Парфюмни размисли и страсти - 290 тема

• 78 642
  • 732
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте, моля за съвет! Искам да поръчам някой от парфюмите на Guerlain от серията Les Legendaries от нотино, но понеже е на сляпо се колебая между Liu и L'Heure Blue edt или edp защото май има разлика. Харесвам Шанел 5, с който е сравняван първия, но също и подправкови парфюми като Jungle elephant.  Ако някой може да сравни и да ме посъветва, ще съм много благодарна!

# 601
Аз може ли да помоля за сравнение между Good girl gone bad класическия и Extreme версията. Втората не съм пробвала.

# 602
  • София
Здравейте, ще помоля отново за помощ. Нямам нужда от парфюм (имам добра бройка 😁), но ръцете ме сърбят за нова придобивка. Та искам съвет за изборът ми. Любимият ми парфюм е Womanity. След него се нареждат Allien и едт и едп на Narciso Rodríguez For her и L'interdit едп и интенз версия. Та въпросът ми е, какво да взема Coco Noir на Шанел или Диор Addict EDP. На Шанел имам Кристал едт, но не се разбираме с него. На Нарсизо ми свършват и има и добри цени, за да подновя колекцията си...но ми се иска нещо ново. Addict съм го тествала и ми харесва, обаче се чудя Коко ноар, дали няма да е по-добър избор, въпреки че четох, че не е много силен и траен.
Благодаря предварително за препоръките ви и насоки.

# 603
Coco Noir за мен не е типичен Шанел, съответно има шанс да се хареса на хора, които иначе не са големи почитатели на марката. Свеж и модерен, не много плътен аромат.

# 604
  • 🌊
А какво правите с парфюмите, които сте разлюбили?
Имам няколко, които просто ми заемат място, а същевременно ароматът вече тотално не е моят, че да ги изпръскам, за д се махнат.

# 605
  • София, Лагера
Подарявам или ги предлагам в темата с размените.
Аз постоянно купувам по хубави препоръки и ревюта, но не ми харесват и се отървавам. Няма смисъл да ги държа.

# 606
Coco Noir за мен не е типичен Шанел, съответно има шанс да се хареса на хора, които иначе не са големи почитатели на марката. Свеж и модерен, не много плътен аромат.
Подкрепям.
Аз не харесвам Шанел, но Коко Ноар харесах и имах, за 2-3 месеца. 🫢
Обаче на така поставения избор, бих избрала Адикт винаги.

Относно омръзналите/разлюбени парфюми... на мен ми е малко трудно.
Дизайнерски мога да подаря, мога и да продам (тук размените са трудни), с голяма отстъпка, ако искам да го разкарам бързо... обачеее, още не се е родил този, на който ще харижа почти пълно шише Naxos, примерно. Не че ми е омръзнал, ама го пръскам 2 пъти годишно.
И нишовите продажби са трудни, защото хората очакват да купят на безценица.
Затова се опитвам да ограничавам покупките... което очевидно не ми се получава. 🙄 Вече чакам L'interdit Rouge. 😁

# 607
Разлюбените отиват при мама най-често. Тя не е претенциозна. Предпочитам да подаря на някой близък, отколкото да продавам за без пари.

# 608
  • София
Парфюмите, които са ми омръзнали/вече не харесвам, обикновено подарявам на майка ми/братовчедки/лели или приятелки. Така и така съм прежалила парите, които съм дала, така че предпочитам да подаря, рядко разменям или продавам.

# 609
  • 🌊
Благодаря ви много и аз по принцип ги давам на майка си, но има един мъжки Скандал и него няма как да ѝ го дам.
Дойдоха двата ми парфюма на Зара и вече исканите паднаха до един ред

Cherry Smoothie - накратко това е ошав. Сладък парфюм, като трайност е 4-5 часа, най-силно се усещат черешите и сливите. Веселото е, че когто го напръсках на ръцете си на едната се усещаше повече слива, а на другата череша.

Lolly cream - още го няма във Фрагрантика. С манго, портокал и ванилия. Беше в детската секция Smile Типично плодово мляко, за 10 лева определено си заслужава.

# 610
Привет и от мен!
Хвана ме лятната вълна вече и залагам на Alien Goddess и Gritti gossip night. Но си имам и ново попълнение в лятната колекция 🥰

Наистина мирише на лято и плаж, а с лосиона за тяло Coconut passion на Victoria’s secret става прекрасна комбинация
Та май единственото ми парфюмно желание което ми остана да изпълня (засега😂) е Ani.

Един парфюм привлече вниманието ми в Нотино заради бутилката, но и аромата изглежда интересен (съжалявам ако сте го обсъждали напред, нямах време да наваксам всичко)
Cosmic Emanuel Ungaro

# 611
Парфюмни експерти, моля за отзиви за https://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Apres-L-Ondee-Eau-d … ilette-65155.html в тази бутилчица,  не в пчелната, предварително благодаря много!!!

# 612
  • на пистата
Момичета.Предложете ми парфюм с такива нотки.
Връхните нотки са алдехиди, сладко-свеж бергамот, зюмбюл и портокалов цвят. Сърцето е сладък и пищен жасмин, пищна роза, нарцис, карамфил, ирис корен, кардамон и кориандър. Финалните нотки са пачули, топло и млечно сандалово дърво, тютюневи листа, канела и брашнеста мека ванилия.

Това е любимия ми парфюм,но вече го няма никъде.Ще се радвам на нещо подобно.
Благодаря 😊

# 613
Парфюмни експерти, моля за отзиви за https://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Apres-L-Ondee-Eau-d … ilette-65155.html в тази бутилчица,  не в пчелната, предварително благодаря много!!!

Има допирни точки с L'heure bleue. По-съвременен е, носи се по-естествено в днешно време, а не като костюм от музея, за разлика от Синия час.
Има виолетка, но някак преработена, с естествена сладост, без захар. Върху база от пастелен или тебеширен прах.
Сух и същевременно свеж и изискан, за пролет, есен, дори лято. Излъчва младост, но младост от друго време, като Ингрид Бергман в ранните й роли. Има душа и е истинско произведение на изкуството. Ако харесвате старите Герлени и особено Синия час, може дори без проба да го вземете. Аз така постъпих и не сгреших.

# 614

Сравнено с по-старите версии е нищо. Просто водица.

Общи условия

Активация на акаунт