Термин Август 2024 ♥ - тема 6

• 41 060
  • 735
  •   1
Отговори
# 330
При мен продължава да е на “челна стойка” в 28+ 0 г.с. и ритниците в ребрата ми са доста силни. Не знам, като се вдигне в следващия месец по-нагоре какво чудо ще е Head Band

Последна редакция: чт, 16 май 2024, 17:05 от Симбо

# 331
Дами имате ли вече Бракстън хикс, чести ли са, усещате ли ги?

# 332
Дами имате ли вече Бракстън хикс, чести ли са, усещате ли ги?

Имаме, имаме още и ритници в ребрата, бутане като че ли през пъпа, ръчкане встрани в свивките, където започват краката/бедрата, и цялостно вършеене към вътрешните органи. Аз тук ви показах моето коремче, което си изглежда голямо като цяло с две бебета вътре, но наскоро неволно се сравних с една по-напреднала от мен мама с едно, което като тегло е същите кг като моите две и... Ами даже за две бебета, с две плаценти се чудя къде се побират, все пак са по около почти 40 см на дължина. Идея си нямам как се вместват и сигурно затова шават толкова много.

# 333
Оо да с две си шоу, като се обърнат главично ребрата почват да парят от ритници.
И нашия юнак е много активен , та си мисля дали и той ми предизвиква тези контракции.
Че иначе от две седмици си почивам повече и лежа и се пазя .. ама пак св появяват от време на време.

# 334
Паренето го помня от големия в последните седмици, когато се смъква надолу за първо раждане, сякаш кожата ми се отлепя между ребрата. Сега аха да се притесня защо го чувствам това, но нали седя на стол, така бях и тогава като студентка. С малкия май имах по-малко ритници и неразположения, носех си го навътре в корема и си ми беше компактен, карах си колело... Не ме риташе много, но и не излезе футболист от него, нула интерес. Докато големия дълго игра и купи носи в къщи 😁

# 335
Аз имам по няколко на ден най-много бракстън хикс, но преди две-три седмици имах много в рамките на два дни. Моята бебка един път е главично, един напречно, вчера беше седалищно...върти се и има време да се застопори

# 336
Готини мамчета, радвам се, че сте добре! ❤️ И аз не мога да се оплача, днес бях на ЖК и бебките са вече по около 1200 г всяка (28+1) 😊 Риткат си, шават си, премятат се и се грижат да не ми е скучно 😄
Иначе в последната седмица яко ме е обзел синдрома на гнезденето, направо не се спирам Simple Smile Сглобихме кошарите, гардеробчето и скрина и вече бебешката стая е напълно готова 🥰 Остава само малко декорация, стикерите за стена и да почна да подреждам дрешките по местата им. Пристигна ни и количката, която поръчахме от лудия петък в Хиполенд (супер бързи бяха, в петък я поръчахме и във вторник беше тук), сглобихме я, разучихме я и направо не мога да й се нагледам 🥰🥰 Все отлагам момента, в който ще трябва да я прибера обратно в кашона да си чака появата на бебетата... ама ще трябва, че няма как да я заобикаляме още два месеца 😄
Почнах лека полека да редя и багажа за болницата - купих си 2 нощници за кърмене, еднократно бельо, стегнато дълбоко памучно бельо, превръзки за родилки, подплънки за кърмене, сутиени за кърмене. Очаквам да ми пристигне помпата за кърма, за да я мушна и нея в куфара + протектори за зърна + чай за кърмачки на Лактеса. Ще си взема и козметика в малки опаковки от DM тия дни и май ще съм готова Simple Smile
Днес отметнах и още нещо важно: ваксинирах се срещу коклюш. Гледам, че сте на противоречиви мнения, нормално е, но аз за себе си си взех решение, че ще си я поставя.
Леле, много дълъг пост стана, съжалявам за което, ама така е като не се бях отчитала отдавна 😁
Целувки по тумбачетата на всички! ❤️😘😘
P.S. Аа имам си вече и уговорена дата за секциото с доктора, да видим дали бебките ще я дочакат или ще си имат собствено мнение по въпроса 😉

# 337
Сигурно ще ме помислите, че съм паднала от Марс, но ми е първа бременност и не знам какви са контракциите бракстън хикс, чувала съм само, че са подготвителни, но не знам дали аз ги имам и какво означават 🤦🏻♀ 27+2 съм..

# 338
Изразяват се в неболезнено стягане на корема, при мен е ниско долу към момента , но миналата бременност ми се втвърдяваше целия корем.
По принцип не са притеснителни , ако не са много начесто.

