🌹 ЕРГЕНЪТ 🌹 - Сезон 3, Тема 10

• 131 678
  • 2 417
  •   1
Отговори
# 1 140
Защото не й достигат гънки, защо.
На 36г. била Маги, за всичките тези години не намерила време за палатка-умрях от смях. И тука мм се обади, че и той за 35г.само веднъж бил ходил. Ама да кажем, че на него не му е провървяло с жена-палаткаджийка.

# 1 141
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Е така де, стигнахме до същината на дискусията:  защо Йоана не я обвини директно за фалша с правилните аргументи, а се загуби в детайлите без да може да изкара някаква смислена теза за заяждане.
Защото няма капацитета да го направи, според мен.

# 1 142
Защо ѝ е на жена-ергенка, да може да готви. Аз, ако нямах деца, също нямаше да готвя, а щях да преживявам на салати, таратор, сирене и мръвки.

Ще каже човек, че е кой знае каква философия готвенето в домашни условия на проста здравословна храна.
Да, те толкова не срамят тези, които угояват децата си с полуфабрикати или от топлата витрина на стола/ Била. Пък на Ергенките това им бил кусурът.

# 1 143
  • София

Ако ви се дават стотина лева за фондьотен пробвайте на Герлен - уникален е.
И на Пинк Флойд песента е уникална Grinning

# 1 144
  • Plovdiv
От снощи най-запомнящото се за мен бе към края на епизода.
На диванчето в градината хладното и студено поведение на Алек към Магда. Тя го усети.
Да, хич не му беше приятно да повтаря лигавщините си от по-рано. Не че между тия двамата има нещо, но чисто хипотетично, Магда много го задушава. Алеко е младо момче, веселяк, айляк, бохема. Тия ревове и обяснения как за него диша, как нейното настроение зависи само от него… много досадно. Даже и да я е харесвал, лудата кака вече му е противна.

да,тя иска да ражда, че изпуска влака вече,а той иска да ходи по палатки - как ще стане?Тя ще дондурка вкъщи бебето,той ще забива с някоя компания на язовир за една седмица.Или ще ходи с него на палатката с един камион багаж -млека,сокчета,пюрета,памперси,кашички,капки за колики.На втората палатка ще го пусне сам да си ходи.
Аз си искам 5 звездния хотел,детскяи кът за бебето и мъжа до мен.

# 1 145
Ходенето на палатка не е за всеки. Аз съм ходила само веднъж и едва дочаках да съмне, за да си тръгна. Беше ме страх да заспя, имам фобия от насекоми и, като цяло това е много, много далеч от мен. Но поне съм пробвала, за да знам със сигурност дали ми харесва или не. И, ако вляза в предаване да си търся мъж, с който да прекарам живота си, и той ми заяви, че трябва 3 пъти в годината да ходим на палатка и да му родя 6 деца, директно вечерта ще му откажа розата и ще си тръгна. Защото просто това не е моя мъж и няма нужда да си губим взаимно времето.
Ето това й е тъпото на Маги - защото тя няма да издържи и 3 дни на палатка, обаче толкова е фокусирана в това да спечели, че ще стои до последно и ще лъже. А това, както вече писах, Алек каза, че за него е най-лошото нещо в една връзка - лъжата.

# 1 146
Като гледах клипчето, на което той прави козунак, разбирам защо Надежда получава първите рози. Само тя с поведението си се доближава до него - хахо-хихи, закачки, лекота, смях. Другите всичките са едни сковани, мрънкащи, драматични, сърдити, кака му Мага вечно ще мре от задух, вперила е задушаващ поглед в него, все едно е на живот и смърт. Ух, снощи тя взе последна роза, първо Йоана си получи розата. И Магдалена - той не може да се раздели с мен Joy Абе, жено, какво ти говорят, ти какво чуваш!

# 1 147
  • Plovdiv

Ако ви се дават стотина лева за фондьотен пробвайте на Герлен - уникален е.
И на Пинк Флойд песента е уникална Grinning

да,уникална е Satisfied още не мога да забравя Йоана с каква гордост в гласа произнесе любимата му  песен!
Ох ,свещенна простота,по-добре замълчи,вместо да се излагаш.Жалко ,хубаво русо,синеоко момиче,защо така няма късмет в живота.Обикновено русото се котира много добре.

