оттам си тръгнаха при първа възможност или емигрираха - презастроено, без зелени площи, без възможност за паркиране, мръсен въздух , безумно надути цени за блокчета. Надежда също не е цвете , там темпа на презастрояване е друг но и там вървят нещата. Като цяло с вътрешната миграция към София и безумното строителство вече няма квартали където да ти е напълно ОК да живееш - компромиси навсякъде, да не говорим че има и локални проблеми които разбираш като си купиш жилище на дадено място. Май ако успееш да си събереш пари за нещо по към центъра е по добре, нали и за гараж Simple Smile че пък там паркирането е зле

# 476
Младост 3/4 е на 15мин с кола от Панчарево, Бистрица панорамната пътека и Лозен и Герман. Така почти всеки ден вместо да се прескачаме с кучкари и тротонеткаджии  и тълпи от хора ходим на чист въздух и природа. ИТ фирмите са в южните квартали (последните 14г работя се някъде тук). Краен ветровит квартал =  поносим въздух. Транспортните връзки са супер, има все още много зелени площи ( ракетата, парк 100г София, дерето на Въртопо)

# 477
  • София
Аз всъщност съм на края на квартала и е проветриво.
Парковете в Младост са като някакви градинки.
Аз имам такава градинка до блока. И на две спирки с трамвая ми е Северния парк.

# 478
Младост 3/4 е на 15мин с кола от Панчарево, Бистрица панорамната пътека и Лозен и Герман. Така почти всеки ден вместо да се прескачаме с кучкари и тротонеткаджии  и тълпи от хора ходим на чист въздух и природа. ИТ фирмите са в южните квартали (последните 14г работя се някъде тук). Краен ветровит квартал =  поносим въздух. Транспортните връзки са супер, има все още много зелени площи ( ракетата, парк 100г София, дерето на Въртопо)

Ами Въртопо е доста бледа следа от съществуващите в близкото минало, изсечени, засипани и застроени зелени площи в Младост 2-3-4, нищо особено и не е точно паркче за разходки или пързалка зимата нали както беше района около манастирчето на Младост 2 Simple Smile За Панчарево и Герман - бая далечко са от Младостите - за без кола и ежедневни разходки, алеята е ок, обаче много е запуснато след трибуните и около моста,  ИТ , да сега строят едни сгради около Интерекспото и небостъргача - то дефакто голямото търсене по младостите идва от хората които решават да работят там - сега друг е въпросът че който почне там след няколко години като понатрупа се изнася ако му се появи възможност Simple Smile към по различни квартали. Според мен Младост е Ок за инвестиция - малко апартаментче което да даваш под наем на млади хора за година две три, без големи очаквания. Не че няма хора които цял живот са живяли и живеят там и ще има разбира се, но нищо особено - презастроен квартал с блокове

# 479

Ами Въртопо е доста бледа следа от съществуващите в близкото минало, изсечени, засипани и застроени зелени площи в Младост 2-3-4, нищо особено и не е точно паркче за разходки или пързалка зимата нали както беше района около манастирчето на Младост 2 Simple Smile За Панчарево и Герман - бая далечко са от Младостите - за без кола и ежедневни разходки, алеята е ок, обаче много е запуснато след трибуните и около моста,  ИТ , да сега строят едни сгради около Интерекспото и небостъргача - то дефакто голямото търсене по младостите идва от хората които решават да работят там - сега друг е въпросът че който почне там след няколко години като понатрупа се изнася ако му се появи възможност Simple Smile към по различни квартали. Според мен Младост е Ок за инвестиция - малко апартаментче което да даваш под наем на млади хора за година две три, без големи очаквания. Не че няма хора които цял живот са живяли и живеят там и ще има разбира се, но нищо особено - презастроен квартал с блокове

Ами зависи пак с кои квартали сравняваме Младост.
Ако са Витоша, Малинова Долина, Манастирски Ливади, Кръстова Вада - не съм сигурен дали са по добри. Разбира се стари квартали като Яворов, Изгрев, Изток са по - добри, но и цените са им в пъти

Общи условия

Активация на акаунт