Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 17

• 52 006
  • 751
  •   1
Отговори
# 480
Ти пък сега сравняваш ябълки с круши. Говорим за старите крайни панелени квартали Simple Smile

# 481
Младост 3/4 е на 15мин с кола от Панчарево, Бистрица панорамната пътека и Лозен и Герман. Така почти всеки ден вместо да се прескачаме с кучкари и тротонеткаджии  и тълпи от хора ходим на чист въздух и природа. ИТ фирмите са в южните квартали (последните 14г работя се някъде тук). Краен ветровит квартал =  поносим въздух. Транспортните връзки са супер, има все още много зелени площи ( ракетата, парк 100г София, дерето на Въртопо)

Ами Въртопо е доста бледа следа от съществуващите в близкото минало, изсечени, засипани и застроени зелени площи в Младост 2-3-4, нищо особено и не е точно паркче за разходки или пързалка зимата нали както беше района около манастирчето на Младост 2 Simple Smile За Панчарево и Герман - бая далечко са от Младостите - за без кола и ежедневни разходки, алеята е ок, обаче много е запуснато след трибуните и около моста,  ИТ , да сега строят едни сгради около Интерекспото и небостъргача - то дефакто голямото търсене по младостите идва от хората които решават да работят там - сега друг е въпросът че който почне там след няколко години като понатрупа се изнася ако му се появи възможност Simple Smile към по различни квартали. Според мен Младост е Ок за инвестиция - малко апартаментче което да даваш под наем на млади хора за година две три, без големи очаквания. Не че няма хора които цял живот са живяли и живеят там и ще има разбира се, но нищо особено - презастроен квартал с блокове

Ами зависи пак с кои квартали сравняваме Младост.
Ако са Витоша, Малинова Долина, Манастирски Ливади, Кръстова Вада - не съм сигурен дали са по добри. Разбира се стари квартали като Яворов, Изгрев, Изток са по - добри, но и цените са им в пъти

Не ги сравнявам с други квартали, само плюсове и минуси и то спрямо едно отминало време, когато бяха  добре. Всички са еднакви вече. В Надежда обаче не знам как са наемите ако се инвестира - може и там да има търсене вече

# 482
  • София
Работих една година между Витоша и Малинова долина - пази бошке!

В Надежда има търсене, тъй като има метро и надземен транспорт. Аз следя. Вече много имоти са освежени и пуснати на пазара. И от НС има за под наем.
Аз лично, ако имах средства, бих купила нещо мъничко покрай метрото за инвестиция.

Транспортът в Младост, специално автобусите, е трагичен, откакто пуснаха метрото. В Младост 1 А няма никакъв транспорт навътре, в Младост 2 е същото вече - 1 автобус на 20 минути.
В Надежда има трамвай и много автобуси, дето даже още не ги знам къде ходят.

Последна редакция: сб, 04 яну 2025, 13:34 от Rockstar

# 483
  • София

Транспортът в Младост, специално автобусите, е трагичен, откакто пуснаха метрото. В Младост 1 А няма никакъв транспорт навътре, в Младост 2 е същото вече - 1 автобус на 20 минути.
В Надежда има трамвай и много автобуси, дето даже още не ги знам къде ходят.

Най-отдалечената част на Младост 1А от спирката на “Ал.Малинов” е 700м. Предимно градинки и междублокови пространства. Там минават 5-6 автобуса, не знам точно. Толкова е и до метрото, пак от най-отдалечената част на квартала. Той е супер малък квартал, какъв транспорт още да му пуснат?! Той е и най-спокойната част от младостите, но е предимно панелки. Очаква се застрояване на поляните между него и Цариградско шосе, т.нар. Младост 5, но кога и какво ще стане, не се знае още.

# 484
  • София
В Надежда в блока не оставаха празни апартаментите, които се отдаваха под наем. Продадоха ги светкавично после след обявяването. Като ходя по задачи поне по 5-6 ремонта едновременно могат да се засекат в рамките на 30-40мин по различни улици. А около Бели Дунав и Обеля се строи като за световно. Ние също в даден момент ще започнем да отдаваме апартамент там под наем и се надявам така да вървят и занапред нещата. Но наемите не могат да се сравнят с квартали тип Витоша, Кръстова, Лозенец нали.

# 485
Метростанция е хубаво нещо за тези без коли. Питате ли се как паркират пред тях си живеещите до метростанция?

Не! Не обвинявам нито едните, нито другите. Чудя се защо общината не построи  бизплатни паркинги около метрото?