# 1 148
На повечето мъже любовта им минава през стомаха. Хеле пък, ако му сготвиш по Евино облекло.Heart Eyes
От Маги разбирам, че с нея Алек ще яде телешко варено за първо, второ и трето.
Ако ЙоДя са прави за нещо, то е, че една жена, свикнала да е мутреса винаги търси на хляба мекото. Но те явно нямат достатъчно доказателства за живота й навън и затова вадят досадните козове за скъпите парцаля.

# 1 149
Е така де, стигнахме до същината на дискусията:  защо Йоана не я обвини директно за фалша с правилните аргументи, а се загуби в детайлите без да може да изкара някаква смислена теза за заяждане.

За мен същината на този сюжет е, че Маги играе лошо фалшива роля и част от момичетата реагират на това. Иначе Йоана очевидно се мисли за биткаджийка, която може да я изобличи, но не я бива в споровете. Вдига топката на Маги с тъпа упоритост да говори за дрехи, кремове и обувки, надвиква се, репликира на всяко изречение, оставя Маги да отклонява темата и да обръща разговора срещу нея и т.н. А и вече ненужно удължава конфликта, той се изчерпа. Но и продукцията явно ги тласка към това - неслучайно ги бяха поставили в двойка да пишат една за друга и неслучайно ги оставиха да се борят двете за последната роза. Явно са наясно, че публиката няма да е много впечатлена от романтичните сюжети и изтискват докрай всеки скандал.

# 1 150
Снощният епизод ме натовари заради развалената грамофонна плоча Йоана. И като изобличи Маги какво ще постигне? И най-вече пред кого я изобличава? Алек го няма там, не е свидетел на тъпите им разговори, така че за мен е безсмислено. Както и вие сте отбелязали - ясна е идеята ѝ, но няма капацитета да го направи с финес. Магдалена също няма капацитета да се защити и заяви, че да, обича лукса, но това не я определя като човек. Все едно е нещо ужасно, ако обичаш маркови друхи и скъпи екскурзии. Прекаляват вече.

Срещата на Валерия: пак започна да разказва драмата на живота си. От ден първи само за това говори, което за мен е признак, че нищо не е преодоляла и ѝ трябва помощ. Извинявайте, но за мен не е нормално на всяка среща с непознат мъж да говориш за семейните си травми. И това, че се разплака на срещата, показва, че никога не се е срещала с нормален мъж, който да не я третира като боклук. Тъжно.

Хареса ми визията на Надежда на коктейла.

# 1 151
  • София
Ох, толкова беше зле Йоана снощи, че за малко да захаресам Магдалена, слаби са и двете “героини”. Йоана е завистлива, а Магдалена е празна - бивша държанка, без никакви умения и амбиции, готова да заеме всяка форма на съда, в който я поставят, само и само да намери следващия желаещ да я издържа. А усещането й за превъзходство е напълно необяснимо за мен.

# 1 152
Ако някой си прави труда да пита Екатерина за фдт, аз па ще питам Маги от къде си пазарува втора ръка 😂
Не знам дали е с ирония или е наистина въпроса, но има много места- remix, contour са български сайтове, мания също ( сайт и магазини)и вече за хората, като мен, които обичат да си ровят из закачалките си има и по-обикновените магазинчета втора ръка на килограм най-често.
Ремикс има огромно разнообразие от неща, много от тях са нови или почти не ползвани и съответно цените са им като във fashion days или по-високи?! Grinning , но понякога има и изгодни неща- артикулите, които не са "нови с етикет" например, а има и много дрехи/обувки, които са до 20 лв., но много често са съмнителни.
 Има и Vestiaire Collective, който е френски сайт и там има от пиле мляко, особено големите марки като dior, hermes , gucci и какво ли още не- съответно не са много бюджетни за БГ и като цяло за почвечето хора, но за тези, които са свикнали да плащат за такива неща си е ок цената -поне 2-3 пъти по- ниска от тази в магазин.