# 339
В такъв случай и аз може би съм имала някоя и друга бракстън хикс контракция. Трудно ми е да преценя кога е стягане от такава и кога защото бебето натиска, аз все си мисля, че е второто. (Mom to be, с втора бременност и аз не знам точно какво е усещането, не се притеснявай). И моето бебе е много активно, по цял ден мърда (за разлика от батко си някога), но се радвам, че няма силни ритници да ми спира дъха или да ме заболи нещо. Просто си го усещам.

Засега е с главата надолу, баткото цялата бременност така си беше на прегледите, сега се надявам пак така да си припознае позата и да не го мисля.

Да ви се оплача (за кой ли път мрънкам). Снощи много ми се бяха дояли конкретни неща от вериги за бързо хранене (да не подразня някоя мама и да й се прииска и на нея). От месеци не съм яла такива, така че реших, че не е драма и си взехме. Хапнах уж без да прекалявам, по-късно ми стана едно подуто и тежко, все едно три пъти повече съм изяла. Но постоях до късничко и ми мина. Сутринта в няма и 5 се събудих с много силни болки в стомаха. Подозирам, че и затова сънувах такива странни неща преди това. Станах малко след това да се опитам да ида до тоалетна (поне да се изпишкам, ако другото не стане) и понапънах преди да се сетя, че ще си навлека проблеми. Нищо не стана, обаче много ме болеше и си помогнах с топла вода. Не бях имала запек и разтройство едновременно, ама ей го на. И още преди да се освободи напълно корема усетих, че хемороидите са се раздразнили и пак ме болят (имам си ги от предната бременност и само спират да болят, но не изчезват). Едвам съм легнала обратно после, сутринта правих студени компреси, сега е по-добре, ама наистина ли ще ми се струпат толкова оплаквания точно преди да замина на почивка? Иначе точно последните няколко дни храненето ми е значително по-добре от иначе, опитвам се да пробвам различни неща, които да хапвам като се приберем, избягвайки белите въглехидрати. И вода пия по около 3л на ден.
Иначе вчера бях при личния, да видим дали не съм хванала скарлатина от малкия, понеже ме тормози нещо от петък и най-накрая прочетох, че при възрастни често минава без обрива (на който аз разчитах, за да разбера дали съм я хванала). Пуснаха ми тест, утре сутрин трябва да са излезли резултатите и съм пак там да видим. Ще говоря с него и за хемороидите какво ще правя.
Отделно и с това хубаво слънчево време с лек ветрен алергията ме доскапва. И направо съм парцал през деня. Нямам търпение днес уж трябва да завали.

# 340
А вярно ли е, някъде прочетох, че пиенето на много вода подпомага това да няма контракции?
Нашият калпазан не спира да рита и да се разпъва. Последното му положение беше напречно, иначе редовно се върти или с глава или с дупе. Не знам кога ще се установи в позиция.

# 341
  • София
Пия по 2.5 литра и пак имам. При мен както бях споделила и системи не помогнаха. Според лекарите вече е нормално.

# 342
28ма седмица-1160гр. Върви малко по-малък от кака си, поне за сега. Дано да не е вярна тази статистика, тя се роди голямо(нормално) бебе-3,500кг.

Ама се е завъртял пак седалищно. По принцип ми казаха, че до 30та седмица често си сменят позицията.  Не ми се ще секцио 😒.

Защо те притеснява размерът на бебчето? И моето вчера в 28+0 го измериха толкова, което отговаряло на 28+2. На предишния преглед преди 3 седмици го измериха +5 дни, така че тези измервания или не са съвсем точни или просто не всички бебета растат по един шаблон Relaxed
И моето е седалищно, но мисля, че все още имат много място да се въртят както си искат и има предостатъчно време да се наместят за естествено раждане. Аз се ужасявам от секцио...

Не съм имала Бракстън Хикс или поне не съм разбрала.

Да ви кажа по сагата с педиатър, приятелка ме посъветва да взема пакет за първата година на детето в болница Надежда, включва всички ваксини и профилактични прегледи. Цената е доста по-приемлива отколкото пакетите в поликлиника България. А в някакъв момент ще направим и здравна застраховка към фонд.

Ваксината срещу коклюш и аз ще си сложа в 30 гс.

# 343
Моят се е разположил като в хамак - напречно, дано да заеме скоро правилната посока Simple Smile Втвърдявания имам, когато се движа повечко и си посядвам по-често.

# 344
Gerka99, на текущото бебе размерът не ме притеснява, даже напротив. Притеснява ме да не стане по-голям от нея като дойде време за раждане 🤣.
Започнах и аз да усещам подготвителни контракции, доста по-слаби от преди и често се чудя дали са те или бебето се мести. Доста е активен!

Общи условия

Активация на акаунт