И как да ползвам ГТ да не замърсявам въздуха като автобусите зимно са на половин час?

# 486
Метростанция е хубаво нещо за тези без коли. Питате ли се как паркират пред тях си живеещите до метростанция?

Не! Не обвинявам нито едните, нито другите. Чудя се защо общината не построи  бизплатни паркинги около метрото?

И как да ползвам ГТ да не замърсявам въздуха като автобусите зимно са на половин час?

Метростанция, както пишете е хубаво и за тези с колите.

Не, не се питаме как паркират живеещите до метростанция.

Общината не е длъжна да строи безплатни паркинги около метрото. Който има нужда, купува си или наема паркомясто/гараж. Наличието на автомобил не е задължително, още по-малко безплатно паркомясто/гараж за него.

Относно градския транспорт в София - достатъчно добре уреден е в момента, колкото и да мрънкаме от време на време за някои неща.

P.S.: Шофьор съм, който си плаща за удобството да  ползва паркомясто и гараж Simple Smile

# 487
  • София
Живея в Слатина, офисът ми е в бизнес парка в Младост и си знам да се обличам по-дебело когато ходя там. Доста често и духа. Така че въздухът и то по-специално в тази част е по-чист сравнително, но май друго предимство не виждам. Не знам колко време сутрин си отделят хората да се измъкнат по Малинов за работа. Презастроено и то с големи, високи блокове.
Скоро минавах през Дружба 1, частта под Цариградски комплекс. Ами то цял нов квартал е изникнал там.

# 488
  • Out of the Mix
Предвижването в София за мен е "хибрид" между не слизане от колата в движение, минавайки през центъра, и около София, и покрайнини; и в спускане с Метрото, когато съм цял ден в центъра. Отскоро вече с колата не влизам, не паркирам и не се бутам в идеалния център. Общо взето карам все по-малко в града, основно извънградско ще е и за в бъдеще.
Градът има нужда от много неща, но всичко се прави на парче от години, вече е задръстен. 300+ коли се регистрират на ден, което е абсурдно.
ГТ е зле, само да се обновяват превозните средства не е достатъчно. Мръсни, смърдящи, с неподходяща температура, основно е бутане с дечурлига, пенсионери и паплач. Добре, че не ми се налага.
Разширяването и новите булеварди не помага.
В момента най-гадният район сякаш е около Парадайс, Черни връх и новия участък на Фили Кутев, направен, недонаправен, където не стъпвам. С отварянето на още някоя друга жилищна сграда около Вадата, още по-зле ще е и за в бъдеще.

# 489
Пък аз съм супер доволна от трамвайните линии 1,6,7,27. Ползвала съм и автобуса до Младост. Чисто, топло, бързо идват превозните средства. Много съм доволна. От гарата до вкъщи също с трамвай 6, и стигам два пъти по-бързо, и 7 пъти по-евтино, отколкото с такси. С все багаж и децата.

# 490
И 5-цата си е ок, съвсем нормално. Движи се и бързо, няма общо със старата блъсканица преди ремонта ѝ. Да, няма как да замени комфорта на личния автомобил, но си отговаря на стандартен ГТ в европейска столица - мотрисата, нали, не трасето Grinning.

# 491
  • София
Какво му е на трасето след цялостния му ремонт от колелото на Съдебната до това в Княжево?

# 492
То трасето е ремонтирано, но скоростта на трамвая не е такава, каквато е в други европейски държави. И причината не е само пресичането на възлови кръстовища. Ето, за пример давам тази сутрин - под 7 км. ги взе за 20 мин., всеки може да сметне колко е била скоростта. Друг път е по-бързо, факт - за около 15, но отново идва много по-бавно, в сравнение с други, които съм ползвала навън.

Последна редакция: пн, 06 яну 2025, 11:17 от Ambrosia

# 493
  • София
То трасето е ремонтирано, но скоростта на трамвая не е такава, каквато е в други европейски държави.....
И 5-цата си е ок, съвсем нормално. Движи се и бързо, няма общо със старата блъсканица преди ремонта ....
Продължавам да не разбирам. Бърз ли е, бавен ли е 🙂

# 494
  • София
И аз много харесвам трамваите. До нас си имам 6 и 12. Понякога се возя на 6 от край до край, даже ми е кеф. Но в центъра е бавно.

Общи условия

Активация на акаунт