# 1 153
Ох, най-скучния епизод досега. То се и очакваше де, като махнат по-умелите в споровете и останат тия, че ще е така.
Йоана вярно беше супер досадна, макар, че като цяло каза на Маги това, което ние всички  в темата непрекъснато повтаряме. Тъпото е че хич не я бива в директен спор. Дори и самата интонация и говоренето като за пред аудитория. Не е като Викиту да пусне пердето и да си плещи как си знае. Йоана през цялото време позира. И с това "всякаш" ме убива просто...Та че има поставена задача от продукцията да дразни и разобличава Маги е ясно, ама толкова нескопосано го прави.
Валерия - изобщо не мисля, че разплакването и говори за това каква и е душата. Ако по това съди Алек за нея и я избере горко му. Дълбоко в душата може би всеки е бил чувствителен и романтичен, но е важно какво си направил после с тая романтичност. Валерия се е покварила. За такива като нея такива като Алек са льохмани. Направо и чувах мислите като и заразправя как трябвало да се обади на баща си. Усмихваше се, но вътрешно е била супер подразнена.
Надя – и аз мисля, че тя като типаж, характер, вкусове най-много се доближава до Алек. Това се видя и по игрите и при разговорите  каква музика харесват, за еко пътеките и пр. Да ама мъжете и жените не се избират по интереси и съвпадения, а по онова невидимо нещо наречено привличане, дето или го има или го няма и изобщо не зависи от интереси, умения , морални ценности и пр.
Маги ми беше много жалка как стоеше като истукан (а) докато другите водеха разговор с Алек. Значи няма нещо по-гадно да гледаш как мъж, когото харесваш си комуникира супер свободно и приятно с друга жена. А ти не можеш да се включиш.Тя затова и не издържа и го помъкна. Точно в този момент лъсна нейната безпомощност. Да, ама тя има друг много важен коз. Има много приятели в музикалните среди. И се е постарала да му кажа от началото. Тъй че..фалшива не фалшива накрая друго е важно.
Алес наистина е погрознял в сравнение с преди. И наистина вече явно доста му е писнало. Просто едва успява да си изиграе ролята. Никакъв ентусиазъм за никоя. За това че е пиян ми е интересно, аз това не го забелязвам, а всички го казвате, явно е така.
До края очаквам още скучни "дискусии", дано поне са измислили интересни занимания и игри та нещо все пак да се случва.

# 1 154
  • София
Другите всичките са едни сковани, мрънкащи, драматични, сърдити, кака му Мага вечно ще мре от задух, вперила е задушаващ поглед в него, все едно е на живот и смърт.
Да, освен това винаги успява и да му се оплаче малко, не напоително и с подробности като останалите, а някак половинчато, с намеци, в стил "Сещай се", но мен и това би ме натоварило.
"Ами защо съм нацупена, не е без причина, но не искаш да знаеш. Искаш ли да знаеш всъщност? Не, хайде няма да говорим за това, не ти трябва да знаеш какво се случва на коктейлите, но е причината да съм вкисната. Държа се, но ми е много трудно. Между другото, едва издържат всички, но само заради теб търпя."
Да, не го ползва като арбитър в споровете си с другите, но и това също е дразнещо. И пред него "се въобразява" /както казваше един циганин в "Господари на ефира" преди време/ на жертва - и с тези намеци, и с историите си за несполучливите връзки.
Непрекъснато е във филм, в който е в главната роля на мъченица, страдалИца, нострадална Геновева и онеправдана жена от класа. Изискана, интелигентна, добра, скромна и работлива. Но това е само защото сценарият изисква да е такава. А не виждам какво й пречи да е себе си. Изобщо не е нужно интересите ти да се покриват на 100% с тези на любимия човек, за да се зароди любов и да просъществува една връзка.
Просто тя е свикнала да я ползват като кукла без воля и без глас, да обслужва нечии чужди интереси, хобита и представи за живота и сега й е трудно да се заяви, защото съвсем се е обезличила. В крайна сметка всяко нещо си има цена и явно такава е цената на това да си държанка.

Общи условия

Активация на акаунт