Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 17

• 51 947
  • 751
  •   1
Отговори
# 495
Бърз е в сравнение със стария, който взимаше същото разстояние за над 30 мин., по-бързо взима маршрута от лека кола в задръстване. Твърде бавен е в сравнение с обичаен транспорт в друга европейска столица. Съвсем ясно си е написано.

# 496
Е кой е тоя по-бърз трамвай? 15 мин за 7-8 спирки е мега бързо.

# 497
Трамвай 12 не е ли от праерата? Има няколко хубави линии трамваи и автобуси, ама я се качете на трамвай 20, 22, 3, 10, 15.. като че ли тролеите са в най-голяма степен подменени. Аз не знам колко хилядолетия ще ни трябват да се подменят всички коли на градския. Иначе е супер да си движиш с ГТ.

# 498
  • София
Не, и 6 и 12 са с нови мотриси, поне през една.

# 499
Младост също е бил работнически квартал и все още е. Просто там се заселиха ИТ’та от провинцията. Топ интвлигенция, да.
Младост3 и 4 бяха работнически с хора населени, които работеха в Кремиковци.
Младост 1 и 2 си бяха младата интелигенция на София. Мои съседи бяха Тодор Колев, Вежди Рашидов и т.н.
Все още блока, в който живея е със старите съседи журналисти, художници, зъболекари, IT, както и наоколо.

# 500
  • София
Не може да се обобщава така. Примерно, само в Младост 3, мога да ви кажа съвсем различни групи от хора по блокове и карета от блокове. Военни, Кремиковци, хора от БАН, преподаватели, преводачи, художници....

# 501
Единственият квартал, който не е работнически, е Христо Ботев.

# 502
Младост преди е бил показен квартал. Чайка във Варна също. Днес в Младост живеят всякакви хора. Зона Б5 била построена за творческата интелигенция, но сега там живеят представители на най-различни професии.

# 503
Младост също е бил работнически квартал и все още е. Просто там се заселиха ИТ’та от провинцията. Топ интвлигенция, да.
Младост3 и 4 бяха работнически с хора населени, които работеха в Кремиковци.
Младост 1 и 2 си бяха младата интелигенция на София. Мои съседи бяха Тодор Колев, Вежди Рашидов и т.н.
Все още блока, в който живея е със старите съседи журналисти, художници, зъболекари, IT, както и наоколо.

Младост 4 си беше яко цигански - продадоха апартаментите след като се построи Бизнеспарка, така че сега е сбирщайн, за Младост 3 не знам имаше много висши военни около окръжието после се изселиха , по възрастните май са си там от банаджиите то и къде да ходят, по новите блокчета са всякакви - няма профил отдавна

# 504
Младост от един зелен квартал се е превърнал в гето за богати. Цените на имотите в космоса, но от новия скъп апартамент гледаш порутени панелки, възможност за паркиране - никаква, паркинги пълни, цени на гаражи колкото за апартамент на морето, кошмарно придвижване с автомобил до центъра, но пък табелата край на София е близо, разбити и кални улици, липса на тротоари, трафик, трафик. Придвижване с кола и пеша е приключение. Общо взето стана интересен квартал за строителни инвестиции покрай бизнес парка, метрото и уж добри училища.
Отделно в Младост е мястото с най-мръсен въздух в София. ( вижда на картата със станциите за Фин. прахови частици), това се дължи на уникалното му географско положение в софийската котловина, в която преобладават северозападни течения и ветрове и следователно цялата гняс на София и витошката яка се набиват тук- това не е мое съчинение, а е описано от време онова в учебниците, аз само мога да потвърдя особено зимата ужасната миризма на изгоряло нещо си и невъзможността някои дни да се диша по улиците или вечер да проветриш.
За такъв голям квартал няма истински парк.

# 505
Всички други изложени недостатъци са верни, но не и за въздуха - много е ветровито в Младост и е от по-чистите квартали, доколкото в София има чисто (няма и много печки, просто всичко е блок). Пробвайте в западните части или под Владайската река, да видите какво значи космически ФПЧ и невъзможност за дишане.
https://airsofia.info/ - сега навсякъде е ОК въздухът, но малко по-продължително наблюдение го демонстрира.

За мен дори непоносимо ветровито, тъй като в един период животът ми беше разделен между центъра и Младост, нямах търпение да се прибера в центъра на завет и на топло (поне 2 градуса е по-висока температурата).

# 506
Всички други изложени недостатъци са верни, но не и за въздуха - много е ветровито в Младост и е от по-чистите квартали, доколкото в София има чисто (няма и много печки, просто всичко е блок). Пробвайте в западните части или под Владайската река, да видите какво значи космически ФПЧ и невъзможност за дишане.
https://airsofia.info/ - сега навсякъде е ОК въздухът, но малко по-продължително наблюдение го демонстрира.

За мен дори непоносимо ветровито, тъй като в един период животът ми беше разделен между центъра и Младост, нямах търпение да се прибера в центъра на завет и на топло (поне 2 градуса е по-висока температурата).

Духа си и събира боклуците с тия блокчета навсякъде не ги и отвява вече там са си каквото си изгорят от колите това си дишат. Голям прахоляк. Но тия дни не знам в София да има място без прах - Терзиев да не е на ски в Алпите и АИ да управлява града - поне можеше да сгъне чистотата да изринат праха и калта.

# 507
  • София
Честно казано, се радвам че избягах от Младост. В нашето каре има детска градина и две училища, вече се настъпвахме по главите, особено сутрин, обед и вечер, когато карат учениците.

# 508
Ако се махне Бизнес Парка, Младост е трагедия по всеки параграф: паркове, улици, тротоари, градско устройство, дори чисто визуално. Презастроен, пренаселен, мръсен - колата не стои чиста повече от ден. Има едни ставащи карета, може би около 15-20% от квартала, всичко останало е зле.

# 509
  • София
Както съм казвала и преди, наземният транспорт там става все по идиотски всеки месец. Зад Бизнес Парка е малка трагедия - по едно време имаше 2 автобуса, лятото нямаше никакъв, сега не знам вече...
С две думи - в този квартал трябва да се ходи пеш и то много.

Общи условия

Активация на акаунт